Zwijmelen op Zaterdag

Marja

Op mijn 14e verjaardag kreeg ik een koffertje waarin een platenspeler bleek te zitten. Ook kreeg ik er 2 langspeelplaten bij, 1 van ABBA en 1 van TAVARES. In die tijd zat ik óf op school, óf in de dansschool, óf bij muziekles, óf in de cafetaria waar ik werkte, óf op mijn kamer. In het laatste geval lag ik op mijn buik op de grond, steunend op mijn ellebogen met een boek ertussen (in die tijd verzamelde ik Pinkeltje-boeken) luisterend naar muziek van die langspeelplaten. Naar verluidt was ik een extreem moeilijk kind…dat herinner ik me niet. Wat ik me wel herinner is de eenzaamheid, het altijd op mijn hoede zijn, het altijd zó mijn best doen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat het wéér niet goed genoeg bevonden werd. Wat ik me ook herinner is de vluchtdrang, ik wilde overal wel zijn behalve thuis. Terugkijkend… hoe triest is het dat ik pas sinds oktober 2007 die vluchtdrang niet meer heb. Wat ik toen niet wist weet ik nu wel: hoe fijn het is om ergens te zijn waar je gewenst bent, waar niemand je veroordeelt, waar je mag zijn wie je bent, waar je je in elke bui veilig en geborgen voelt. Dát gevoel geeft deze muziek mij en daarom deel ik het graag met jullie in de hoop dat jullie ook zo’n plekje hebben, ik wens het een ieder van harte toe!

40x Akkoorden op ~ Chords on “Zwijmelen op Zaterdag

  • Ach ja… is gelukkig verleden tijd.
   Zeker wel…. daarom geniet ik er nu ook dubbel en dwars van ;-)

   Ja he? vind ik ook!

   Dank je wel schat, jullie ook -x-♥

  • Ach ja…. is gelukkig verleden tijd!

   Fijn voor jou dat jij het anders hebt beleefd en ervaren, en dat gevoel amper kent!.
   Achteraf gun ik het niemand, toentertijd nam ik het gewoon zoals het was, ik wist immers niet beter. Nu wel en ben ik blij dat het achter me ligt.

 1. Je hebt hiermee weer een stukje uit je verleden een plekje gegeven en wat dapper om dit te delen met “ons”.
  Het maakt mij blij te lezen dat je je plekje hebt gevonden,(ook al wist ik dit wel) want dit heb je verdiend lieverd.

  Liefsssssss, Hanny

 2. Dan had je heel wat in te halen qua liefde en geborgenheid Melody.
  Ben echt blij voor je dat je dat, uiteindelijk, gevonden hebt. :-)
  Ik hoef alleen maar de naam en de titel te lezen en ik hoor ze zingen. ;-)

 3. Wat een heerlijk nummer. Ik vind het dansje tijdens de lange intro wel erg schattig. Heftig verhaal, uiteindelijk toch goed gekomen. Houden zo!
  Ik was ook een moeilijk/slecht kind (werd mij bijna alle dagen voorgehouden) en ik vond altijd dat ik anders dan anderen was. Nooit was het goed. Later ook veel problemen. Pas toen ik op mijn 58e de diagnose kreeg, viel alles op zijn plaats en kreeg het allemaal een plekje.

  • Ja zeker.

   Haha ja… nou het is ook niet zomaar iets, vergt veel oefenen en vooral bergen energie.
   Elk beweging die je maakt beïnvloedt je stem dus die controle over alles tezamen heb je niet zomaar ;-)

~ ~ ~ ~ Voel je vrij & musiceer maar naar ♥-elust met mij mee. ~ ~ ~ ~ * * * * * Feel free to share the 'music' in your ♥ with me * * * * *