MARJA

Zelden benoem ik op mijn log iets dat te maken heeft met God en geloof. Toch wil ik dat vandaag wel doen. Zij die hier al langer lezen herinneren zich vast wel dat ik wel eens schrijf: ‘ik tel mijn zegeningen’. Met name in de moeilijke en donkere tijden is dat voor mij een manier om te voorkomen dat ik onderuit ga. Al weer een tijdje bevind ik mij in donkere tijden en vecht ik me met de (on)mogelijkheden die ik heb er doorheen.

Ook zijn er bloggers onder ons die in moeilijke tijden verkeren. Gisteren nog kreeg ik van een blogster te horen dat de donkere tijden waarin zij al langer verkeerden nog veel donkerder waren geworden na heel slecht nieuws in het ziekenhuis. Aangezien zij dit nog niet op haar log heeft benoemd ga ik haar naam niet noemen maar ik weet dat zij hier mee leest. Haar en die andere loggers, waarvan ik weet dat zij in moeilijke tijden verkeren, wil ik met mijn bijdrage van vandaag een hart onder de riem steken. Uiteraard doe ik dit ook graag voor loggers van wie ik het niet weet.

Wellicht is dit lied voor velen niet dat wat ze willen horen bij Zwijmelen op Zaterdag omdat ze zich niet verbonden voelen met God en kerk noch geloof….toch zou ik willen vragen dit lied te beluisteren en dat niet zo zeer omwille van de melodie als wel om de tekst. Met en zonder geloof in je leven is de tekst veel-, zo niet alles-, zeggend voor hen die in nare omstandigheden verkeren!

(mijn bijdrage is dus NIET bedoeld om een discussie over het wel of niet geloven uit te lokken)