Wijzigen

Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 8
20 februari 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Als je één ding uit je verleden kon aanpassen wat zou het dan zijn?”

Deze vraag kwam ik al meermalen tegen en telkens legde ik het opzij want het antwoord is niet zo 123 te geven omdat mijn verleden op zijn zachtst gezegd gecompliceerd verliep. Daarbij geloof ik ook heel sterk dat ieders levenspad vaststaat.

Als ik dus de vraag heel eerlijk beantwoord is er maar 1 antwoord echt van toepassing; dan zou ik nooit geboren zijn.  Dat ben ik echter wel… en zonder dat ik daarop ook maar enig invloed had. Ik moet hierbij dan wel de kanttekening plaatsen dat ik sinds halverwege 2016 ongeveer het niet meer zo heel erg vind dat ik geboren ben.

Als ik de vraag beantwoord vanuit een positie waarin ik zelf de macht zou hebben gehad dan zou ik mijn kinderdroom nagejaagd hebben en was ik in het theatervak beland… Een combinatie van dansen, zingen en musiceren. Ik ‘besefte’ toen echter al wel, geen idee overigens waar ik toen al die wijsheid vandaan haalde,  dat mijn vader gelijk had in zijn stelling dat in die wereld geen droog brood te verdienen viel en dat een andere baan ook noodzakelijk was voor de broodnodige centjes. Ik zou dan mijn ‘poot stijf’ gehouden hebben en doorgeleerd, studies richting de medische kant,  de (wilde-)diergeneeskunde in plaats van onderdanig volgzaam te gehoorzamen aan wat mijn vaders wederhelft voor mij voor ogen had, trouwen, kinderen krijgen, achter het aanrecht en bovenal man gehoorzamen. Doorleren was dus onzin en geld verspilling bla bla bla.

 

38x Akkoorden op ~ Chords on “Wijzigen

 1. mogge Melody
  dat is ook geen makkelijke vraag om te beantwoorden
  jij zou lekker eigenwijs zijn geweest , zeker in de ogen van je ouders hihi
  en ik , als ik dan toch terug kijk , wellicht een andere richting kiezen na de lagere landbouw school , maar ja wie zal het zeggen :)

  geniet de dag

  • Middag Karel

   klopt… daarom legde ik het ook een paar keer terzijde…

   Dat was 1 van de verwijten die ik dagelijks om de oren kreeg ja.

   Wie het zal zeggen… niemand hè want je krijgt de kans niet om het over te doen. Als je geloof in reïncarnatie kom je hoe dan ook terug maar wel in een heel andere tijd en dus andere gebruiken…

   Daar ben ik mee bezig.

  • Ohja dat ook hoor….
   en ik zou mijn gynaecologische kwalen ook niet gehad willen hebben want dan had ik alle kinderen nog gehad van wie ik zwanger ben geweest.

   Je bent een lieverd, bipolair of niet ;-) -x-♥

 2. Jouw eerste ingeving zou is nog niet zo’n gek antwoord hoor, we mogen nou eenmaal niet kiezen om op de wereld gezet te worden en ik zou er zelf óók niet voor gekozen hebben.
  Daarom ben ik ook vóór abortus, de énige goede reden om een kind op de wereld te zetten is omdat je je dat méér dan alles zou willen en de intentie hebt er een gelukkig mens van te maken.( en dan kan er nóg genoeg fout gaan) In álle andere gevallen is het kind beter af als het niet geboren hoeft te worden.

  • nee dat is ook wel zo maar het is wel een antwoord dat vragen oproept..
   Ik zou er zeker niet voor gekozen hebben.

   Ik snap je al ben ik dan niet zo stellig voor, ik denk dat er nog veel winst te behalen is bij de jongeren door hen beter voor te lichten zodat die abortus eindelijk niet eens nodig is.
   Maar je hebt wel gelijk… het was zeker mijn intentie (onze) maar helaas zijn we daarin gefaald.

   Ja inderdaad, ik ken mensen waarvan ik uit de grond van mijn hart zeg: Ze hadden bij de geboorte beter het kind kunnen weggooien ipv de nageboorte.

 3. Ik heb vroeger dingen gedaan wat ik liever niet had willen doen. Achteraf waren dat niet de beste keuzes vond ik. Maar als ik zie wat ik er voor heb “gekregen” waren het toen misschien wel de juiste keuzes. Dus ondanks de fouten en het niet bereiken wat ik hoopte te bereiken, wil ik niets veranderen, maar soms denk ik wel wat als… :)

  • *grijns*, haarts n helder moment loiverd *grinnik*

   Khebt al veraanderd ja.

   Da woik ja wel ja, ik ja net zo mor ja kmos dizze vroage ja van ’n antwoord veurzoin.

   Of ik die kin? Kleuft wel onderhaand ;-)

   -x-♥

'Musiceer' naar ♥-elust! Ik kijk reikhalzend uit naar 't mogen 'beluisteren' van de 'akkoorden' die jij toevoegt aan mijn 'partituren' om ze compleet te maken!

Translate »
%d bloggers liken dit: