MARJA

Al zolang als ik me heugen kan ben ik fan van het Eurovisie Songfestival… en ieder jaar zit ik dan ook voor de buis, met kromme tenen van ergernis, met tranen van ontroering, met een glimlach van oor tot oor, of zelfs dansend door de woonkamer, alles kan tijdens dit festival voorbijkomen. Bij elke Nederlandse zending heb ik uiteraard altijd wel mijn mening maar tegelijkertijd wil ik natuurlijk wel dat ‘wij’ winnen. Ook al gebeurde dat nog maar heel weinig, toch zijn er vele prachtige Nederlandse bijdrages geweest. Eentje ervan kies ik nu voor Zwijmelen.. De bijdrage van 1990, een voor mij erg belangrijk jaar waarin mijn toenmalige aller-allergrootste wens vervuld werd ondanks de talrijke ‘onmogelijk’-verklaringen van hen die geacht werden het bij het rechte eind te hebben. Hoe blij ik was en nog steeds ben dat zij ongelijk kregen kan ik niet onder woorden brengen.