WE-300

Plato – Poetsen

Daar was het weer, harriejakkiebah, is toch om helemaal gek van te worden als je dat niet al zou zijn? Ze keek op de klok en zag dat het nog geen winkelsluitingstijd was, snel de schoenen aan, jas aan, autosleutels gepakt en hup snel naar de drogisterij om de hoek. Bij de kassa werd ze met zachte stem begroet, ze was vaste klant voor één bepaald artikel. ‘Zijn ze al weer op meid?’ zuchtend knikte ze ja. ‘Gelukkig heb ik een voorraadje apart liggen zodat ik jou nooit een ‘nee, zijn op’ hoef te verkopen, sprak de verkoopster op zachte toon verder terwijl ze vriendelijk en begripvol glimlachte. ‘Doe maar 5 doosjes, dan kan ik even vooruit’ zei ze vragend en na het afrekenen keerde ze huiswaarts. Nadat ze zich weer van haar schoenen en jas had ontdaan kroop ze op de bank onder een deken graaide de ipad en richtte zich op het spelen van sudoku. Heerlijk tijdverdrijf, vooral als het stil was. De aankopen legde ze in haar troostdoosje dat altijd binnen bereik stond. 1 paar ervan pakte ze uit de verpakking en stopte ze daar waarvoor ze bedoeld waren. De stilte nam toe…. ze had zich al lang geleden neergelegd bij haar ‘zegening’ van het geluidsgestoord zijn maar prees elke keer weer het bestaan van de hulpmiddelen. In haar ooghoek kroop moederpoes naast haar op de rugleuning en begonnen zich vol overgave te wassen. ‘Als de kat zich wast komt er vast een gast’ ….. als dat spreekwoord waar zou zijn had ze 24 uur per dag bezoek. ‘Oh alsjeblieft niet!’. Poes keek even op, zich totaal onbewust van het feit dat haar activiteit een enorm irritant geluid veroorzaakte. Ze aaide de poes en wendde zich weer in alle rust en stilte tot haar spel.

Tags: ,

64 Responses to “WE-300”

 1. platoonline 25 januari 2013 at 13:56 #

  Beetje droef maar leuk verhaal Mel. Jij hebt voor elk woord ook wel een verhaal in voorraad he? En weer zo snel. Hulde. ik ga de link even snel zetten.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 14:29 #

   Nee hoor, alles went.
   Ja dat klopt wel ;-)
   Dank je wel.

 2. Hanny 25 januari 2013 at 15:01 #

  Een verrassend verhaal!
  Geplaatst in een mooie omgeving. :-)

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 15:04 #

   Dank je wel meis!

 3. rietepietz 25 januari 2013 at 16:45 #

  Ja ook aan kleine geluiden kun je je vréselijk ergeren zodra ze je opvallen ! Wij zouden eigenlijk oordoppen moeten gebruiken als we werken vanwege de lawaaierige machines maar omdat we nooit lange dagen maken doe ik het nooit !

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 17:08 #

   Ja precies, nou kort of lang ik zou het wel doen maar ja ik ben dan ook die ‘gestoorde’ ;-)

 4. Truus 25 januari 2013 at 16:56 #

  Ghegheghe, Melody. Frans doet ze ook wel eens in. Nickie kan ontzettend irritant een uur voor etenstijd al beginnen met om eten te zeuren.
  Ik heb ze niet nodig, ik zet gewoon mijn hoortoestellen uit. ;-)
  Maar je bent inderdaad snel. Ik had gisteren nog gekeken of er een nieuw woord is. En jij hebt je verhaal al staan.
  Even moest ik nadenken waar jouw ‘poetsen’ op sloeg. En toen viel het kwartje. :-)

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 17:09 #

   Dat geloof ik graag meis….
   Al benijd ik jou met jouw gehoorprobleem natuurlijk niet maar overgevoelige oren zijn ook geen feestje.

   Haha ja dat mag, het kwartje is immers al ettelijke jaren niet meer in gebruik ;-)

 5. Hartelijke Hot Hulk 25 januari 2013 at 17:14 #

  IK hoef niet meer naar de winkel.
  Bij mij zitten er van die grote rode doppen op mijn oren.

  Goede WE, want je snijdt een punt aan wat niet iedereen begrijpt.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 17:16 #

   Ik verslijt die krengen bij dozen vol

   Dank je wel, en ja je hebt helaas gelijk. velen kunnen zich er geen voorstelling van maken als ze het zelf niet (h)erkennen…

 6. Nanda 25 januari 2013 at 17:40 #

  Bijzondere invulling van de WE. En je bent inderdaad snel zeg!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:19 #

   Dank je wel meis…. eh ja als ik het thema zie, staat het verhaal er even later ook ;-)

 7. Emmelinda 25 januari 2013 at 19:56 #

  Ik zou ze eigenlijk ook moeten gebruiken maar ik heb zo het idee dat ik te bang ben om iets te missen ofzo hahaha.

  Wat is het hier mooi geworden zeg, wauwieeeeee!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:20 #

   Oh nou maak je geen zorgen….. volledig geluidwerend zijn ze niet hoor…

   danku

   • Emmelinda 25 januari 2013 at 20:23 #

    Hahaha ik weet het. Maar het helpt goed, afgelopen september was ik met Mies naar een concert geweest waar een wand gemetseld leek van boxen. Je werd gewoon omver geblazen. Wat was ik blij met die dingen….

    • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:26 #

     Kan ik me levendig voorstellen…. naar zulke concerten ga ik nooit onvoorbereid…. de eerste en belangrijkste stap is voor het kiezen van de juiste plaatsen… en dan de dag zelf ook veel medicatie innemen bijv.

     • Emmelinda 25 januari 2013 at 20:30 #

      En dát kan ik me weer voorstellen. Ik heb er een haat/liefde-verhouding mee. Ik heb niks met mensenmassa’s (hebben we het wel eens over gehad he, dat heb jij ook niet?) maar ik kan wel weer genieten van mensen om me heen op sommige plaatsen. Heel vreemd (nou ja voor mij niet maar dat wordt een heel verhaal hihi). Dat haatgedeelte brengt bij mij ook veel met zich mee. En als ik dan denk aan je gezondheid enzo, dat komt er dan ook nog eens bij he?

      • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:32 #

       ja precies, helemaal….. en na het concert is het niet klaar, je moet ook weer veilig thuis komen.

       • Emmelinda 25 januari 2013 at 20:38 #

        Ook dat nog eens. De eerste keer dat ik met Mies ging, drie jaar geleden, was ik kapot. Voor mezelf was het al een hele onderneming maar ook nog eens een kind meeslepen…pffff. Nou was dat hele concert al een verhaal op zich, ze mocht niet van mij alleen want ik had gelezen (over een ander concert van die groep) dat men elkaar platgedrukt had toen de deuren opengingen. Enkel en alleen om maar vooraan te kunnen staan. Ik heb het hier dus ook gezien, walgelijk. Het gezicht van Mies, die paniek toen we meegezogen werden…..heeft minstens een week geduurd eer ik me weer een beetje lekker voelde hihi ;-).

        • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:40 #

         Herkenbaar….. heel herkenbaar…. ;-( Daarom ga ik ook niet meer tenzij bij hele hoge uitzondering… Bij voorstellingen in een theater met genummerde plaatsen heb ik t al moeilijk genoeg maar dat heb ik er dan wel over, anders ga ik niet

         • Emmelinda 25 januari 2013 at 20:45 #

          Ik snap dat er voor jou meer bij komt kijken inderdaad. Op een bepaalde manier vertik ik het gewoon om toe te geven aan bepaalde angsten. Beetje SM hihi. Maar dan moet ik naderhand ook een paar dagen bijkomen ;-).

          • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:48 #

           Zolang het zonder medicatie kan zal ik ook de laatste zijn die zal zeggen dat men ze moet slikken…. zeker weten, want het is en blijft chemische zooi…
           maar bij mensenmassa’s die ik niet vermijden kan heb ik ze nodig om te voorkomen dat ik paniekaanvallen krijg en dan ‘gekke’ dingen doe (nou ben ik al helemaal gestoord dus veel geks is in mijn geval normaal, maar de extreme vormen wil ik anderen niet aandoen ;-) )

           Van een uitje bijkomen moet ik ook altijd, ben dat al volledig gewend, mijn uitjes worden dus ook in de agenda gezet als er voor en na ruimte is om voor te bereiden en bij te komen.

          • Emmelinda 25 januari 2013 at 20:51 #

           Ja psies, dat bedoelde ik dus. Ik heb nog net geen last van paniekaanvallen dus ik begrijp hoe het bij jou zit ;-). Dan is het ook beter om ze te slikken anders heb jij jezelf er gewoon mee en dat hoeft niet.

          • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 20:54 #

           Ja ook dat, ik kan er redelijk mee omgaan, ben het onderhand gewend, het is alleen absoluut niet leuk voor degene die bij me is…zeker niet als die persoon het nog niet van mij ervaren heeft

          • Emmelinda 25 januari 2013 at 21:02 #

           Vertel je dat van te voren ook, dat het kan voorkomen?

          • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 21:06 #

           Nee, behalve dan wanneer ik voor het eerst met iemand naar een concert/voorstelling ga en dat komt bijna niet meer voor….
           De mensen die mij normaal gesproken vergezellen weten wat er kan gebeuren en weten ook hoe ze moeten handelen als het gebeurt. Meestal is ingrijpen van hun kan niet nodig omdat ik het zelf voel aankomen dus al actie kan ondernemen voor het te laat is.

          • Emmelinda 25 januari 2013 at 21:12 #

           Ah, dat is heel fijn. Ook voor jou, dan weet je ook dat je van hen op aan kunt op het moment dat het nodig is omdat ze er dan van afweten. Dat je het zelf aan voelt komen is natuurlijk nog het allerfijnst! Maar gewoon, die backup he? ;-)

          • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 21:15 #

           Ja inderdaad ‘weten’ (bewust en onbewust) dat je niet ‘alleen’ staat, scheelt al de helft!

          • Emmelinda 25 januari 2013 at 21:17 #

           Juistem! En het is heerlijk om te voelen dat je het op eigen kracht óók kunt :D.

          • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 23:59 #

           Zeker weten… en waar ik ook blij mee ben is dat ik onderhand voorbij de schaamte ben, daar heb ik lang mee geworsteld, vond mezelf maar een slappe tuthola die pillen nodig had om overeind te blijven…. inmiddels zie ik dat nu heel anders gelukkig.

 8. friesenfruitig48 25 januari 2013 at 23:33 #

  Lieve Mel,
  Kruip jij maar lekker met alles wat goed en lief voor je is onder een deken op de bank en kom er weer onderweg wanneer …JIJ… daar zin in hebt!!!……
  Een heel fijn weekend meis en als het weer wat beter is weer eens afspreken hè.
  Mijn auto staat nu nog ingesneeuwd op de parkeerplaats ik ben geen held met dit weer met de auto de weg op te gaan.
  Liefssssss, Hanny

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 23:57 #

   Heej lieverd, zoals je me onderhand wel kent weet je dat ik dat ook doe ;-)
   Komt goed meis….
   -x-♥

 9. geesje 25 januari 2013 at 23:51 #

  Ben ik ff blij dat je deze dingen niet in het water kunt gebruiken, ha!!! ik tetter jouw oren gewoon van je kop wanneer we ons onderdompelen in het warme water van Fontana!

  Nee hoor meis, ik weet wanneer jij behoefte aan stilte hebt en ik respecteer dat graag!
  Eigenlijk, herken ik me zelf wel een beetje in jouw verstoppertje spelen, maar dat wist jij natuurlijk al heel lang!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 25 januari 2013 at 23:58 #

   Ach jawel, wie haarn hoast zusters west ;-)

   -x-♥

 10. Trees 26 januari 2013 at 10:23 #

  Ik begrijp je verhaal, ik houd ook van de stilte op zijn tijd. Heb ook bijna nooit een radio aan, alleen als ik alleen in de auto zit. Ik kies wat ik horen wil uit op mijn mp3spelertje of mijn laptop. Of zet een CD of DVD op als ik er zin in heb. Ik heb ook altijd gezegd dat ik, als ik al zou kunnen kiezen, liever doof zou willen zijn dan blind. Hoe erg doof zijn ook is.
  Maar… misschien heel dom van me, ik snap nog steeds niet wat dit met ‘poetsen’ te maken heeft
  OT: Mooie lay-out heb je nu!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 26 januari 2013 at 12:51 #

   Ik ben blij dat we niet moeten kiezen Trees en dan we kunnen zien en horen!!

   Als een kat zich wast… is hij zich aan het poetsen. ;-)

   Dank je wel.

   • Trees 26 januari 2013 at 13:03 #

    Oh jeetje, nu snap ik het. Had die poes als bijkomstigheid gelezen maar niet als zijnde de hoofdpersoon in dit geval ;-).

    • ♫ Mel☺dy ♫ 26 januari 2013 at 13:12 #

     ;-) fijn dat mijn uitleg voldoende was…. ;-)

 11. Petr@ 26 januari 2013 at 14:31 #

  Mooi verhaal!
  Ik slaap al jaren met oordopjes, ik ben er aan verslaafd.
  Beter aan oordopjes dan aan de drank :-)

  Groetjes en een fijn weekend!
  Petr@

  • ♫ Mel☺dy ♫ 26 januari 2013 at 15:17 #

   Dank je wel,

   Ja dat is zondermeer waar…. al was het alleen al om het verschil in geld ;-)

 12. Plien 27 januari 2013 at 12:15 #

  Leuke WE en begreep meteen wie aan het poetsen was ;)
  Ik kan altijd mijn hoortoestellen uitzetten. Maar ik heb een vriendin die ook overgevoelig is voor geluiden en zelfs tonen hoort die meeste niet horen. Heel erg vermoeiend kan het zijn voor haar.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 27 januari 2013 at 12:18 #

   Dank je wel.

   Op zich gun ik niemand doofheid maar aangezien jij zo’n vriendin hebt kun je je vast ook wel voorstellen dat ik niet altijd even blij ben met mijn sterk gehoor. Het is inderdaad heel erg vermoeiend af en toe, vooral als je omgevingsgeluiden niet kunt vermijden.

   • Plien 27 januari 2013 at 12:28 #

    dat klopt elk zijn nadeel heeft zijn voordeel! Soms is het lastig om slechthorend te zijn (dus niet doof) maar soms heeft ook het voordeel ;)

    • ♫ Mel☺dy ♫ 27 januari 2013 at 12:30 #

     Ja daar heb jij weer helemaal gelijk in. Al, hoe lastig ik het soms ook vind, zou ik niet graag met je ruilen hoor!

 13. Mirjam Kakelbont 27 januari 2013 at 20:17 #

  Jij bent werkelijk nog sneller dan het licht, en nog zo’n leuk verhaal ook :-) Ik moet altijd dágen aan het nieuwe woord wennen en dan is het maar afwachten of ik een inval krijg. Als me niets te binnen schiet, speel ik vals en lever een oude in want die is er geknipt voor.
  Niet door vertellen, sssst!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 27 januari 2013 at 23:15 #

   ;-) Mijn hoofd staat nooit stil…. er zitten zoveel ervaringen in dat ik altijd wel een verhaal kan schrijven, maakt niet uit over welk onderwerp. Hoef er ook nooit over na te denken.
   Leg mijn vingers op het toetsenbord en laat ze hun gang gaan.

   En nee hoor, don’t worrie, ik zwijg als een graf, welk dan ook maar ;-)

 14. Nathalie 29 januari 2013 at 17:46 #

  Ah.. jakkes, een poetsende kat. Zeker als ik net naar radio vier zit te luisteren en dan een poetsende hond… (in hoeverre een hond zich poetst)….

  Goed verwoord… heb nu al kippevel… brrrrrrrr.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 29 januari 2013 at 20:04 #

   Ik noemde de kat maar inderdaad de hond kan er ook wat van…. (wij hebben 2 grote)
   en wat denk je van snurken van die beessies?

 15. gewoonanneke 29 januari 2013 at 23:04 #

  Dit verhaal doet me denken toen mijn oren een keer uitgespoten waren en blijkbaar zo dicht hadden gezeten dat ik opeens mensen weer hoorde lopen. Vond het maar een herrie

  • ♫ Mel☺dy ♫ 30 januari 2013 at 00:32 #

   Dat is wel herkenbaar, heb ik in mijn jeugd een aantal keren gehad…
   Is ff wennen dan he?

 16. Jackles 30 januari 2013 at 00:25 #

  Herkenbaar! De minste geluiden gaan me op mijn zenuwen… Zit ik me te ergeren terwijl anderen in dezelfde ruimte zich af zitten te vragen waar ik me dan zo aan erger…

  Blij dat je er nog blijkt te zijn (na mijn eeuwige afwezigheid) & nog steeds herkenbare stukjes schrijft!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 30 januari 2013 at 00:34 #

   Ja naar is dat he? En al helemaal als anderen het niet kunnen begrijpen, maar ja, ieder mens is uniek dus wat hij/zij hoort ook!

   Ja ik zag je naam in mijn mailbox en d8: zal dat die zijn? Ja dus

   Eh ja je hebt, denk ik, wel gelijk, qua schrijfstijl ben ik niet veranderd behalve dan ouder (en wijzer hoop ik ook ;-) )

   Welkom terug !

 17. Letterzetter 30 januari 2013 at 15:30 #

  /pianissimo possible/
  Pas op het laatst kreeg ik in de gaten wát je van de drogist haalde. Ik dacht eerst aan een dropverslaving ofzo, maar ja die stop je ergens anders!
  Mooi verhaal!

  • ♫ Mel☺dy ♫ 30 januari 2013 at 15:48 #

   ;-) Fijn dat je het alsnog begreep en ik niet te vaag was geweest.

   Dank je wel.

 18. hanscke 31 januari 2013 at 10:46 #

  Die dingen in mijn oren irriteren mij meer dan de gewone geluiden. Ooit werden ze mij aangeraden toen ik met leerlingen op werkweek ging. Niet gebruikt. Het lukt mij wel aardig om mij af te sluiten voor geluiden die ik niet wil horen.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 31 januari 2013 at 11:46 #

   Oeps ja dat kan natuurlijk ook nog…..
   hmmmm mag ik jaloers zijn

 19. dieneke 31 januari 2013 at 14:18 #

  Geluid is soms behoorlijk irritant,maar ik ben regelmatig doof.Soms lastig soms lekker rustig.Oordoppen zijn een plaag die irriteren net als een koptelefoon,ik krijg daar dus last van.Zal nog wat worden als ik ooit een gehoortoestel nodig heb.
  afin leuk dat die kat poetst,kende het spreekwoord niet.Wij zeggen hier altijd als we suiker morsen,oh er komt vast visite.
  fijne dag verder.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 31 januari 2013 at 15:39 #

   Een koptelefoon heb ik inderdaad ook geen prettige ervaringen mee…

   Kan me voorstellen dat doofzijn soms erg lastig is…

   Nooit te oud om te leren hihihi

   Dank je wel, jij ook.

 20. Mrs. T. 31 januari 2013 at 21:34 #

  Oeh, lijkt me wel heel vervelend als je zo veel last hebt van geluid.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 1 februari 2013 at 07:23 #

   Ja is het soms ook!

 21. hanneke 3 februari 2013 at 12:15 #

  kijk, dat is dan weer het voordeel van chronisch verstopte oren :)

  • ♫ Mel☺dy ♫ 3 februari 2013 at 15:05 #

   Zo zie je maar….

   Alles hep zun voordeel en zun nadeel

 22. HansDeZwans 3 februari 2013 at 21:44 #

  Ik moet ook dringend nieuwe gaan kopen. Heb de laatste gebruikt toen ik ben gaan skiën en elke avond deed ik ze in om het gesnurk niet te horen van mijn kameraad die langs mij lag. Maar ik kon er ook wat van, zei hij de dag nadien.

  • ♫ Mel☺dy ♫ 3 februari 2013 at 21:48 #

   gelukkig zijn ze niet zo duur…..

   Ach ja… snurken doet iedereen wel denk ik

Voel je vrij & musiceer naar ♥-elust met mij mee... Please feel free to share the 'music' in your ♥ with me

%d bloggers liken dit: