♪ S p r e k e n ♪·2017---·Theelabel-Vraag

Theelabel-vraag 35

Thee-Label-Vraag op Maandag

nr. 35

gestart op 2 januari 2017

4 september 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik aantrof op het theelabeltje was:
“Aan welk huishoudelijk klusje heb jij een grote hekel??”

Makkieeeeeee….. met 3-dubbele stip op 1…. Afwassen!!!

Eén van mijn standaarduitspraken als Huis-Hatelijk werk aan de orde komt is: “Ik boek liever 100 toiletpotten schoon per dag dan dat ik 1x afwas”… zegt wel genoeg eigenlijk toch?
Als kind had ik er al een bloedhekel aan. Na het eten kropen echtgenoot en zoon van de vrouw des huizes op de bank voor de buis en ik werd naar de keuken gesommeerd na het afruimen van de tafel alwaar ik dan een theedoek in de handen gedrukt kreeg en de boel moest afdrogen. Hoe vaak ik niet gevraagd heb waarom zoonlief dat nooit eens hoefde te doen kreeg ik steevast als antwoord: ‘zeur niet, hij is een jongen, trouwt later met een vrouw…punt uit’.
Al heel jong ging ik op kamers wonen en in het pand waarin mijn kamer gevestigd was bevond zich een mega grote keuken, mét vaaswasser, joepieeeeeeeeeeeeeeee. Nadat manlief en ik besloten hadden om te gaan samenwonen moest er natuurlijk huisraad komen, het 1e product waarvoor we op pad gingen was een vaatwasser. Ik roep nog regelmatig, men mag me alle huisraad afnemen zolang men de vaatwasser maar laat staan. Ik heb menigmaal God op mijn blote knietjes bedankt voor het feit dat hij mij een Handige Harrie als echtgenoot had gegeven want ja die apparaten begeven het wel eens, en als er dan geen geld voor vervanging is, moet er wel gerepareerd kunnen worden en dat kan hij! Inmiddels draait hier vaatwasser nr. 6 *glimlach*.
Ik druk me dus voor die taak van afwassen op alle mogelijke manieren maar heej het leven is nu eenmaal niet altijd een feestje *grinnik* want nu mijn maandagmeneer al 6 weken mijn 2-a-3-x-per-dag-meneer is geworden sta ik weer elke dag met een afwasborstel dan wel thee doek in de handen, meermalen per dag dus want ik doe liever vaker een klein beetje gelijk afwassen dan 1x per dag een bult. Ik doe het ook altijd tussendoor, terwijl bijv. de aardappelen staan te pruttelen of het vlees ligt te sudderen zodat mijn aandacht niet volledig op die k-klus is gefocussed. “Alles went als je het maar lang genoeg doet…” zegt men, ut zal, 6 weken is kennelijk niet lang genoeg *grinnik*.

16x Akkoorden op ~ Chords on “Theelabel-vraag 35

 1. mogge Melody
  ja wat zal ik zeggen
  om te beginnen , ik heb geen hekel aan afwassen hihi
  van het huishouden heb ik nooit gehouden , kon ook niet , want het werd alles gedaan , tot ik alleen kwam , en ja dan begon het leren koken en weet ik wat niet al , ik gebruik nog steeds het woord HuisHaten , nu dan weet je het wel , de liefde er voor is er ” nog ” niet
  geniet de dag

    1. Haha buienradar/weeronline… ze zeggen iets maar zitten er ook vaak naast gelukkig … welk weer ook, het maakt mij niet uit hoor, behalve dan wanneer de temperatuur boven de 25 uitgaat

     Dank je wel, jij ook, zwaaaiiii
     Melody componeerde ~ composed 21 – IMy Profile

 2. Haha… pas toen ik ’s avonds ging weken kwam er een vaarwasser. Maar nog doe ik wel eens met de hand de vaat. Ik vind wasvouwen en ramen lappen (komt omdat ik heel grote ramen heb en veel) de vervelendste karweitjes.
  Laifs,

 3. Voor mij zou de vraag eenvoudiger te beantwoorden zijn als er stond; “aan welk huishoudelijk klusje heb je geen hekel. Dan ben ik snel klaar, de was verzorging inc. strijken vind ik het minst erg.
  De rest kan me gestolen worden maar ondanks dat komt er never nooit een afwasmachine is huis, Dat zijn pas cht vieze apparaten als je er iets aan wil hebben en niet vooraf alles af gaat spoelen ( wat het nuttig effect behoorlijk teniet doet) maar al die druipende resten in zo’n rek…. gétsie.
  Rietepietz componeerde ~ composed op rolletjesMy Profile

 4. Kijk, ik ben helemaal geen huisvrouw, maar afwassen vind ik het minst erge klusje. Voor mij is het iets wat gewoon bij eten hoort : koken, eten, afwassen.
  En dan scheelt het misschien dat ik alleen woon, maar ook een grote afwas vind ik niet erg.
  Wat ik wel heel erg vind, en daar ben ik pas echt allergisch voor lees je op mijn blog. ;-)
  minoesjka2 componeerde ~ composed Vraag op maandagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge