Zing-Zo

Zing-Zo ~ Behoeden

logozingzo Zing-Zo

 

~ Limerick op zondag

– 254

 

Gestart op 29 januari 2012

 

Zing mee met:


Het is bijna niet te geloven
’t giraffe-licht staat op uitdoven!
Weg: 40 procent,
dus hulp is urgent!
Stop met de natuur leeg te roven!

 

Op de rode lijst van  IUCN staan
veel dieren die bijna zijn vergaan.
Afschuwelijk feit
bewijst mens’ wreedheid.
Wanneer vangt behoud/bescherming aan?

 

Ik sta machteloos toe te kijken
hoe and’ren zich gruw’lijk verrijken.
Als ik kon & mocht,
was hun ademtocht
de laatste voor ’t als prooi bezwijken!!!

NB:
Nog geen 15 jaar geleden waren er zo’n 140.000 giraffen die in het wild leefden.
Dat zijn er nu minder dan 80.000.

Het grootste, nog levende !!, zoogdier van onze hedendaagse wereld komt nog voor in 21 landen. Van de negen subsoorten staan er al twee op de Rode Lijst van Bedreigde Soorten van het IUCN. Het gaat om de West-Afrikaanse- of Tsjaadgiraf, waarvan er nog 300 leven in Niger & de Rothschild– of Oegandagiraf, waarvan er nog zo’n 700 verspreid leven over Oeganda en Kenia.

16 gedachten over “Zing-Zo ~ Behoeden

  1. Ik ben bang dat jij ’t bij ’t goede eind hebt
   we zijn met moord en doodslag behept
   Maar toch… dromen van
   oplossing, hoe dan?
   Dat Moeder Natuur keihard t’rug mept.

 1. Hier word ik zo verdrietig van. Wie zijn wij mensen om voor de lol en het plezier beesten neer te schieten? Of vanwege het ivoor? Maar de leefomstandigheden voor een nerts zijn ook hartstikke beroerd en nog steeds kopen mensen nertsjassen. Snap ik niets van. Ik zou me kapot schamen om in een tweedehands jas te lopen. Mijn moeder kocht jaren geleden een “konijnenmantel.” Ik zei als jij dat ding aantrekt, ga ik niet bij jou in de buurt lopen op straat. En dat heb ik dus ook niet gedaan, want als ik nee zeg….
  Hartverscheurend gedicht, lief Muziekmensch ♥

  1. Jah…. ik ook…. ;-( Ik ‘snap’ dat het hebben van teveel geld mensen idioot maakt en hun wensen nog idioter… ik ‘snap’ niet dat de wereldmachten nog steeds zo corrupt zijn en zich ongestraft kunnen laten omkopen om een oogje dicht te knijpen, schandalig.

   Dat zou ik dus ook niet gedaan hebben….

   -x-♥

 2. Nu zijn het de giraffes
  dan de olifanten, apen of konijnen
  ze worden ook gefokt bij dozijnen
  daarna weer uitgezet
  en de stropers en de kopers
  hebben weer pret

  1. Ja inderdaad !!

   Die gedachte heb ik ook hoor, dus nee erg vind ik dat niet, zeker niet. Realistisch ja, tevergeefse hoop ook maar oké het is maar goed dat wij daarin geen macht hebben, noch enerzijds noch anderzijds.

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫