Vandaag werd weer een ‘vrijkaart’ ingeruild, nr.5 van de 6 die ik cadeau kreeg. Of beter gezegd nr. 3. van de 4 voor mij want 2 van de 6 schonk ik aan mijn inwonende jeugd. Een dierentuin stond vandaag op de agenda en wel ► Ouwehands Zoo in Rhenen ◄. Vanochtend stond ik om 8.30 bij vriendin Petra voor de deur en na een kop koffie, en uiteraard niet te vergeten een knuffelpartij met haar hond Sem, die met enige regelmaat bij ons logeert, stapten we de auto in en reden we op ons gemakkie, genietend van het mooie weer en de belofte dat dat zo zou blijven, zuidwaarts. Even voor half elf parkeerden we de auto en liepen we het park in, waarna we uiteraard linea recta eerst naar die ruimte gingen waar je iets kunt lossen om vervolgens enkele meters verderop naar binnen te gaan om iets te halen dat je met ‘laden’ kunt betitelen. Op het terras, in de zon, lieten we ons dat heerlijk smaken en daarna gingen we op weg. Ik had Petra verteld over de grote groep witte leeuwen en die wilde ze uiteraard graag zien, maar helaas… die waren er niet…. nou ja jammer dan, op naar het volgende verblijf.

We gingen heel het park door en ik kon tot mijn grote vreugde constateren dat men hard aan het werk was geweest met grote verbouwingen, nog steeds bezig was ook. Toen ik er afgelopen oktober was had ik dat ook al gezien maar een nieuw, groot, verblijf was toen nog in aanbouw, en dat was nu helemaal klaar. Wow, echt heel mooi! Voor de laagland-gorilla’s, het binnenverblijf is echt supermooi geworden. Even later zagen we ook dat het berenbos aangepakt was, de entree was helemaal nieuw opgebouwd en zag er ook erg leuk uit. Over het berenbos is een lange klimbrug gemaakt, geweldig natuurlijk voor de jeugd met name. Met regelmaat pauzeerden we voor koffie en een peukie en de dag vloog om. Ons laatste loopje was terug naar het witte-leeuwenverblijf. Die hoopten we nog te zien. Eerder vandaag lukte dat immers niet? Helaas weer pech. Een verzorgster vertelde ons dat dat om 2 redenen was. Enerzijds het feit dat ze het verblijf rattenvrij wilden maken en anderzijds omdat er nieuwe ramen geplaatst moesten worden en de kit een aantal dagen moest uitharden. De leeuwen zouden dus een week binnen blijven, wel jammer eigenlijk met het mooie weer maar ja veiligheid voor alles natuurlijk.
Tegen vijven verlieten we het park en togen we huiswaarts. Vlak bij Assen, in Aalden, zo’n 35 km voor Assen vanaf het zuiden gerekend, hebben we heerlijk gegeten. Toen nog een laatste ritje, Petra thuis afleveren en door naar mijn eigen stee waar ik, zoals altijd, met een bak leuk verwelkomd werd, toen was het al 8 uur.
En ja weer 3 kwartier later bleef ik alleen achter want mijn (v)echtgenoot moest de nachtdienst in en toen kon ik dus aan de slag met het uitzoeken van de foto’s en het uploaden ervan zodat jullie ze ► H I E R ◄ kunnen bekijken.

10x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Rhenen”

 1. De kleur van de flamingo past perfect bij de achtergrond bij je blog :-) Leuk om te zien!
  Die foto van de aap…weergaloos. Mijn ervaring met jou is ook dat de dag sowieso omvliegt, haha. Liefs en een knuffel
  Kakel

  1. En alweer een dierentuin die ik je van harte kan aanbevelen, sinds mijn bezoek van gisteren nog enthousiaster dan daarvoor.

   Dat is waar….. ik realiseer me nu tegelijk ook dat ik maar zelden ‘overzicht’-foto’s maak en meestal alleen maar ‘close-ups’. Ik er voortaan rekening mee houden zodat jij, en anderen, een betere indruk kunnen krijgen van hoe een park eruit ziet.

  1. Eh nou ehh… ik had er over de 300 maar heb heel veel moeten weggooien omdat ik mijn rechterhand niet goed onder controle kreeg en veel foto’s dus bewogen waren, daar baal(de) ik wel van…. gelukkig kan ik 1-10 in de herkansing als het weer dan goed is, heb nog een vrijkaart.

   Dank je wel hoor! Ja dat absoluut!

  1. Ja inderdaad, dat hebben we ook, volop kan ik wel zeggen!
   Dank je wel hoor, doe dat,veel plezier, ook met je bezoek.
   -x-groeten terug

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫