De hitte van de afgelopen dagen plaagt niet alleen mij maar ook de dieren weten soms niet waar ze het moeten zoeken. Met name onze Noah kan er zeer slecht tegen, zijn leeftijd gaat een rol meespelen. Voor het weekend merkten we al dat hij zich niet bepaald lekker voelde dus stapte ik gisterenmiddag met hem de auto in om een bezoekje te brengen aan de dierenarts… in tegenstelling tot menig ander dier is Noah altijd heel enthousiast zodra ik hem vraag of hij mee gaat naar Abe dus het bezoek aan de praktijk is met hem nooit een probleem. Gelukkig kon de dierenarts verder niets verontrustends vinden, mochten we na een vitamine-injectie naar huis.

Vanochtend was de lucht enorm betrokken en ik vermoedde een forse bui…. die kwam dus ook… en nee niet 1 bui maar een hele wolkbreuk….en zelfs daar niet 1 van maar 2. Het water in onze tuin steeg zo razendsnel dat ’t op een gegeven moment tot aan de drempel stond, die hoog is…

Ons huis is prima geïsoleerd en dus erg koel maar toch trok er een aangename verfriste lucht het huis in… de honden vonden dat absoluut niet verkeerd en gingen gelijk liggen en ik hoorde ze allemaal opgelucht zuchten… Precious kwam even later behoorlijk nat over de drempel heen binnen hollen en kroop naast me op de bank…

SchotseCollieBregonoah300713

Joop is inmiddels weer uit bed na zijn laatste nachtdienst. Hij is bezig met ons aquarium, we hebben een algprobleem waar we maar niet van af kunnen komen. Vanmiddag heb ik allemaal nieuwe spullen gehaald, we halen nu de bak helemaal leeg en beginnen volledig opnieuw. De vissen zwemmen even in een andere bak tot we ze weer terug kunnen zetten.

Morgen gaat Joop de hele dag tuinieren bij een bevriende blogster, daar heeft ie zin in. Ik ga morgenochtend heerlijk stoeien met 3 koters en Daphne past hier dan op onze veestapel terwijl Bastiaan aan het werk is. Morgenmiddag komt er dan een 4e hond bij. Een kennisje belde gisterenavond, nog net niet volledig in paniek maar toch. Zij en haar man en kinderen gaan een paar dagen naar Rome en hun hondenoppas liet het plotseling door een onvoorziene noodzaak afweten. Die hond ken ik nog niet, dus stelde ik voor dat ze gelijk even langskwamen om te kijken of de honden met elkaar door 1 deur zouden kunnen. Gelukkig bleek dat even later prima te kunnen dus zijn wij redder in de nood en verheugen we ons erop om vanaf morgen tot en met maandag niet 3 honden te hebben maar 4. Wandelt wel meer in balans natuurlijk dan met 3 nu logeehond Sem hier ook is, We hebben leuks voor de boeg dus de komende dagen, hopelijk speelt het weer mee en gooit een volgende hittegolf niet, letterlijk noch figuurlijk, roet in ons eten ;-)