Zwijmelen op Zaterdag – 72 ~~ 2.19

MARJA

We maken allemaal wel eens momenten mee dat we het ‘even’ niet meer zien zitten, ook al hebben we de eigenschap om altijd maar weer op te krabbelen én door te gaan want opgeven is immers nooit de meest ideale optie?!
Een lied waarvan ik bij uitstek vind dat het een hart onder de riem steekt is ‘Climb every mountain’, uit de musical Sound of Music, welker eerste première op 16 november 1959 uitgevoerd werd. De muziek is van de hand van Richard Rodgers en tekst is van de hand van Oscar Hammerstein.

Van dit lied zijn talloze versies te vinden. Ik had de gemakkelijkste weg kunnen nemen en kiezen voor de originele musicalversie, daar zijn er ontelbare uitvoeringen van. Evenzo ontelbaar zijn overige versies van bijvoorbeeld in de klassieke sfeer van Dame Kiri Te Kanawa, Susan Bollock en anderen, als ook popachtige versies van bijvoorbeeld Nikki, The Jacksons, Christine Aguilera etc. Ook had ik kunnen kiezen voor koor-versies zoals bijv. van Mormon Tabernacle Coir of wat te denken van een ballad-versie van bijvoorbeeld Shirley Bassey of Alessandro Safina? Om nog maar te zwijgen van de instrumentale versies natuurlijk. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik koos voor de versie van The Letterman, een trio dat startte in 1959 en tot op heden nog steeds actief is. Hun versie vind ik één van de mooiste omdat het op een ingetogen wijze, in tegenstelling tot vele andere versies, gezongen wordt zonder afbreuk te doen aan de kracht van de tekst en de intensiteit van de emoties die erbij horen.

16x Akkoorden op ~ Chords on Zwijmelen op Zaterdag – 72 ~~ 2.19

 • Greet  schreef ~ wrote:

  Inderdaad, mooie uitvoering. Het blijft een mooi lied met een krachtige tekst.

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Fijn dat je het mooi vindt Greet.
   Dat vind ik dus ook!
   Fijn weekend.

 • vlasje  schreef ~ wrote:

  Echte zwijmel!!

 • Trees  schreef ~ wrote:

  Een heel mooi nummer en een goede keus bij je verhaal.Een fijn zwijmelweekend gewenst!

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Fijn te zien dat je het met me eens bent ;-)

   Dank je wel, wens het jullie ook van harte toe!

 • rietepietz  schreef ~ wrote:

  Een héél goede keuze, ik heb niet zoveel met de originele versie, hou niet zo van hoge vrouwenstemmen ,dit klinkt veel beter zelfs al heb ik niet zoveel met dit nummer.

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   dank je wel.

   Ik heb expres niet de versie van Kiri te Kanawa geplaatst ;-)

 • ria  schreef ~ wrote:

  mooi om rustig naar te luisteren.en het past goed bij :Je levenspad ontstaat door er op te lopen.
  fijn weekend,
  liefs ,Ria

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Ja he , klopt hoor, Ria!

   dank je wel, liefs terug en ook een fijn weekend.

 • Frederique  schreef ~ wrote:

  Wat een mooi nummer, zeker in deze uitvoering. Prachtige keuze!

  Liefs Frederique

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Mooi dat het je ook bekoort ;-)

   Dank je wel, liefs terug.

 • natasja ('t pumpke)  schreef ~ wrote:

  Er zit een gat in mijn opvoeding en dat gat heet ‘sound of music’. Ik ken het nummer ook niet van andere artiesten. Wel passend bij de fase in je leven die je beschrijft.

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Ik zou dat geen gat willen noemen hoor…..

   dat is zeker waar.

 • Mirjam Kakelbont  schreef ~ wrote:

  Als ik dit nummer hoor, zie ik spontaan de beelden uit de film voor me. Je hoort me dan ook niet klagen!
  Liefs Kakel

  • ♫ Mel☺dy ♫  schreef ~ wrote:

   Dat gaat mij net zo natuurlijk , dan nog eerder de musicalbeelden van de musicalversie eind jaren 90 dan die van enkele jaren geleden…. boven de film….
   en nee klagen…past niet bij jou -x♥

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2018 ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~