Tijdelijk

Na ruim 2 jaar behoord te hebben tot het legioen der werkenden werd Bastiaan per 1 januari dit jaar werkloos. Tja en dan? Dan begint de ellende pas echt. Hobbelen van de ene naar de andere locatie in de stad, van het ene kastje naar het andere en terug gestuurd worden, om ingeschreven te worden in het legioen der werklozen, een uitkering aan te vragen, aan allerlei (on)zin(n)ige eisen van het UWV voldoen, inschrijvingen regelen bij alle mogelijke uitzendbureaus en ga zo nog maar even door. De ene na de andere sollicitatie ging de deur uit en in een enkel geval kreeg hij een ontvangstbevestiging van zijn sollicitatie maar in verreweg de meeste gevallen hoorde hij er niks meer van. Twee weken geleden werd hij uitgenodigd voor een gesprek voor een functie waarvoor alle papieren en opleiding ontbreken, men zou navraag doen bij het UWV of zij bereid zouden zijn de kosten op zich te nemen maar mocht dat niet het geval zijn, zou hij dan daartoe zelf bereid zijn? ‘Ja natuurlijk, ik wil graag weer aan de slag, dus als dat moet dan moet dat en doe ik dat’. Tot op heden nog steeds geen bericht. Hoe veel zoekende werkgevers omgaan met hun sollicitanten is ronduit bedroevend.

Vervolgens besloot hij in overleg met het UWV dat men gezamenlijk zou kijken naar een opleiding in een totaal andere richting, die wel zijn interesse ook heeft, en hoe dat dan te regelen en wie dan voor de kosten zou moeten gaan opdraaien. Bijna tegelijkertijd kreeg hij een telefoontje van een uitzendbureau of hij beschikbaar was, men had meerdere mogelijke banen voor hem beschikbaar. Een gesprek volgde en een dag later werd hij weer gebeld met de mededeling dat hij 1 juli mag beginnen. Een baan in het magazijn van een schoenenketen hier in de stad op nog geen 10 minuten fietsen van ons huis. Dolblij zei hij uiteraard ja en aanstaande maandag moet hij zich dan melden bij het uitzendbureau om een contract te ondertekenen. Men kon nog niet zeggen hoeveel maanden dit zou gaan vergen maar men zei er wel gelijk bij dat ook al zou het relatief snel weer stoppen, men dan wel iets anders en aansluitend voor hem zou hebben.

Kortom….het luieren is bijna gedaan, maandenlang ’s nachts op omdat er overdag veel te lang in bed gelegen en geslapen wordt is eerdaags voorbij. Hij staat de afgelopen dagen al expres redelijk bijtijds op om weer in een ‘normaal’ dag- & nachtritme te komen. Hij is er blij mee en wij uiteraard ook. Zijn spaarsaldo is aardig geslonken in de 6 maanden dat hij nu thuis zit dus hij is blij dat hij dat binnenkort weer mag gaan, én kan!, aanvullen. Nu Daphne nog… die nog het eea moet doen om haar opleiding af te ronden en dan definitief te beslissen of ze verder wil leren of toch ook maar een baan wil gaan zoeken. 22 en (bijna) 20 jaar jong… nog niet directe plannen om ons huis te verlaten maar wel met het oog op de toekomst, ooit samenwonen, huisje aanschaffen/inrichten, kost allemaal niet niks… wat is wijsheid? Helaas is de economie zo instabiel dat wij ook niet goed weten wat hen te raden, behalve dan dat ze maar op hun gevoel moeten afgaan. Maar goed…. Zoonemans kan eerdaags weer 5 dagen in de week aan de slag, het begin is er weer. Hopelijk blijft zijn ‘werkloosheid’ vanaf 1 juli tot het verleden behoren.

20 gedachten over “Tijdelijk

 1. Super ja, gefeliciteerd!
  Wij zijn ook zo blij dat Ellroy nu een jaarcontract heeft, hij zelf nog meer natuurlijk.

 2. Hé wat fijn dat Bastiaan weer lekker kan gaan werken zeg!! Dat soort berichten maak met blij, de jonge mensen moeten een kans krijgen hun toekomst op te bouwen en dat kan alleen door te werken.
  Ik hoop met jou, dat hij nu alleen nog maar aan het werk zal blijven.

  • Ja he, pak van ons hart hoor!

   ZO is het, ze doen werkloos geen ervaring op maar worden wel ouder dus minder
   aantrekkelijk voor werkgevers. Een toekomst opbouwen is dan ogenschijnlijk
   onmogelijk op een normale manier.

   Dank je wel, meer dan hopen kunnen we niet.

  • Ja nou echt wel.

   Na veel narigheid de laatste tijd waren we ook wel even toe aan goed/mooi nieuws!

   -x-♥

 3. Je mag inderdaad in je handen wrijven wanneer je tegenwoordig een baan hebt, vindt of dat je een reactie op je sollicitatie krijgt. Ik weet er alles van. Fijn voor hem hoor, eindelijk weer aan de bak!

 4. Goed nieuws uit Assen! Wat zal je zoon (en jullie ook) blij zijn, dat hij weer aan de bak kan. Doelloos rondhangen in huis is er dan (gelukkig) niet meer bij. (Daar weten wij ook alles van; brrr).
  Allemaal Gefeliciteerd!!

 5. Gelukkig dat je zoon weer aan de slag kan! Gefeliciteerd!
  Maar wat er aan vooraf is gegaan is toch eigenlijk heel bedroevend en demotiverend.
  Hoe er met mensen wordt omgegaan, eigenlijk is het om te huilen, wat een wereld!

  • Zeg dat wel! Dank je wel!

   Jah ;-( en het trieste is dat dit niet het enige voorbeeld is, er zijn ontelbare helaas!

 6. Gefeliciteerd , fijn dat hij weer aan de bak kan en misschien heeft hij tóch iets geleerd van de periode zonder werk…., het is áltijd beter in het normale dagritme te blijven , en te zorgen dat je bezigheden verzint die dat mogelijk maken .
  Als is het maar een folderwijk of vakkenvul baantje ,álles is beter dan “niets hoeven”!

  • Dank je wel.

   Ik weet het niet, al hoop ik het wel natuurlijk ;-) Die dingen heb ik ook meermalen
   voorgesteld, en andere zaken, maar hij wilde niet ;-(

  • Als we zouden drinken dan zou die fles ook welkom zijn maar dat is niet aan de orde
   scheelt weer een hoop centjes ook ;-)

   Ja ook deze week gaat hij aan t werk maar dan als vriendendienst, de handen
   uit de mouwen in de buitenlucht…

   Ja zeker weten

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫