Hè, hè, het kon weer…

Afbeelding

Op 1 dag na was het 2 weken geleden dat ik in mijn ‘dieren-tuin-thuis’ was, door tal van zaken kwam het er niet van, de tijd ontbrak en de inhoud van mijn velletje weigerde ook mij die dienst te verlenen. Vanochtend echter had ik *poep* aan de hele *jeweetwel-takkezooi-bende* en stapte de auto in en tuft naar Emmen, waar ik zoals gewoonlijk allerhartelijkst ontvangen werd en na wat geklets met een bakkie leut en een lekker peukje liepen we naar buiten, staken de weg over, door de poorten naar binnen.

Linea recta de Rimbula-kas in… om halverwege op het terras van Rimbula-Restaurant plaats te nemen en daar zoals gebruikelijk onze broodjes op te eten. Na die 2e helft staken we over richting Vlindertempel in… via natuurlijk onze grote kleine vriend Mauk die zich al aardig vertrouwd voelt en veel kwajongensstreken uithaalt…..

Toen we in de Vlindertempel waren bleek dat er niet veel vlinders fladderden, daarentegen zagen we wel veel poppen hangen….beloftevol dus. Ik vond wel nog, dankzij Herman, een mooie rups. Welke vlinder daar uit voorkomt weet ik nog niet, dat zal ik straks opzoeken… en als ik het vind, vermeld ik het hier nog wel

Nadat we de Vlindertempel verlieten…overlegden we even… wel of niet nog een deel? Ook dat is altijd gelijk. Jungola is ons vast deel maar de rest doen we, of laten we, al naar gelang dat wat onze fysieke gesteldheid ons toestaat. Met 1 in een rolstoel, 2 krak-en-ongemak-rugpatienten, is dat altijd weer de vraag. In dit geval bleek het goed genoeg om Serenga mee te pikken vandaag. En daar hadden we mazzel want in tegenstelling tot normaal lukte het me deze keer wel om leuke Bavianenfoto’s te maken. Mijn minst favoriete dieren maar baby’s zijn natuurlijk altijd leuk.

Bij Momma’s namen we alledrie een beker warmen chocolademelk, ondanks dat het windstil was en de temperatuur laag was het heerlijk, zelfs zonder zon. Nadat we enigszins uitgerust waren liepen we de 2e helft van Serenga door, langs de prairiehondjes die ‘bakken vol’ jonkies hebben… Ieniemienieklein, zo leuk!

Om 14.30 namen we voor de ingang van het appartementencomplex, waarin Herman & Daniëlle wonen, afscheid en toog ik huiswaarts waar manlief me met koffie opwachtte. Ik kleedde me om, had namelijk met mijn jas in de rolstoel gezeten en die was erg modderig geworden wat vervolgens weer op mijn broek was gekomen.. en dook op de bank. Even rust met koffie en daarna foto’s op pc, bekijken, selecteren en uploaden. Ondanks dat ik dacht een slechte fotodag te hebben en dus veel weg te moeten gooien, bleek dat enorm mee te vallen… heb er maar 3 weg hoeven gooien.
Kortom…. wil je met ons meelopen en dus de 180 foto’s zien? Klik dan maar ► ► ► H I E R ◄ ◄ ◄ Veel kijkplezier!

Achter de foto – 40

Afbeelding

Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~
40 ~ Gestart: 17-8-2017
17 – 24 mei 2018

Bijdrages van:

Deze foto toont iemand die zich over een was buigt… gewoon een huisvrouw toch? Schijn bedriegt, niets is wat het lijkt, zomaar een greep uit de vele spreekwoorden die onze taal rijk is… die zo van toepassing zijn.
Deze foto werd namelijk gemaakt uit onze slaapkamerraam, na de 1e nacht in dit huis in 2007.
Ziek dat ik daar was… ongelofelijk, en je ziet het niet of wel dan? Geestelijk ziek, zoals zoveel mensen, aan de buitenkant niets te zien maar van binnen één grote chaos. Toentertijd dacht ik, wist ik niet beter, of het zou zo blijven.
Ik ga er niet verder over uit wijden, behalve dan dat ik heel blij ben dat die vrouw die jullie hier zien, niet meer bestaat en hopelijk ook voorgoed ondergedoken is en daar blijft waar ze nu zit.

22-S

Afbeelding

Photo-Challenge
Started by Mrs. Nesbitt on august 5th 2007 (not yet confirmed)
Since 12th January 2018 at ABC-Wednesday
564 ~ 22-S ~ may 8th 2018

Have something to share about the letter S?
Please join in and share it at https://abcwednesday.com/

 

…Hi Everybody… and Goodmorning / -afternoon / – night

We, the Dutch, have a saing : “Het venijn zit in hem de staart”. which will mean nothing to you but for most English people it is similar to “The Devil is in the details” , I guess now you know what I mean.
For this rounds letter S, both saings applie, liturally  as the letter we need is in it.
So here I now present to you my entry for 22-S:

Have a splendid, ♥-warming ABC-day / – week!
♫ M e l ☺ d y ♫

Herman & zijn uitgebreide harem

Afbeelding

Begin dit jaar sprak ik met Herman en Daniëlle over andere dierentuinen, zij zeiden toen dat ze nog nooit in Blijdorp waren geweest. En tja zonder auto… in een rolstoel… vanuit Emmen… is die kans niet zo groot dat je er komen kan tenzij je iets regelt… Deze regelnicht ging dus aan de slag. Met een mooie actie van de Kruidvat scoorden we al snel kaartjes met nog mooiere korting, “die zijn in de pocket”. Nu nog het vervoer… tja Anita heeft een auto, Daphne heeft er eentje en ik heb er eentje… maar in geen van drieën was plek genoeg voor 5 personen én die rolstoel. Dus besloten we een geschikte auto te huren, met 2 auto’s zagen we niet zitten, niet comfortabel genoeg voor zo’n lange rit en ook niet gezellig om gescheiden te reizen toch.
En tja wij drietjes worden in de wandelgangen al “Herman met zijn harem” genoemd, dus met Anita en Daphne erbij werd die harem vandaag dus uitgebreid…zie je het voor je? Een man met 4 vrouwen… waarvan er 1 in een rolstoel zit en de ander met regelmaat een arm grijpt om makkelijker te kunnen lopen… ik kan me wel voorstellen dat dat voor vreemden er vreemd uitgezien moet hebben… al was het natuurlijk niet zijn 1e keer want in februari liepen we immers in Burgers Arnhem, zij het dan dat toen Anita er niet bij was maar Anne Marie wel glimlach.

Een telefoontje naar een goede garage leverde een ander telefoontje op en nadat ik mijn verhaal uitgelegd had kreeg ik wederom een mooie deal en konden we met een Renault Traffic naar het Rotterdamse vertrekken, ook de datum stond al geprikt, vandaag dus.
De zaken op mijn 2e adres werden vandaag door een zorginstantie overgenomen en zodoende konden Daphne en ik vanochtend om 7.00 uur bij Anita staan en stonden we om 7.45 bij Herman en Daniëlle voor de deur.

Door de feestdagen/vakantie verwachtten we geen grote spitsdrukte en die verwachting kwam dan ook uit, rond 10 uur sloten we aan in de lange file van auto’s die kennelijk hetzelfde doel als wij hadden. Bij een parkeerwachter legde ik uit dat we een rolstoeler hadden en toen leidde hij ons naar de parkeerplaatsen gelijk voor de ingang, heerlijk dichtbij terwijl de parkeerplaatsen over-overvol waren.
Uiteraard eerst aan de koffie met gebak…en daarna op pad. Voor we het goed en wel beseften was het al weer 17.45 en liepen we uitgang uit op weg naar de auto en kon de thuisreis beginnen, wederom zonder fileleed. Halverwege nog een milkshake / ijs gescoord en om 20.00 precies kon ik het Emmense duo uit laten stappen, na een snelle p-stop bij hen thuis, reden we gedrieën door naar Assen. Om 29.50 leverden we Anita thuis af en om 21.00 stapten we ons huis binnen.

Toen begon een andere klus… foto’s op de pc zetten en selecteren. Ik had geen goede dag, kreeg het gewoonweg niet goed voor elkaar maar toch zitten er nog “lucky shots” tussen…

Mijn foto’s (inclusief een paas gsm-foto’s van Anita, er bleven 347 over) staan H I E R

Daphne’s foto’s (396) vind je H I E R

Hermans foto’s (290) vind je H I E R

Daniëlle’s foto’s (352) vind je H I E R

Meer bewijzen dat het een fantastische dag was…heb ik niet glimlach

Achter de foto – 39

Afbeelding

Foto-&-Schrijf-Uitdaging ~
39 ~ Gestart: 17-8-2017
10 – 17 mei 2018

Bijdrages van:

Deze foto is slechts deel een ‘selfie’ omdat ik deze foto zelf maakte maar aangezien ik er niet alleen op sta heet dat dus niet ‘selfie’ maar  ‘onsie’. Daniëlle, ik & Herman dus. Afgelopen zondagmorgen op het terras van Wildlands, buiten op het plein voor het Atlastheater. We waren wel bij openingstijd door de poorten gegaan om de witte meiden op te zoeken (ijsberen dus) maar rond 10.30 terug gegaan en plaats genomen op dat terras om nog een bakkie te doen voordat we naar binnen zouden gaan.
Er zou om 11.00 een Lezing gegeven worden door de dierenarts van het park, Job Stumpel, over Olifanten, met name de nieuwste aanwinst Mauk die op 2e paasdag, 2 april geboren werd natuurlijk.
We waren alle drie uiteraard enorm benieuwd of hij in die lezing nog dingen zou vertellen die wij nog niet wisten glimlach, dat gebeurde niet. Na de lezing werd alle tijd en rust genomen om vragen uit de zaal te beantwoorden, er kwamen vele vragen voorbij en die werden dan ook uitgebreid beantwoord.
Het was erg leuk om mee te maken maar ook om te merken natuurlijk dat je niet de enige bent die ‘lijp’ is van een dierenpark en dieren. Een dierentuin-dierenarts is toch wel iemand die in mijn ogen een zeer boeiend en afwisselend beroep heeft, ik volg zulke mensen dan ook graag als er iets van op tv is bijvoorbeeld.
En tja… ook is het zo… sommige dromen blijven dromen omdat het niet anders kan maar… mocht ik terug in de tijd kunnen, in een ander nest geboren zijn, zou ik nu wel weten welk beroep ik zou kiezen. Reïncarnatie, bestaat dat of niet, nou ja als het bestaat dan hoop ik erop want dan krijg ik als nog een kans die ik kan aangrijpen, eentje die ik vroeger niet had en waarvoor ik nu veel te oud ben inmiddels.

22-R

Afbeelding

Photo-Challenge
Started by Mrs. Nesbitt on august 5th 2007 (not yet confirmed)
Since 12th January 2018 at ABC-Wednesday
563 ~ 22-R ~ may 8th 2018

Have something to share about the letter R?
Please join in and share it at https://abcwednesday.com/

 

…Hi Everybody… and Goodmorning / -afternoon / – night

Letter R, I found it in the Zoo of the Belgian town Antwerpen, last january. I  saw it in the afternoon when there still was daylight and the inner lights were turned of.  Af diner we returned to see all the decorations with their lights turned on…
Although this is not a capital (uppercase) R but a lowercose r, I have faith you all will agree with me that this is very obvious a r.

 

Have a splendid, ♥-warming ABC-day / – week!
♫ M e l ☺ d y ♫

Tegenstelling – 375

Afbeelding

Tegenstelling – Foto uitdaging
375  ~ Gestart op 01-03-2011
Thema 8 – 15 mei:
Recht / Schuin


(May Ya Yee’s jong ligt links in haar buik,
rechtopstaand heb ik haar al een tijdje niet meer gezien.)

 

<

div style=”text-align: left;”>Heb jij ook een leuke uitvoering van deze uitdaging?
Laat dan de link naar jouw blogpost achter…


 

Thema 376 :  15 – 22 mei :  Senior – Junior