Schiere Bagger

Pech – Geluk

In de 50 jaar dat ik inmiddels op onze aardbol rondhobbel heb ik diverse kilo’s met me mee gedragen, de ene keer erg veel, de andere keer ‘gewoon’ veel, de andere keer te weinig, weer een andere keer ‘normaal’. Nooit heb ik overwogen te gaan diëten, simpelweg omdat ik de zaken die ik lekker vind mezelf niet wil ontzeggen. Als je daarnaast van de 50 levensjaren 40 levensjaren hebt versleten met medicatiegebruik die het gewicht ook beïnvloeden is diëten ook zinloos. De medicatie die ik sinds enkele maanden nu heb bevalt prima en doet goed wat het moet doen, daarover zal ik me ook niet beklagen. Voor het eerst sinds jaren eindelijk medicatie die wel goed werkt, wat een winst!
Dat ik met deze medicatie ook verlies boek is de afgelopen dagen weer eens gebleken. Ik ben niet het type vrouw dat veel kleding in de kast heeft, in het werk dat ik buitenshuis doe is een rok/jurk absoluut niet handig dus heb ik spijkerbroeken nodig. Heb er altijd 3 en die voldoen qua aantal dan ook prima. Ik was aan nieuwe spijkerbroeken toe. Nou haat ik winkelen om kleding, dus dat doe ik dan ook nooit. Ik koop alles online als het om kleding gaat. Merknamen zeggen me niks dus ook daar let ik niet op, het prijskaartje is voor mij doorslaggevend. Al snel vond ik een leuke spijkerbroek en die heb ik besteld; een herenspijkerbroek overigens want die zitten hoger dan de damesspijkerbroeken. Die kwam binnen en ja hoor, te klein! Bastiaan is qua kleding net als ik en hij vond het een mooie broek, paste hem aan en ja hoor, zat als gegoten. Hij blij, ik niet! Ik een nieuwe besteld, ander merk en een maat groter, zou toch wel passen zeker? Vergeet het maar, ook te klein! Joop vond het een mooie broek, paste hem aan en ja hoor, zat als gegoten! Hij blij, ik niet!! Bastiaan en Joop lagen in een deuk, de heren schaterden, en ik… ik had een sneue neus! Mopper, mopper, mopper…. kom ik even tot de keiharde realiteit met mijn conclusie dat ik dus nu de dikste in onze huishouding ben, grrrrrrrrr. Vervolgens in Joop zijn kast gedoken, ik had hem laatst 2 spijkerbroeken gekocht die hem inmiddels te groot zijn en zijn van zijn kast naar de mijne verplaatst, heb ik toch nog 2 ‘nieuwe’ spijkerbroeken.

37 gedachten over “Pech – Geluk

 1. Welkom bij de club!
  Ik denk dat ik ook de dikste thuis ben…
  Gebruik ook behoorlijk wat medicatie….
  En ja…lijnen en Wilma is echt geen goeie combi.Ik ben er dan ook mee opgehouden.
  liever gelukkig.

  X

  1. Vanwege die slechte combi ben ik er nooit aan begonnen

   En ja de ruimte om mij heen is groter…. kortom ik zit er niet krap in ;-)

 2. Tja dat is geluk voor de heren en ook voor jou. Pech voor de winkel die nog wel iets wilde verkopen. En terwijl ik ook niet graag voor kleding winkel, doe ik dat nog niet online ;-))

 3. Praat me niet van dikmakende medicijnen. Heb net nieuwe hormoonpillen gekregen en je raadt het al, de weegschaal laat me weinig leuks zien. Toch maar eens met de internist praten of het niet anders kan. De vorige hormoonpillen hadden dat effect niet.

  1. Hormoonpillen die dat effect niet hebben….. waren er niet in de jaren dat ik ze slikte, hopelijk voor jou nu wel!

   Een weegschaal hebben we hier niet, onnodig jezelf kwellen vinden wij ;-)

   En ach…. Joop woog op zijn zwaarst 160 kg en ik 125 kg, daar zitten we nu heeeeeel ver onder dus ach… het is goed zo.

 4. Whahahha LOL! Koba, er zijn ergere dingen om je zorgen te maken ;) Dus gelijk heb je…gewoon lekkere dingen blijven eten!
  Ik heb het zelfde probleem, nu ben ik de enige in huis dus zowiezo de dikste…..gelukkig draagt Boris geen spijkerbroeken ;)
  De Cipralex, Xanax en overgang zorgen ervoor dat ik voor het eerst van mijn leven 10 kilo te zwaar ben maar er zijn andere dingen waar ik mij druk om maak :(
  XXX

  1. Oh ik maak me er absoluut geen zorgen om hoor. Ondanks mijn omvang is de ruimte om mij heen vele malen groter ;-)

 5. eigelijk toch nog geluk jij en je joop en zoon.die tijd heb ik gehad hoor mijn meisjes zijn mooie dennen en een zoon ook en de andere zoon heeft zeker twee maten groter en man lief twee kleiner dan ik ha ha dike pech dus voor mij

 6. Haha wat grappig, de mannen waren er weer goed mee!
  Mijn broeken zouden mijn mannen niet passen, want te kort, ze zijn hier allemaal lang.
  Toevallig heb ik wel vanmorgen een nieuwe weegschaal gekocht, hou graag de vinger aan de pols.

  1. Nou die pech hebben we dan niet….. wij zijn allemaal lang, alhoewel ik van ons gezin van 4 wel de kortste ben…

   Dank je wel voor de peptalk, ik mag dan wel niet de dunste van t stel zijn maar wel de kortste ;-)

   Eh ja nou om je vinger bij de pols te houden heb je toch geen weegschaal nodig? Zijn stress-apparaten joh, die niets positiefs voortbrengen ;-)

 7. Je kunt natuurlijk altijd nog zo’n 3 maanden ergens in een ziekenhuisbed gaan liggen, hoewel ik je dat beslist niet aan zal raden. Neu, dan maar een beetje te dik. Ik sta vor het dilemma van welke nieuwe kleding zal ik aanschaffen. En welke maat?”Ook zal ik een bezioek moeten brengen aan een hunkemoller-shop, en zo gaat het maar door.
  Toch fijn, dat je niet met je pakketjes weer naar het postkantoor moest. Je hebt wel je mannen blij gemaakt!
  (Hoop morgen wat te schrijven…..)

  1. Hmmm mag ik passen, heb die gebouwen genoeg van de binnenkant gezien…

   Ja die mannen boften maar ;-)

   Ik bel je van t weekend wel ff

   -x-

 8. Hahaha, heb je toch twee nieuwe spijkerbroeken gescoort. :-)
  Maar inderdaad, het is niet echt leuk om te merken dat je de dikste in huis bent… ;-(

  1. Hihi ja inderdaad……

   Neuh dat is minder maar ach ik heb er verder geen last van, ben al lang blij dat die pillen hun werk goed doen.

  1. Ik maak me niet dik, dat doen de pillen wel voor me…. en zolang ik er geen last van heb en Joop het ook oke vindt ga ik lekker zo door.

   Ja die tuin van jou is inderdaad exotisch!

 9. Hahahaha… wat leuke Pech/Geluk. Vroeger woog ik erg weinig. Ik was superslank. Ik kon heel Jamin leegeten, mijn gewicht bleef hetzelfde. Toen ik Husband leerde kennen, kocht ik mijn kleding op de kinderafdeling. Maatje 167! Na mijn eerste zwangerschap kwam ik aan. Elke keer een paar kilo. Inmiddels ben ik en paar keer afgevallen en wer bijgekomen. Nu wil ik eigenlijk wel wat kilo´s kwijt, maar ik ben ook een lekkerbek.
  Van sporten word ik wat dunner, maar dan moet ik er wel mee beginnen. Lang verhaal geworden, hè.

  Liefs Frederique

 10. Die gewichtschommelingen ken ik. Allez, bij mij gaat het eigenlijk altijd maar één kant op. Ook al let ik op wat ik eet, probeer ik te sporten, doe ik zoveel mogelijk te voet… Mijn mama en zus zijn echte “latjes” en ik draag niet graag jeansbroeken dus daar kan ik niet over meespreken.

  1. dat kan inderdaad erg vervelend zijn….. misschien let je er wel te veel op en gaat het beter als je het meer loslaat?

   Ik draag ze alleen in het werk, daarbuiten eigenlijk niet…. liever een rok ;-)

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫