Marja

Aan het eind van ieder theaterseizoen zijn er altijd cast- (& of) bandleden van Jeans van wie je afscheid moet nemen omdat ze iets anders gaan doen. Dat heeft tot gevolg dat je dan weet dat er in het nieuwe seizoen nieuwe mensen te verwelkomen zijn en begint het wachten totdat bekend gemaakt wordt hoe de nieuwe samenstelling eruit gaat zien. Zodra dan alle namen bekend zijn ga ik meestal gelijk op zoek. Ben dan nieuwsgierig naar wie iemand is, wat hij/zij gedaan heeft, hoe hij/zij eruit ziet, belangrijker nog hoe hij/zij klinkt en beweegt. Zo uiteraard ook dit jaar. Eén van de nieuwe namen uit de nieuwe samenstelling is Gaia Aikman. Een jongedame die al een behoorlijke staat van dienst heeft ondanks haar nog erg jonge leeftijd.

En wauw…wat een leuke meid met een dijk van een stem. In de nieuwste Jeans-show ‘Tropical Heat’ heeft ze mij nu al een aantal keren behoorlijk weten te raken. Met name in het akoestisch blok waarin ze zelfs de microfoon gedeeltelijk niet gebruikt en, mij tot tranens toe weet te raken, een lied van Jasom Mrazz; I won’t give up op indrukwekkende wijze invulling geeft. Zo jammer dat ik dat niet kan laten zien en horen zodat jullie weten waarover ik hier schrijf.

Om jullie toch kennis te kunnen laten maken met Gaia, hoe fijn is het internet met iets als youtube, heb ik onderstaand nummer gekozen. Als je zelf zoekt op haar naam kom je tal van andere songs tegen en zie je ook hoe jong zij al begonnen is en hoe lang ze dus al bezig is. Onderstaande opname is overigens van zomer 2012.

22x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Wanneer…”

  1. Dank jullie wel.

   De originelen zijn altijd mooi maar (zoals jullie inmiddels al wel weten) hoor ik het liefst covers..

   Dank je wel, hetzelfde gewenst!!

 1. Ja een echt feelgood liedje voor zwijmelfilms in de winter ;)
  Rick Ashtley zong het ooit als kerstliedje meen ik mij te herinneren. Dit is ook een mooie uitvoering, prachtige stem!

  1. Ja he?! Vind ik dus ook ☺

   Soms kan er wat tijd verstrijken voordat een reactie zichtbaar wordt… ik weet de oorzaak noch de oplossing niet, sorry.
   Ik heb je andere reacties dus verwijderd ☺

  1. Dat geeft niks hoor Plaatje, ik heb 1000-x liever een eerlijk antwoord dan dat men mij ongemeend gelijk geeft !
   Dat klopt, en dat zal door jouw mening of wiens mening dan ook, niet veranderen. En gelukkig hoeft dat ook niet en verwacht jij dat ook niet van mij.

 2. Nou dáár zit wel geluid in zeg, maar voor mij is het toch iets te “jazzy”, ik hou niet zo van de kleine riedeltjes er tussen door.
  Maar zéker iemand die met een dijk van een stem echt voor “de liefhebber” zoals jij!

  1. Klopt. Die ‘riedeltjes’ is ook niet zo mijn ding, toegegeven. Maar het mooie aan Jeans is dat ieder castlid de kans krijgt zijn talenten te laten zien… En Gaia kan veel meer dan dat je hier hoort, ik ben er nog niet achter wat haar favoriete stijl is noch dat ik gevoelsmatig kan zeggen ‘heej die stijl past wel/niet bij haar’. Vaak kan ik dat wel inschatten, en daar waar ik het niet kan blijf ik dus extra geïntrigeerd

  1. Ja hihi nou…. Jeans is inmiddels in seizoen 24 … Oftewel 28e show.
   Ik kan verder vooruit met het ‘putten’ dan ik kan benoemen :-)

 3. Ik zie mij weer op de eerste rij zitten. Ik heb er zoveel zin in om samen met jou weer naar Jeans te gaan. Wij maken er een mooie dag/avond van.
  Je hebt een prachtige uitvoering gekozen, mooier dan het origineel. Kippenvel!

  Liefs Frederique xxx

  1. ;-) Was gaaf he?! Nou…er staat je wat te wachten hoor, de nieuwe show is beter dan de vorige!
   Ik verheug me er ook enorm op, dat komt helemaal goed natuurlijk!!

   Fijn dat ik je ermee kon plezieren… laat haar je in december dan maar nog meer verrassen!

   -x-♥

 4. De piano is mooi en de stem is goed, maar voor mij toch wat teveel “mooizingerij”. Ik blijf ook bij de versie van Nat King Cole. Dat is overigens ook niet helemaal de originele versie…

  1. Dat ben ik wel met je eens maar als ik dan denk aan haar leeftijd dan vind ik het weer niet zo vreemd en inmiddels heb ik in Jeans gezien dat ze veel beter kan dan in dit nummer te horen is.

   Nee dat klopt wel inderdaad, maar de instrumentale versie uit die film werd minder bekend dan de covers van oa Nat KC

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫