Blog Archieven

Licht ~ Donker

14

logotegenstelling Tegenstelling – Foto uitdaging

319 Gestart op 01-03-2011

Thema 11 – 18 april 2017

Licht – Donker

Heb jij ook een leuke uitvoering van deze uitdaging?
Laat dan de link naar jouw blogpost achter…
Ik kijk naar jouw bijdrage uit, bedankt alvast!


 


(foto van afgelopen vrijdag; genomen in Anna Paulowna, Landgoed Hoenderdaell)

 

Thema Tegenstelling 320 / 18 – 25 april 2017:  Licht  ~ Zwaar

►meer~more

Ontvoerd

22

Zit ik gisterenavond enkele kilometers verderop aan een zalig bakkie koffie krijg ik de vraag: “Heb je al plannen voor morgen Ko?”. Nou nee dus, ik wist wel dat het prachtig weer zou gaan worden maar wat ik zou gaan doen, daarover had ik nog niet nagedacht. Met zoon vrij, dus uitslapend en daarna in zijn eigen domein zijn eigen ding doende, met manlief die na een 1e nachtdienst tot plm. 2 uur in de middag in de bed zou liggen had ik dus het voorland van vele uren alleen thuis met mijn veestapel. “Binnenblijven met dat prachtige weer is zonde, vind je ook niet?” Dat kon ik natuurlijk alleen maar beamen en dus spraken we af dat ze mij tijdig zouden ophalen en dat we dan iets zouden gaan doen, buiten in de zon ergens. Ik stelde wel min of meer als voorwaarde dat ik vroeg de deur uit wilde om op tijd terug te zijn want ja ik wil natuurlijk wel vrede met mijn (v)echtgenoot behouden. Niet dat hij een moeilijk mens is of zo, hij vindt het altijd prima dat ik erop uit ga met Niels en Anita zolang ik maar niet van hem verlang dat hij mee moet *grinnik*. Ik ga er veel op uit maar probeer altijd wel zoveel mogelijk rekening met zijn werkrooster te houden, ik ben zo weinig mogelijk weg als hij thuis is. Geven en nemen heet zoiets toch *grinnik*. Het vroeg vertrekken kwam door allerlei onverwachte tussenkomsten in het gedrang en veel later dan gepland vertrokken we richting Utrecht om daar Kasteel ter Haar te gaan bezoeken. Niels en Anita waren er al een aantal keren geweest en er helemaal lyrisch over maar ik kende het nog niet en was dus wel erg benieuwd. Zo’n locatie kun je onmogelijk afraffelen dus we waren vele uren zoet. Rond de tijd dat manlief uit bed zou komen namen Niels en Anita contact met hem op en vertelden hem dat hij niet boos (alsof hij dat zou kunnen) op mij mocht worden omdat ik niet thuis was want zij hadden mij ontvoerd en ik wist niet wat hun planning was… Hij vond dat natuurlijk prima zolang ik maar een beetje goed voor mezelf zo zorgen, gezien het vele lopen, trappen beklimmen en het moeten eten en drinken van dingen die niet al te veilig zijn. Ze beloofden hem goed voor me te zorgen en dat hebben ze dan ook gedaan. Veel rustmomenten op diverse bankjes in de prachtige tuin. Tijdig smullen van zalige drankjes en hapjes van, voor mij, veilige producten en zo de motor in het lijf van brandstof te voorzien.

Aan het eind van de middag stapten we de auto weer in en reden noordwaarts om in Amersfoort weer een parkeergarage in te duiken. Het was koopzondag en dat kwam goed uit want Anita had nieuwe schoenen nodig, die vonden we gelukkig dus dat was ook weer geregeld. Onze magen knorden en dus togen we naar één van onze favoriete restaurants, Humphrey’s om daar heerlijk te smullen van tal van veilig lekkers dat ons werd voorgeschoteld. We hadden de mazzel over een aantal kortingsbonnen te beschikken dus dat maakte dat het allemaal nog lekkerder smaakte. Rond 21.30 reed Niels de parkeerplaats achter ons huis op en even later sleepte ik mezelf over de drempel, na een paar noodzakelijkheden plofte ik op de bank met een bak dampende thee naast me en kon ik aan de slag met het sorteren van de foto’s en het uploaden ervan. De fotomap is vrij groot, het bevat foto’s van mij, zowel camera als gsm, en van de gsm’s van Niels en Anita. Het was een fantastische dag, in alle opzichten. We hebben enorm genoten van alle pracht en praal en de verhalen die ons door talloze gidsen verteld werden alsmede de antwoorden op de vragen die wij stelden. Wat een schitterend stuk geschiedenis ligt daar in het Utrechts, je kijkt je ogen echt uit en je moet de tijd nemen want je weet echt niet waar je het eerst moet kijken, zoveel te zien daar, enorm indrukwekkend en overweldigend, vooral als je bedenkt dat het uit 1892 stamt en je realiseert wat men toen voor werk heeft verzet om dit kasteel te realiseren zonder alle technieken die we tegenwoordig hebben om het werk te vergemakkelijken. Nederland kent / heeft vele slots, burchten en kastelen. Ik heb er ook al vele bezocht maar deze staat echt wel met stip op 1, ik ken geen andere die ik zo mooi vind als deze, die zelfs maar in de buurt komt.  Al dat houtsnijwerk, de beeldhouwwerken, de gobelins en noem maar op. Als je de muntjes hebt kun je alles laten maken dat je maar kunt bedenken. De heer des huizes was niet de rijke maar zijn echtgenote daarentegen bezat veel meer dan ze ooit op kon maken. Eén van de gidsen vertelde op zeker moment dat de kamer die we op dat moment bewonderen, betaald was van de rente op haar geld. Tja als je dan ook bedenkt dat het dorp dat er stond afgebroken is om dit aan te leggen en te bouwen…dat het dorp daarna even verderop opnieuw is opgeboud… dat men 1100 volwassen bomen heeft verplaatst omdat de heer en dame des huizes niet de groei van de bomen wilden afwachten… en alle info meer die we te horen kregen en konden lezen… zo onbeschrijflijk indrukwekkend. Ik ben niet zo snel stil, sta eigenlijk nooit met de mond vol tanden op apegapen maar vandaag kwam dat meermalen voor!!
Deze locatie kan in ieder geval nu van mijn bucketlist af.

►meer~more

Dollende beren

14

Gisterenavond bespraken Daphne en ik wat we vandaag zouden gaan doen, thuis blijven zitten was geen optie en de heren waren de hele dag aan het werk. Het zou mooi weer worden dus we wilden naar buiten, de natuur in, fotograferen en van mooie dieren genieten, ja duhuh, een dierentuin, ofcourse what else *glimlach*. “Weer Duitsland in?”… Neuh… laten we Hoenderdaell pakken, in Noord Holland, kennen we beiden nog niet… “Ja goed plan, doen we”.


En zo doende stonden we vanochtend op tijd naast onze bedden en zaten we even later in de auto en tuften we naar het Noord-Westen, de Afsluitdijk over en aan de andere kant naar boven. Weer even later parkeerden we de auto en na het kopen van onze entreekaartjes wandelden we het bos in dat voor ons lag. We hoorden wel diverse dieren maar zagen er eerst geen.

Landgoed Hoenderdaell blijkt een zeer uitgestrekt natuurgebied te zijn met af en toe een dierenverblijf. Schitterend aangelegd en opgezet. Een klein aantal derenverblijven was wat mij betreft aan de kleine kant maar je kon duidelijk zien dat men hun uiterste best deed om het ieder dier zoveel mogelijk naar de zin te maken. Op hetzelfde terrein bevindt zich ook Stichting Leeuw, die stichting vangt leeuwen op na oa beslagnames uit private collecties en circussen.


Hoenderdaell heeft een zeer uitgebreide vogelcollectie. Ik zag zelfs vogels die ik in andere dierentuinen nog niet of nauwelijks was tegengekomen. Velen maakten ook veel geluiden, alsof ze plezier aan het maken waren. En er waren ook die volop bezig waren met de paringsdansen, een schitterend gezicht.


We hadden gelezen dat er om 12.30 een roofvogelshow zou zijn, die wilden we uiteraard gaan zien. Op de weg er naar toe kwamen we bij een enorm groot verblijf waarin 3 bruine beren aan het dollen waren. Wat een schitterend gezicht, die dieren zagen er fantastisch uit, waren aan het spelen en oogden niet alleen supergezond maar ook supergelukkig. We verloren de tijd uit het oog en hobbelden enkele minuten later dan gepland bij het deel binnen waar de roofvogelshow al begonnen was. Vele vogels kwamen aan de beurt en dat was een prachtig gezicht.


Nou is een dagje dierentuin voor mij altijd een feestje… als ik dan ook nog het geluk heb een Kroonkraanvogel vast te leggen kan mijn dag echt niet meer stuk. Qua lievelingsvogels staan de Kroonkraanvogels op een gedeelde eerste plaats met pauwen en ik had vandaag super veel geluk want ik mocht niet alleen Kroonkraanvogels fotograferen maar ook talloze pauwen, zowel mannetjes als vrouwtjes.


Ennnn de grootste mazzel had ik vandaag fysiek want de morfine werkte vanaf de 1e minuut en mijn handen werkten ook geweldig goed mee. Ik ben dus een heel blij mens met de dag van vandaag en de vele prachtige foto’s die ik heb kunnen en mogen maken. Ook Daphne heeft haar camera niet werkloos in de tas laten zitten en kwam dus net als ik met veel foto’s op het sd-kaartje thuis. Veel van onze foto’s lijken natuurlijk op elkaar maar toch heb ik mijn eigen serie aangevuld met een deel van de hare omdat ze te mooi zijn om ze niet te delen. Het is een vrij grote map geworden, 285 foto’s maar liefst. Wil je die bekijken dan wens ik je heel veel plezier…. klik maar ►►►HIER◄◄◄.

►meer~more

20-M

40

Mrs. Nesbitt’s ABC-Wednesday 

Round 20-M
My 137th entry – bijdrage
Started-Gestart: 28-08-2014 : 15-G

 

 

Hello and good morning, -afternoon, -evening, dear people who all participate is this wonderful photo-meme, which is a joy to me, week after week, after week. I’m always curious to what you come up with!

The challenging letter of this week is M and I’ve chosen for: Middle


M
is the 13th letter of our alfabet, at least in the perspective which we use to participate in this meme. So we are in the MIDDLE of that alfabet of round 20. That also means that we have 13 letters left to go before we reach the final end of ABC-Wednesday in the way we all came to discover, learn and love it.

Today in exactly 14 weeks, I sincerely and intense hope to may welcome you all in the 21rst beginning of the new ABC-Wednesday on its new location at WordPress, were we hopefully all will be witness of many ‘beginnings, middles and ends’.

Have a nice ABC-Wednesday-day / – week ~
♫ M e l o d y ♫ (ABC-W-team)
(preview Round 21)

►meer~more

Theelabel-vraag-13

20
Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 13
3 april 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Wie vond jij de meest vervelende leraar op school?”

►meer~more

Traditieeeeee

8
happy-smiley Vonnie’s Happy Challenge
~ 59 ~
Gestart op 15 januari 2016

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee?
Dat vindt Vonnie ♥stikke leuk!”

Kreeg ik in november van Wildlands de uitnodiging om in het Atlastheater deel te nemen aan de kerstbuffet onder de naam “Wildnights in Wildlands”, om daarna het park in te mogen om de mooie sfeer van een dierenpark in het donker op te snuiven… ging ik maar wat graag op die uitnodiging in en had ik samen met Corry een fantastische avond in Emmen op 24 december.  “Kan wel de start zijn van een leuke traditie” grapte ik die avond naar haar, dat zag zij ook wel zitten, samen hadden we al voorpret. Ik schreef er in december DIT over.

Met in mijn achterhoofd de stemmen van Topol, Lex Goudsmid en Henk Poort die ik met ieders eigen stemkleur en bijpassend geluid het woord “traditieeeeee”  hoor galmen en daarbij gelijk de bijgehorende beelden uit de musical Anatevka over mijn netvlies zie flitsen…. kan ik dus al vertellen dat die traditie van Corry en mij niet pas met kerst een vervolg zal krijgen maar met Pasen al.
Vorige week kreeg ik wederom van Wildlands een uitnodiging om deel te nemen aan, en genieten van, het Paas-ontbijt in het Atlas Theater.  Natuurlijk even Corry contacten en ook zij was gelijk enthousiast dus werd het acuut geregeld. Zondagmorgen, 1e paasdag 2017, haal ik haar op tijd op en tuffen we naar Emmen. Heerlijk vooruitzicht waar ik nu al heel veel zin in heb. Bij het aanmelden kon je allergieën en dieetwensen doorgeven, dus dat heb ik ook gelijk maar gedaan, komt dus helemaal goed.

Met vandaag met Anita een onbekende Zoo bezoeken, morgen met Anita en Niels naar Oldtown Münster, het paasontbijt en ook de afspraak met de eigenaresse van deze schrijf-uitdaging om op 25 april samen Artis onveilig te gaan maken ziet mijn agenda er heel leuk uit… daar word ik dus wel happy van!!

►meer~more

Saam

14

Waar de één zal zijn
vind je altijd die ander.
Tegen ’t raamkozijn
onverbrekelijk koppel
saam kunnen ze alles aan.

►meer~more

Lachen

20
DiWoDi-Wo
Gedichten op elke 2e woensdag
20
Gestart op 6 juli 2016

 

 

Lees ook de bijdrages van:

An InLinkz Link-up


 

Lachen… het beste medicijn.
Tranen van geluk
verdrijven alle pijn.
Je dag kan dan niet meer stuk.De andere tranen
stop je weg, wil je negeren.
Zij mogen er niet uit,
met een lach zal je het ze leren.

Toestanden die ’t lachen beletten,
zorgen, angsten en onrust.
Die je goede stemming besmetten
eenzaamheid die de wil blust.

Lachen… nooit teveel, nooit genoeg
koester maar de tranen
zij gaven lucht aan wat je ziel droeg
en zullen zich toch een uitweg banen.

Huilen mag, af en toe een keer,
welke tranen ook stromen.
Lachen… het mag meer
geven je zorgeloze dromen.

►meer~more

Ani-Pic-5-Olifant

14

Ani-Pic Foto-Uitdaging bij Daphne

Start: 1 maart 2017 – 5

Thema 29 maart ~ 5 april 2017

Olifant

 

Daphne koos vandaag voor Olifant… nou had ik natuurlijk de baby uit Amersfoort kunnen kiezen maar die plaatste ik gisteren al in mijn verslag van het kraambezoek dat we brachten… ik kies dus voor mijn favorieten, uiteraard die in Emmen… 5 van de 8 … Mekong – MingalarOO – Ravi – MaYaYee – Radza.Jr  Op de foto ontbreken er dus 3, Einga Tha, Ein She Min en Shwe Zin.

 

►meer~more

Baby

28

Man oh man oh man wat een heerlijke dag in Amersfoort vandaag!

Gisterenavond een gesprek over de weersvoorspellingen en welke kleding daar het beste bij zou passen… Niet al te maar toch redelijk zomers, besloten we uiteindelijk, dus de winterjassen bleven thuis en in plaats daarvan gingen de zomerjassen mee. Eenmaal in het park wel even die jassen aan maar na nog geen half uur gingen ze alweer uit en verdwenen ze in de tassen en daar zijn ze pas thuis weer uitgehaald. Door de ochtendspits kwamen we een half uur later dan gepland aan en het was al redelijk druk op de parkeerplaats, dat zijn we niet gewend van een dinsdag maar ja de baby-olifant was natuurlijk een mega trekpleister en het goede weer deed daar nog een fors schepje bovenop.  We kwamen samen met 100-en foto’s thuis, waarvan het merendeel van mij linea recta de prullenbak in gingen want mijn handen hadden er vandaag niet al te veel zin in. Gelukkig werkten Daphnes handen wel prima dus de meeste foto’s in de map die ik straks hieronder link bevat foto’s die zij maakte.  Fijn dat zij het nooit een probleem vind dat ik onze foto’s altijd in 1 map doe en dan upload.

 

De map bevat uiteraard veel baby-foto’s want dat was gewoonweg te leuk en de selectie was dan ook erg moeilijk zoals jullie je wellicht wel kunnen voorstellen.  Ook de andere dieren genoten veelal van het prachtige weer en er was heel veel jong grut te zien, vooral bij de bavianen natuurlijk. Ook de mensen genoten van het mooie weer, de terrassen waren vol en op beide restaurantlocaties kregen we excuses van de bediening voor de wachttijden, de planning had dus overduidelijk geen rekening gehouden met de toestroom. Ik kon echter de bediening wel een groot compliment maken want de menukaarten waren voorzien van glutenvrije én lactosevrije produkten. Het dierenpark in Amersfoort is de eerste bij wie ik dat tot mijn grote vreugde mag constateren. Ik had natuurlijk mijn escape-pilletjes wel bij me maar had ze dus niet nodig, wat een heerlijkheid zeg!

Rond de klok van 16 uur stapten we de auto weer in en keerden huiswaarts, net voor de middagspits aan dus zo goed als probleemloos kwamen we om 17.30 binnenvallen in een leeg huis. Manlief aan het werk maar ook de honden waren er niet… dat is ff wat anders dan dat we gewend zijn. Zoonemans was even eerder ook thuis gekomen van zijn werk en was met de heren gaan wandelen, die enige tijd later als een stel dartele kalven door de poort binnen kwamen denderen natuurlijk omdat ze al wel gehoord hadden dat we thuis waren.

Na wat noodzakelijkheden kon ik dan op de bank ploffen en gingen we de foto’s bekijken en selecteren… daarna natuurlijk de volgende logische stap, het uploaden zodat ik ze met jullie kan delen… ben je nieuwsgierig geworden naar de resultaten en met name natuurlijk naar de olifantenbaby klik dan maar gauw HIER!!!

►meer~more
Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017