Plato – Oplossing

Het liep tegen het eind van de avond toen de deur openging en haar echtgenoot binnenkwam. De hond en beide poezen stoven van de bank af om hem enthousiast te begroeten. Hij had al gezien dat ze aan de telefoon zat en begroette haar met een opgestoken hand zonder iets te zeggen. Liep vervolgens de gang in om zijn jas op te hangen, daarna de keuken in om zijn werktas op te bergen en voor haar en zichzelf iets te drinken in te schenken. Hij legde zijn sigaren en telefoon op de salontafel en nam plaats op de bank alwaar de hond en de poezen zich gelijk bij hem voegden en stijf tegen hem en op hem kropen. De tv stond wel aan maar het geluid was op 0 gezet en al zappend liet hij het geluid voor wat het was.

Na enige tijd hoorde hij haar zeggen: ‘Kies voor jezelf, doe wat goed voelt vóór jou, je kan het in de ogen van een ander toch nooit goed doen!’ waarna ze met een ‘knuffel schat’ het gesprek afsloot en de telefoon terzijde legde.

Ze bogen naar elkaar voorover en na een kus zonken ze beiden met een zucht in hun banken terug. ‘Hoe was je werkdag?’ informeerde zij. “Bah, ja getver, een rommelpot, ben niet van de heftruck af geweest, heb zelfs geen pauze gehad, dit is mijn eerste glas drinken sinds ik vanmiddag vertrok! Je had zeker die en die aan de telefoon? Het houdt daar ook maar niet op he? Wanneer krijgen die schatten nou éindelijk eens rust???” Ze knikte nadenkend: ‘Wist ik hét maar! De situatie wordt hoe langer hoe meer onhoudbaar! Zo jammer dat ik niets anders voor hen kan doen dan mijn oren te luisteren leggen, ik wou dat ik kon toveren!!!’.