Zwijmelen

Zwijmelen op Zaterdag – *2.4*

MARJA

Mede ingegeven natuurlijk door het feit dat ik Tolkien- en dus Lord of the Rings – fan ben… de films in extended version hier in huis heb en regelmatig bekijk… maar ook door het feit dat ik van de vroege dinsdagavond tot in de vroege woensdagochtend in de bios zat voor een marathon van The Hobbit waarbij de 2e film in premiere ging… waar ik al enkele weken enorm naar uitkeek… speelt even zo lang veel muziek door mijn hoofd van Enya. Veel van hun muziek is in die films verwerkt, een onvergetelijke combinatie.

Natuurlijk kan ik voor 1 van de meest bekende nummers van Enya kiezen maar dat doe ik expres niet want ze hebben zoveel meer moois uitgebracht. Vele nummers heb ik de afgelopen uren beluisterd, had ik een bepaald nummer gekozen kwam er weer een andere voorbij die ik ook mooi (nog mooier) vond… om toch maar niet nog vele uren daarin te blijven hangen stop ik met luisteren en pak de laatste die mijn gehoor streelde…..:

May it be an evening star
Shines down upon you
May it be when darkness falls
Your heart will be true
You walk a lonely road
Oh! How far you are from home

Mornie utulie (Darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantie (Darkness has fallen)
A promise lives within you now

May it be the shadow’s call
Will fly away
May it be your journey on
To light the day
When the night is overcome
You may rise to find the sun

Mornie utulie (Darkness has come)
Believe and you will find your way
Mornie alantie (Darkness has fallen)
A promise lives within you now

A promise lives within you now.

24 gedachten over “Zwijmelen op Zaterdag – *2.4*

  1. Je moet inderdaad wel van Fantasy houden om dit soort films te kunnen waarderen…. is, net als met alles, kwestie van smaak ;-)

   Daar zijn we het dan wel over eens *grijns*

   Dank je wel, jullie uiteraard ook!

 1. Heerlijk rustige muziek om bij weg te dromen. Van de Lord of the Ring serie heb ik alleen deel 1 gezien, maar ik was er niet kapot van. Het duurde erg lang en ik raakte al snel de draad kwijt. De andere delen heb ik dus aan mij voorbij laten gaan.

 2. Ik hou van Enya…vanaf de eerste lp(toen nog) die zij maakte voor de serie “the Celts” met de BBC. Ik wordt altijd helemaal rustig van haar muziek en stemmenkoor.

 3. De films heb ik niet gezien omdat ik daar niet van houd .De muziek stond zo ongeveer bij iedereen als achtergrond op de blogs van Windows live Spaces .Ik word bijna depri van haar stem,alles klinkt zo ontzettend triest!
  Fijn weekend Elisabeth

 4. Goh Enya,we ‘snoezelde’ veel op deze muziek met de kindjes tijdens mijn werkzame leven in de gehandicaptenzorg.Héél rustgevend………..

  1. ja he?

   joh? ….. ik heb de extended versions hier liggen…. ideaal voor slapeloze nachten enzo ;-)
   gaan we keertje samen doen ?

   heb je de hobbit al gezien dan ?

   -x-♥

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫