*2016·OOG·Trips

Worteltjestaart!!

Kennen jullie die mop van dat konijn die meermalen bij de bakker binnen huppelt en vraagt om worteltjestaart? Dat die bakker na een week denkt; “ach wel sneu dat ik telkens nee moet zeggen dus kom laat ik die taart maar voor hem gaan maken” en als dat konijn die vraag dan weer stelt de bakker heel blij zegt: “ja nu wel!” waarop het konijn zegt : “vies hè?”

Waarom ik hierover schrijf, zie ik jullie al denken….. sinds vandaag kan ik zeggen dat dat konijn ongelijk heeft want wat is worteltjestaart lekker zeg! Tenminste…. die versie die men in de Keukenhof serveert. Mijn maandagmeneer en ik hebben heerlijk in het zonnetje op het terras gezeten aldaar, onder het genot van een kopje leut voor mij en thee voor hem en hebben samen een stuk taart gedeeld, omdat we op voorhand niet wisten of we het wel zouden lusten… Nou ja dus ! *glimlach*

De keukenhof dus, stond vorig week al op het programma maar hadden we vanwege de slechte weersvoorspellingen een week uitgesteld. In heerlijk weer reden Daphne en ik dus vanochtend vroeg al naar hem toe en ruim 2,5 uur later parkeerden we de auto in Lisse nadat we onderweg geen oponthoud hadden gehad, op de koffiestop na natuurlijk. Voorjaarsvakantie…. beperkte openingsdagen…. kortom het was ‘op koppen lopen’ daar vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken. Met oogkleppen op kon ik me prima concentreren op mijn gezelschap, mijn camera en al het prachtigs dat daar bloeit en groeit.

Omdat mijn maandagmeneer niet goed ter been is kan hij onmogelijk heel het park belopen en hebben wij samen een klein deel gedaan. Na binnenkomst zijn we gestart met koffie en een broodje met soep en salade en daarna is Daphne op haar eigen houtje het park ingegaan.  We waren vanochtend via de kortste route ernaartoe gereden maar de terugreis kozen we niet voor de kortste route. Ik weet zelf redelijk goed de weg door Nederland dus leidde ik Daphne, die reed uiteraard, naar de A6 richting huis zodat we onderweg nog prachtige foto’s konden maken van de bollenvelden in de polder, maar ook de Ketelbrug en enkele monumenten die daar staan.

Even voor zeven kwamen Daphne en ik in een ‘mensen-leeg-‘huis aan, de heren zijn naar boogschieten. Na wat gestoei met de viervoeters kropen we op de bank met onze laptops om de foto’s te gaan bekijken, selecteren, samenvoegen en uploaden naar mijn picasa. Het zijn er 630 dus neem gerust even een bakkie leut erbij want als je ze allemaal wilt zien ben je wel ff bezig….. *glimlach* waarbij ik je uiteraard heel veel plezier wens!!

Ik kijk terug op een heerlijke dag, wat doet zoiets een mens goed zeg! Zit hier met een glimlach van oor tot oor, weet dat er enkele straten verderop ook iemand zit met hetzelfde gevoel, beiden fysiek wel erg moe maar dat geeft natuurlijk niet, het was de moeite meer dan waard. Ik heb genoten van alles om me heen maar natuurlijk ook heel erg van het genieten van mijn maandagmeneer, hoe simpel kun je iemand een plezier doen, nou zo dus!

16x Akkoorden op ~ Chords on “Worteltjestaart!!

   1. Fijn dat jullie zo hebben gelachen, maar ik schrok me wel even te pletter. Het was een heel dure van wel 40 euro, gescoord bij de kringloop. En jij daar, met je WA, woont niet echt bij mij om de hoek.
    Marja componeerde ~ composed Weer een klus geklaardMy Profile

    1. ;-) jemigggggggg 40 euro??????????????/
     toe maar doe maar….wie het breed heeft laat het breed hangen *grijns*

     Nee dat is helaas waar maar gelukkig kennen geldstromen geen afstand via internet ;-)
     Melody componeerde ~ composed Worteltjestaart!!My Profile

 1. Tuurlijk is worteltjes taart heel erg lekker, maar je moet inderdaad wel de goede hebben.
  In mijn omgeving vind iedereen de mijne het lekkerste, maar vaak maak ik hem niet, omdat het best heel veel werk is.
  Minoesjka componeerde ~ composed #Happy – 13My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge