Theelabel-vraag-01

14

Het is de 1e maandag in het nieuwe jaar….
Vanaf vandaag start ik een nieuwe categorie
“Thee-Label-Vraag op Maandag”

Naar aanleiding van het Thee-Label-Stokje, dat enkele dagen geleden door Marije bedacht werd, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om 1x per week een Thee-Label-Vraag te stellen. Natuurlijk beantwoord ik de vraag zelf maar ik zou ’t heel leuk vinden jullie antwoorden te mogen lezen.


Vanochtend zag ik de volgende vraag op het theelabeltje staan:
Welke regel zou jij het liefst willen breken?

Heel de ochtend en de helft van die middag heeft die vraag door mijn hoofd gespeeld, niet zo heel vreemd natuurlijk want ons land is bij uitstek een regeltjesland, of niet dan?
Eerlijkheidshalve moet ik dan gelijk maar bekennen dat ik géén brekenswaardig genoeg vind om hier uitgebreid uit de doeken te doen.
(Hoe verzin ik het? Kom ik met een idee, loop ik gelijk zelf al bij de 1e vast.)

Als ik daarentegen dingen zou gaan benoemen die nu in mijn hoofd zitten…
Die al vele jaren gewoonte-goed zijn, door velen als regels ervaren worden… dan zou ik een heel lange rij kunnen benoemen maar aangezien ik (nou ja bijna dan) wel zeker weet dat dat een negatief verhaal zou worden… én ik dat dus niet wil… doe ik dat dus maar niet.

Kortom, terug naar de heksenketel onder mijn grijze dak….
Welke regel zou jij het liefst willen breken?
Dat je een inferieur mens zou zijn als je een kleurtje hebt, geen eeuwenlange Nederlandse wortels hebt, slecht of niet Nederlands spreekt, analfabeet bent, een mentale beperking hebt, een fysieke beperking hebt, een ‘vreemd’ geloof aanhangt, niet hetero bent etc etc etc

Ik ben benieuwd naar hoe jij deze vraag beantwoordt!

14x Akkoorden op ~ Chords on Theelabel-vraag-01

 • schrijfselssite  schreef ~ wrote:

  Wat een goed idee! Ik doe mee. Maar … euhm … eerst ook nog een keuze maken tussen alle antwoorden die jouw vraag bij mij oproept.
  Gelukkig heb ik een weekje vooraleer we opnieuw maandag zijn. Daarna giet ik mijn antwoord in een stukje. ‘k Vind het een heel leuk idee om elke week een vraag te krijgen, dankjewel! Warme groet, chantal

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Hallo Chantal, wat leuk dat je dit oppakt. Dank je wel voor je leuke reactie.

   Ik ben benieuwd naar jouw invulling, ik zie ’t wel verschijnen dan ;-)

   Warme muzikale groet terug
   Melody componeerde ~ composed Vraag-op-MaandagMy Profile

 • ria  schreef ~ wrote:

  Dat zijn er teveel om te benoemen:-)

  Liefs

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) hahaha welke als eerste dan?

   Liefs
   Melody componeerde ~ composed Vraag-op-MaandagMy Profile

   • ria  schreef ~ wrote:

    De regel verbreken om nssr buiten te hollen en een paar flinke oorvegen uit te gaan delen aan een stel vuurwerkgekken.

    • Melody  schreef ~ wrote:

     Jaaaaaaaaa die had ik ook kunnen kiezen……

     of 1 stapje verder?

     De wet dat het toegestaan is intrekken en bij overtreden van die wet mega hoge boetes tgv de dierenasielen
     Melody componeerde ~ composed Vraag-op-MaandagMy Profile

 • Hartelijke Hot Hulk  schreef ~ wrote:

  Andere vraag graag? 😉
  Hartelijke Hot Hulk componeerde ~ composed WordPress.com in 2016: A Year in ReviewMy Profile

 • Kakel  schreef ~ wrote:

  Ik heb sch*t aan regels. Zo, al klaar (-:
  Niet aan regels van max 50 km/uur in de bebouwde kom. Daar zie ik het nut van in. Maar aan al die regels van de overheid die ons behandelt als een kleuter…
  Kus!
  Kakel componeerde ~ composed Een goed beginMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   *grijns*

   Er zijn inderdaad heel weinig regels waar ik ’t nut van inzie want de mens doet toch wat ie wil en zij die de taak hebben dat aan te pakken doen niets omdat ze of liever op hun luie reet bij de kachel blijven zitten, of grof betaald kijken om de andere kant op te kijken, of bang zijn voor represailles van de echte machthebbers in dit flutland (de criminelen)

   -x-♥-x-
   Melody componeerde ~ composed Handige Harrie!My Profile

   • Kakel  schreef ~ wrote:

    Psies! Pak het tuig aan dat brandweerlieden en ambulancepersoneel lastig valt. Laat zien dat je ballen hebt en niet met mensen laat sollen. Als ik rechter was, wist ik het wel…
    @->-
    Kakel componeerde ~ composed Een goed beginMy Profile

 • schrijfselssite  schreef ~ wrote:

  Mijn antwoord lees je hier:

  https://schrijfselssite.wordpress.com/2017/01/04/in-antwoord-op-de-vraag-20171/

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017