Trips

Zonsopkomst in de mist

Mist-1nov15a
Vanochtend ging mijn wekker al heel vroeg af, gelukkig heb ik nooit moeite met opstaan en dus stuiterde ik het bed uit, vloog onder de douche door, kleedde me aan en stapte de auto in om al voor 7 uur bij Niels voor de deur te staan, het was op dat moment nog donker…

Mist-1nov15b

Even later waren we op weg en een klein half uurtje later parkeerde ik de auto voor een sportschool. “Sportschool? Jij Mel? Ehhh ben je van het padje af ofzo?” …. ik ‘hoor’ het jullie denken *grinnik*. Laat mij jullie dan gelijk maar even duidelijkheid verschaffen *glimlach*.
Die sportschool staat namelijk tegenover een prachtig landgoed in Eelde en daar wilden we gaan wandelen om te fotograferen.
Onderweg er naar toe genoten we al van de schitterende mistlagen over het land aan weerszijden van de snelweg, de schapen en koeien die half zichtbaar waren, de bomen en struiken, een schitterend gezicht natuurlijk.

Mist-1nov15c

Geruime tijd waren we volop bezig zijn met bespreken van instellingen, elkaars foto’s bekijken, dingen uitproberen, tips en trucs van oa bijv. vorige week weer in mijn herinneringen terughalend, onze camera’s vooral niet lui laten worden enzo. Het ochtendlicht wijzigde rap en ja hoor op een zeker moment was daar dan toch de zon, zeer diffuus licht natuurlijk door al die mist maar wel schitterend over het landschap heen. We kregen het koud en ik merkte dat ik natte voeten had. Had regelmatig op de knieën gezeten, languit op het oranje bladerdeken gelegen dus ik zag er niet uit, zeker niet op mijn ‘zondags’. Soit, so be it. We reden terug naar een hotel om daar binnen koffie te drinken en warme appeltaart te eten zodat we even konden opwarmen.

Mist-1nov15d

Nou ligt er langs de snelweg tussen Groningen en Assen een kanaal en ergens halverwege staat een molen. Iedere keer als ik er langsreed in het verleden dacht ik: “daar wil ik naar toe, waarom heb ik de camera niet bij me, waarom heb ik nu geen tijd …” en meer van dat soort gedachten. Dat zei ik dus tegen Niels, bleek hij dat ook te hebben. Aha! Mooi! Het was even zoeken om de aanrijroute te vinden, uiteindelijk vonden we een smal weggetje (ben ik ff blij dat ik een smalle auto heb *glimlach*) dat ettelijke kilometers door het landschap hobbelde en bochtte maar uiteindelijk kwamen we dan toch bij die molen. Daar herhaalde zich hetgeen eerder vanochtend al gebeurde, instellingen wijzigen, uitproberen, bespreken, bekijken en niet te vergeten weer in de meest bizarre houdingen staan, zitten en liggen, nat en smerig was ik immers toch al, om toch maar net dat ene andere plaatje te kunnen maken. De mist leek tijdens het koffiedrinken eerder, op te trekken, maar bij de molen ging het de andere kant op, het werd dichter en dichter. We waren dus nog keurig op tijd eigenlijk.

Mist-1nov15e

We werden weer koud en vonden het wel genoeg geweest dus stapten we weer de auto in. Nou ligt op de route een scheepswerf waar elke zondag rommelmarkt is en zowel Niels als ik vinden dit marktje één van de leukste in onze regio, dus besloten we daar de auto maar weer even te parkeren en er doorheen te lopen, konden we ook mooi weer wat opwarmen, daar nog een koppje koffie naderhand en toen de auto weer in en naar huis. Nadat ik Niels had afgeleverd bij Anita reed ik terug naar huis. De jas op de kapstok en door naar boven, mijn natte goed uit en droge (en vooral warme) kleding aan… Manlief verwende me gelijk met hete en lekkere koffie uiteraard en nu zit ik dus weer helemaal bij te komen, voel me rozig worden, mijn vroege frisse neus was heerlijk maar zo comfortabel warm op de bank in je eigen huis heeft ook zijn charme *glimlach*.

Nou zijn jullie natuurlijk nieuwsgierig naar mijn foto’s, ik zal dus ophouden met ‘kleppen’ en jullie de link naar mijn FOTO’s geven zodat ze bekeken kunnen worden zonder dat ik jullie daarbij afleid met mijn geratel *grinnnik*

14 gedachten over “Zonsopkomst in de mist

  1. Oeps… nee hoor…. .foutje van mij, had niet gezien dat ik een foutje maakte bij het plaatsen van de link…. sorry!
   Is nu hersteld hoor!!

   De foto’s in de log zijn gemaakt met mijn gsm…. de foto’s achter de link met mijn camera …

 1. Het is weer mooi.
  Ben juist terug van de tweede ronde met de honden. Vanmorgen al prachtig in de zon zonder wind, maar ik had nog een jas aan. Nu is het zomer buiten en liep ik in een vest. Heerlijk.
  Liefs, Ria

  1. Nou dat kan ik niet zeggen, hier nog steeds volop mist… en zonder jas buiten is niet slim, zelfs niet voor een niet-koukleum als ik…

   Maar..ben blij dat het bij jou wel zo is zodat jij er heerlijk van kunt genieten want dat is je van harte gegund natuurlijk.

   Liefs terug

  1. Dank je wel !!

   *grinnik* ja hoor, tuurlijk, ik ook.
   Dat ik nat was kwam van het zitten en liggen op de grond tijdens het fotograferen …

 2. Ik heb genoten van je foto’s! Alsof ik bij de wandeling was. Heel mooi, de bomen met hun verkleurde blad, en de mist die er een mysterieuze tint aan verleent. Logisch dat je genoten hebt.
  Liefs en een knuffel

  1. Hè, wat fijn, dat lees ik natuurlijk graag. Dat had ik ook leuk gevonden !!
   Ja inderdaad, zulke uitjes doen we heel zelden nog tegenwoordig dus als ze er zijn dan is het dubbel en dwars genieten samen.

   Knuffel -x-♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge