Jeetje! De week-verslagen teruglezend baal ik best wel te zien dat het minder goed gaat dan ik zo graag zou willen. Mijn voornemens worden door diverse zaken gedwarsboomd. “Het leven is als een spel kaarten, je moet het doen met de kaarten die je gedeeld krijgt” en dát is wat ik blijf proberen, met vallen en opstaan want ‘opgeven is geen optie’.

Vandaag start dus week 15 en in tegenstelling tot voorgaande weken heb ik vannacht besloten me niet op de week voor me te richten maar op het moment waarin ik ben. Oftewel, nog meer bewust dan voorheen, (proberen te) leven in het nu. Dit moment én daaruit het best mogelijke te halen.

Ik ben toch zeker sterk genoeg om me niet telkens onderuit te laten schoffelen door wat er ook maar speelt en welke impact sommige dingen / mensen al dan niet op mij hebben?!?! Melody-Power!!!!!!!

levenvoluit

Zondag 28 augustus Manlief kwam vroeg uit bed. 4.15 in de ochtend omdat hij de 2e ochtenddienst in moest en trof mij beneden op de bank wakker aan. Nadat hij het huis had verlaten dook ik het bed in en sliep ik tot half tien, tot het onweer me weer wakker maakte.
Een dag met niets op de agenda, in mentaal goede, fysiek iets mindere, doen, een prima dag. Doen waar ik zin in heb en laten waar ik geen zin in heb.
Zaterdag 27 augustus Weer een nacht op de bank voor de buis met crimi’s. In de ochtend een paar uurtjes gedommeld. Halverwege de middag op de fiets naar De Gouveneurstuin voor een optreden van een drietal-jeans-leden. Het was wel de uitdaging van de week maar gelukkig heb ik niet mijn gevoel gevolgd dat zeer aandrong op vermijding. “goed gedaan meissie”

Aan het eind van de middag stak de wind op en werd de lucht dreigend. Weeronline gaf onweer aan maar zat er echter knap naast waar het hun voorspelling van tijdsduur betrof. Heel de nacht heeft het gestort,  geweerlicht, gedonderd en geknald. Het ging er hier zelfs zo heftig aan toe dat Brego, na een extreem luide knal (vast ergens heel dichtbij ingeslagen ofzo) van pure zenuwen door het hele huis heen begon over te geven. Ben ik ff blij dat ik dat spul kan rapen zonder er zelf een portie bij te leggen, iets dat manlief bijv. echt niet kan.

Vrijdag 26 augustus Een dag met een lege agenda en dat komt na de dag van gisteren wel heel goed uit. Het lijf eist rust en ik verzet me er niet tegen. Dat is wel eens anders geweest, heb ik toch maar mooi geleerd toe te passen, zit alleen nog niet op 100% maar heej, ik ‘moet’ niet alles teveel en te snel willen of wel dan?
Donderdag 25 augustus Baggerdag! Emotioneel en fysiek een wrak, In tegenstelling tot ‘vroeger’ me nu er niet tegen verzetten en het aanvaarden zoals het komt. Een les die ik aardig aan het leren ben maar nog niet volledig onder de knie heb. Reden tot trots zijn op mezelf is er dus wel maar dat ik nog veel te leren heb besef ik ook maar al te goed. Gelukkig start eerdaags cursus nr.2 , boek inmiddels binnen, ik kan niet wachten!
Woensdag 24 augustus Na een goede nacht stond ik fit, fris en fruitig op. De dag lachte me toe. Later in de dag daalde de dip-deken terug over me heen maar gelukkig had ik kracht genoeg om er me niet al te veel door te laten beïnvloeden.  Ook lukte het me om vermijding te mijden.
Dinsdag 23 augustus Met een hoofd vol wisselende gedachten en bijbehorende emoties kwam ik de dag toch goed door. Gedachten zijn niets meer noch minder dan dat.. Emoties zijn menselijk en mogen (moeten!) er zijn. Ze verdienen hun plek ongeacht hoe ze zijn.
Maandag 22 augustus Na een heerlijke ochtend bij mijn maandagmeneer toog ik even voor enen tegelijk met manlief het huis uit. Hij ging naar werk en ik ging naar Corry om de klus die ik aanvaard had te vervolgen. De uren vlogen in gezelligheid ontspannen voorbij en het was al ruim avond toen ik weer thuis kwam, wel met een uitndiging/afspraak voor een heel leuk uitje as dinsdag op zak.

Nav van mijn ‘diefstal’ bij Viviane.  (Zie ook: Vorige berichten)