Schrijfsels

WE-300 – Twisten

Plato – WE300.

Frank keek in het rond en zonder de glimlach van oor tot oor, waardoor elke aanwezige zich als enige speciaal welkom geheten voelde, van zijn gelaat te laten verdwijnen vroeg hij zich af hoe hij dit varkentje moest wassen…. hij hield wel van een uitdaging, daar niet van, maar dit? Dit was wel de ultieme uitdaging zo op het eerste oog! Het ging niet om één varkentje immers? Snel telde hij de aanwezigen…. jeetjemekreetje, 10 ‘varkentjes’ maar liefst, en niet één was minder gewichtig dan de andere. Dat zou een hele klus worden. Hij zuchtte onzichtbaar en onhoorbaar en met de liefste en charmantste stem die hij kon opzetten begroette hij ieder lid van de groep, door hem met diens naam aan te spreken en de hand te schudden, hartelijk welkom te heten.Nadat hij daar klaar mee was liep hij terug naar zijn eigen plaats terwijl hij zich afvroeg of hij de handdoek in de ring zou gooien of niet. Opgeven? Nou echt niet! Hij was hier niet voor zijn plezier maar met een opdracht en die zou geklaard worden, hoe dan ook!

Ruim een uur later liep Frank naar zijn plaats terug. Het zweet parelde van zijn voorhoofd; pfew dat was een inspannend en spannend uurtje geweest. Hij draaide een knop om, trok een stoel bij en nam plaats. Het geluid om hem heen vertelde hem dat iedereen inmiddels zijn voorbeeld had gevolgd. Een aantal obers kwamen binnen en zetten iedereen de bestelling voor die ze eerder die middag hadden ingediend.

Weer een half uur later zette Frank weer een knop om, hij hoorde hoe stoelen achteruit geschoven werden en enthousiaste voeten zich verplaatsten terwijl Chubby Checker uit de speakers schalde en iedereen deed wat hij hen toe zong: “Lets twist again”.

28 gedachten over “WE-300 – Twisten

 1. Oei, je zal die gewichtige dames maar moeten leren dansen, pff!
  Chubby Checker en Elvis Presley, ach, ik zou nog graag weer es willen dansen zoals ik het vroeger deed op hun muziek. Maar ja, de heupjes werken niet meer mee he, zonde!

 2. Dit is echt frappant. Ik kijk pas bij anderen naar de WE als ik hemzelf af heb. Dit om beinvloeden te voorkomen. Ik kom ook uit bij Chubby Checker.
  En twisten, ook ik doe niet meer. Jammer, dat wel.

  1. ;-)
   Jij maakt er ook vast een mooi verhaal van!
   Ik doe het overigens zelf ook altijd hoor, eerst zelf schrijven
   dan pas elders kijken.

   Ja inderdaad!!

 3. Heb eerst mijn WE aangemeld en begin nu te lezen: waar jij mee eindigt, daarmee ben ik begonnen – het was mijn eerste associatie. Bij jou de clou, bij mij het startpunt voor een aantal kronkels…

 4. Ik wilde het niet over ruziemaken hebben en toen kam ik ook al heel gauw uit bij de dans. Mooi om nu later terug te lezen dat anderen dit ook gedaan hebben

 5. Haha, hij is leuk ja! Ik kan niet twisten, wordt tegenwoordig ook weinig meer gedaan, maar het is wel een vrolijke dans. Leuke WE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge