Zwijmelen

Veilig

logozwijmelenopzaterdaga Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

~ 188 ~

Gestart op 17 november 2012

Veiligheid…. een veelzeggend woord …. dat heel veel mensen helaas niet of nauwelijks kennen, en bij hen die het kennen steeds verder afbrokkelt door het ene na het andere rampzalige nieuws dat bij hen binnenkomt via de talrijke media-mogelijkheden.

Dan heb je ook nog de categorie mensen die wel in veiligheid leven maar het zich heel vaak absoluut niet voelen. Mensen die hun rugzak te zwaar vinden en het leven als een hele worsteling ervaren. Mensen die hun uiterste best moeten doen om elke dag weer de moed te vinden die hen naar de volgende dag brengen kan.

Onderstaand nummer vind ik een heel mooie met betrekking tot dit thema, het spreekt van het hebben van iemand die jou ‘veiligheid’ wil geven, dat die persoon er altijd voor je is, ook al voel je het (soms) niet misschien.

Ik heb zo iemand, in meervoud en dat is niet alleen troostrijk maar ook bemoedigend!

Ik wens het iedereen van harte toe en zij die het nodig hebben, dubbel en dwars.

18 gedachten over “Veilig

 1. Mooie zwijmel en een prachtig logje. Je veilig voelen, zo balangrijk. Bij iemand weg kunnen kruipen, onbetaalbaar. En heerlijk als je zo iemand in je omgeving hebt.

  Liefs Frederique

 2. Mijn jeugd was niet veilig en dat is niet alleen vragen om een wankele basis maar ook om problemen in de toekomst. Ik dacht dat het bij alle andere mensen het er thuis ook zo aan toeging, maar dat bleek dus niet het geval. Dankzij mijn therapeut ben ik gaan inzien dat je pas begrijpt hoe je reageert zoals je reageert, als je je eigen geschiedenis kent.
  Dikke pakkerd

  1. Je bent helaas niet de enige…. of zou ik ‘helaas’ moeten vervangen door ‘gelukkig’….
   En ja dat klopt wel… niet het kennen zozeer als wel het erkennen en (nog belangrijker) accepteren zonder een oordeel omdat dat oordeel je emoties stuurt.

   knuffel terug

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫