Tegenstelling

Visite

Even na elven stonden THOM & ASTRID met TRUFFEL & BUDDHA op de stoep en een uurtje later kwamen Niels en Anita ook binnenlopen. Nadat ook de jeugd naar beneden was gekomen en we de koffie/thee op hadden stapten we in de auto en reden we naar BOOMKROONPAD-BORGER voor een roofvogeldemonstratie.
Daar aangekomen en de auto’s geparkeerd en toen op weg…onze eerste stop waren de toiletten en de 2e stop, enkele meters later, een loket waar we door Niels en Anita getrakteerd werd op een ijsje, een verkoelende versnapering die er goed inging natuurlijk.
Daarna door naar het veld waar de roofvogeldemonstratie zou plaatsvinden. Er waren al vele mensen en net als hen zochten, en vonden wij, (gelukkig!) een plekje in de schaduw. Daar was het nog even wachten en ondertussen leidde de demonstrateur enkele vogels in de rondte waar iedereen met een camera dankbaar gebruik van maakte.
Zowel Thom, Niels, Bastiaan, Daphne en ik maakten vele foto’s. Het is niet zo gemakkelijk om mooie en geslaagde foto’s te maken van vogels in vlucht. Toch zijn er enkele kiekjes bij die goed gelukt zijn. In tegenstelling tot mijn gebruikelijke actie heb ik dit keer geen album op Picasa aangemaakt want op bijna elke foto is wel een deel van het publiek te zien en tja mensen op mijn log plaatsen zonder hun toestemming doe ik natuurlijk niet.
Na de demonstratie zochten we een schaduwrijk plekje op, in het restaurantgedeelte want daar was het koeler dan buiten en buiten waren alle schaduwrijke plekken volop bezet. We dronken nog wat en kletsen nog even gezellig, daarna zochten we onze auto’s weer op. We namen afscheid van Thom en Astrid en hun Truffel en Buddha en togen terug naar Assen.
Een welbesteed weekend met vele leuke zaken die allemaal met een zilveren randje eromheen in mijn herinnering zijn opgeslagen.

8 gedachten over “Visite

  1. Ja zeker weten! Iedere keer weer.
   Jah dat was het ook….alhoewel het is de bossen wel lekkerder was.

   Ja hoor, dat mag JIJ zeker, ik doe graag met je mee!!

 1. Ik ben gek op roofvogels. Vaak zulke mooie dieren ………. zeker de adelaar vind ik prachtig.

  Zo te zien hebben jullie met elkaar een schitterende dag gehad. Ja, zulk soortuitjes met lieve mensen geven energie.

 2. Mooie vogelfoto’s.

  Of het aan deze laptop ligt of aan jouw weblog
  weet ik niet. Maar het navigeren gaat zo traag
  dat ik er slap van in mijn vingers van wordt.

  Misschien moet ik maar een nieuwe laptop.
  Als ik weer geld heb :-)

  1. Dank je wel.

   Nou dat weet ik helaas zelf ook niet, ik ervaar het ook
   de laatste paar dagen, zowel op mijn eigen pc als op
   de lap van mijn (v)echtgenoot…. de warmte wellicht?

   Jah dat vieze slijk der aarde, ik heb er ook tekort aan ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge