MARJA

In 2001…maakte Willemijn Verkaik deel uit van de toenmalige cast van JEANS. Samen met Renske Hoeksema zong ze het duet uit Chess, I know him so well. Toen kenden nog maar weinig mensen Willemijn maar inmiddels is dat helemaal anders. Wereldwijd draagt men haar op handen en vergaarde ze inmiddels grote roem in de musical Wicked in de rol van de groene heks Elphaba.

Het duet uit JEANS staat op mijn netvlies alsof het er gisteren pas opgezet is ipv 12 jaar geleden. Ik kan het jullie helaas niet laten zien maar ik kan wel het bewuste lied laten zien, gezongen dan door anderen. Dit lied is door velen uitgevoerd… Niet zo mooi als in JEANS, en ja ik weet het, ik ben bevooroordeeld, maar ook de versie hieronder is toch wel bijzonder.

Kortom…nu eens niet een lied dat ik plaats om wille van veelzeggende tekst maar omwille van een herinnering aan een jong meisje dat ik vanaf dag 1 heb bewonderd en dat nu nog steeds doe! Niet alleen om wat ze in Wicked deed maar ook haar vele andere rollen in de muziekwereld, zoek haar gerust eens op Youtube op en laat je verrassen door haar veelzijdigheid!