Zwarte Rand

29 april werd via de sociale media bekend gemaakt dat in een Spaanse dierentuin in Sevilla te Spanje; La_Reserva del Castillo de las Guardas , 6 van 7 aanwezige Aziatische olifanten overleden zijn ten gevolge van het eten van met Clostridium vergiftigd alfalfa kuilvoer.
De enige olifant die dit drama heeft overleefd is de op 15 maart 2010 in Berlijn geboren Dimas. De zes die helaas overleden zijn  Aung Si (03-03-2002 in Emmen), Unt Bwe (23-05-2006 in Emmen), Than Myan (05-09-2002 Emmen), Kan Kaung (27-05-2002 in Emmen), Tsje Pyan (23-12-1997 in Emmen), Euan (25-09-2004 in Whipsnade UK). 5 van die 6 heb ik gekend.

Dat dit afschuwelijke nieuws helaas niet op een leugen berust kreeg ik zojuist bevestigd.
Of er opzet in het spel was is op dit moment nog niet bekend.  :-( ;-( ;-( ;-( ;-(

40 gedachten over “Zwarte Rand

 1. Oh joh, dat is toch verschrikkelijk. Zou het opzet kunnen zijn? We moeten zo zuinig zijn op de wilde dieren. Als we de mensen hun gang laten gaan is straks alles uitgestorven. Vreselijk dit verhaal.

  • Dat kan… dat wordt verondersteld maar is nog niet bevestigd… ik heb die vraag ook nog uitstaan… ik hoop zo van niet!
   Het is zó al erg genoeg.

 2. Bah, bah, bah! Ik word zo verdrietig van zulk nieuws. Het geeft je ook zo’n machteloos gevoel…
  Liefs en een knuffel ♥

 3. Wat vreselijk! Zo intens triest. Je kunt je toch niet voorstellen dat er opzet in het spel is? Hoe komt het anders in het voer? Te erg voor woorden. Stil van.

  Liefs Frederique

 4. Vreselijk gebeuren. Ik heb eens op Wikipedia gesnuffeld. Er zijn meer dan 150 soorten clostridium waarvan de botuline uiterst gevaarlijk is. Ben wel benieuwd naar nadere berichtgeving.

 5. mogge Melody
  dus de ketel afzetten is niet zo makkelijk , wat een rot ketel :)
  ik hoop dat je een goede nacht geslapen hebt , hier is de dag begonnen , de kodagffie smaakt me goed , dat ik ben niet ziek :)
  geniet de

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫