MARJA’s 41e zwijmelen op zaterdag.

In een huwelijk is het geven en nemen… dat betekent in ons geval bijvoorbeeld dat ik ‘geef’ als het gaat om meekijken (of onderwijl andere dingen doende) terwijl de tv programma’s uitzendt waar Joop fan van is. De hedendaagse programmering op tv is in de meeste gevallen van dien aard dat ik er van gruwel, simpelweg in de meeste gevallen mijn smaak niet. Een programmasoort dat in dat rijtje thuis hoort zijn talentenjachten, noem ze maar op, er zijn er talrijke, niet alleen in ons land maar wereldwijd.

Af en komen er kandidaten voor het voetlicht die er op voorhand al niet uitzien als een popster. Sommigen ‘gewoonweg’ alleen al vanwege hun (over)gewicht en uiterlijk, anderen vanwege hun leeftijd, en weer anderen vanwege hun zichtbare lichamelijke beperkingen. Dat ook zulke mensen toch wel degelijk over de ‘x-factor’, of welke naam men er dan ook maar aan geeft, beschikken is al enkele malen bewezen.

Wat ik eigenlijk met bovenstaande wil zeggen is dat wij mensen nogal eens de neiging hebben andere mensen ‘slechts’ te beoordelen op hun uiterlijk, maar vooral dat dat natuurlijk niet zou moeten. En dan wil ik het nog niet eens hebben over de mensen die er aan de buitenkant wel goed uit zien maar van binnen niet omdat ze door ziekten geteisterd worden. Een, inmiddels reeds overleden, artiest die wereldwijd bekend werd verfoeide dat gedrag ook. Hij droomde van zo’n perfecte wereld, en laten we eerlijk zijn, doen we dat niet allemaal wel, zo van tijd tot tijd?

Het lied dat ik voor vandaag koos in deze versie van Zwijmelen op Zaterdag, kennen jullie vast allemaal wel, althans daar ga ik vanuit. Ik plaats hier heel expres niet de originele versie maar een versie die ik dus in verband met bovenstaand verhaal heb gezien en waarbij ik kippenvel kreeg. Graag deel ik hem met jullie, geniet ervan, niet alleen van de muziek maar met name ook van de jongeman die het hieronder uitvoert, hoor zijn verhaal aan en luister dan met je hart!


Imagine there’s no heaven
It’s easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people living for today

Imagine there’s no countries
It isn’t hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace