Welkom Noordje & Lala

Noordje:

Vandaag was het dan eindelijk zover…. Dierenpark Emmen stelde 2 nieuwe bewoners van het park aan het publiek voor. Te weten Ijsberen-dames Noordje en Lala. Lala is 1,5 jaar oud en geboren in Zoo am Meer in Bremerhaven. Noordje is een jaartje ouder, 2,5 jaar dus, en is geboren in Dierenrijk in het Brabantse Mierlo.Natuurlijk wilde ik weten wie nou wie is dus vroeg ik het aan een verzorger, die vertelde me dat Lala de grootste van de 2e is en herkenbaar aan de donkere vlek op de rechterkant van haar hoofd bij haar neus als ook dat haar snuit rechter is van vorm dan die van Noordje.

In 1e instantie zagen we Lala niet, Noordje was volop bezig het verblijf van haar voetafdrukken te voorzien en had ogenschijnlijk geen last van de (overigens toenemende) hitte. Nou is het park enorm schaduwrijk (gelukkig) maar het ijsberenverblijf ligt in de volle zon. Was het verblijf tot december 2011 eigendom van Kodiakbeer Ursus stond het na diens overlijden even leeg tot het in april 2012 weer werd ingenomen door Moeder Brilbeer Uca met Zoon Quechua. In november 2013 verhuisde zoon Quechua naar een dierentuin op Jersey. Moeder Uca verhuisde half juni naar een dierentuin in Lisieux in Frankrijk waarmee het verblijf weer leeg kwam te staan, gelukkig maar tijdelijk.

Noordje op voorgrond en Lala op achtergrond

Vandaag dus officieel voor het eerst voor publiek zichtbaar dus stond ik vanochtend al vroeg bij Anita voor de deur en waren we net voor openingstijd bij de ingang. Op ons ‘dooie’ gemakkie natuurlijk, want ja die warmte hè?, liepen we het park in en keken zo her en der bij enkele dieren. Natuurlijk maakte ik weer foto’s… niet al te veel, maar toch, kijk maar HIER. Mijn lens was uiteraard het meest gericht op de ijsberen. Noordje was de eerste tijd alleen maar zichtbaar, hoe we ook keken, we konden Lala nergens vinden, tot een oudere heer mij wees op het feit dat zij zich in het water bevond. En ja hoor, spelend met een jerrycan leek ze zich opperbest te vermaken, terwijl Noordje haar best deed het aanwezige publiek te vermaken met diverse gekke bewegingen, zelfs door meermalen op haar achterpoten te gaan staan om te zwaaien. Klinkt raar maar zo was het echt. Zij liep het hele verblijf door alsof ze niemand het zicht op haar wilde ontnemen, waar dus ook maar iemand stond daar was ze zichtbaar. Zo op het 1e oog lijkt Lala dus een waterrat te zijn terwijl Noordje liever op het droge lijkt te blijven. Noordje en Lala worden de ‘boegbeelden’ van het nieuwe koude klimaatgebied in het nieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo: Nortica. Daar krijgen de ijsberen een verblijf van 7.000 vierkante meter. Bezoekers kunnen de dieren zowel onder als boven water bekijken. Ze krijgen dan ook gezelschap, er komen nog 2 dames bij en in een later stadium hopelijk ook een mannetje.

Ondanks dat het park zeer lommerrijk is en we van schaduwplek naar schaduwplek liepen werd het op een gegeven moment toch echt te warm voor ons en besloten we huiswaarts te keren. De auto…tja…. een sauna was er niets bij, maar eenmaal weer op de grote weg met alle ramen die open kunnen ook open, én ons onderwijl besprenkelend met water uit flesjes die we bij ons hadden was die terugreis wel te doen. Inmiddels zit ik lekker gedoucht en wel weer op de bank, draait de ventilator overuren en probeer ik het hoofd zo koel mogelijk te houden, letterlijk en figuurlijk, die warmte maakt er nog net niet een warrige soep van ;-) Alhoewel ik absoluut niet hou van een nat lijf heb ik toch vandaag meermalen een dier benijd om hun mogelijkheid een duik te nemen.

6 gedachten over “Welkom Noordje & Lala

  • Ja daar heb je echt wel een punt, die gedachte is mij ook door het hoofd geschoten… maar ja zo’n dag plannen vergt tijd en toen men het plande was die hittegolf nog niet bekend. Er waren diverse activiteiten ter ere van hun komst. Erg leuk allemaal.

   Eh ja, achteraf ben ik ook best wel een beetje trots op mezelf… mezelf kennende als iemand die de zon (het voelen ervan op haar huid) mijdt zoveel ze kan…

 1. Dat je niet door de hitte bevangen bent! Maar je had ook heel veel om voor te gaan, ik ken jou wel een beetje ;-)
  Een knuffel <3

  • Nouhou….dat is wel een verhaal op zich. Tot voor 2 a 3 jaar kon ik nooit zweten, had het bij 22+ graden altijd gelijk Spaans benauwd, letterlijk en figuurlijk. Ik hou absoluut niet van warmte, integendeel, en ben met dit soort temperaturen ook zeker niet graag buiten de deur. Met veel concentratie en wilskracht kan ik tegenwoordig met dit weer evengoed wel de dingen doen die ik ‘moet’ vanuit mijn gevoel. Gisteren vergde dus ook veel concentratie en wilskracht ;-) Al hoe moeizaam het ook ging, ik heb genoten!!

   {{{knuffel terug}}} -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫