Ouwehands Zoo Rhenen

Al weken geleden spraken Daphne en ik af in de herfstvakantie naar Ouwehands ZOO in Rhenen te gaan. Mijn maandagmeneer zag dat ook wel zitten en dus was het snel afgesproken dat we hem zouden meenemen. Puur uit gein stuurde ik een twitterberichtje naar Ouwehands om mooi weer te bestellen. Nadat het dinsdag prachtig weer was werd het gisteren stukken minder, ik zag de dag van vandaag al bijna in het water vallen tot ik naar weeronline keek.
Vanochtend vroeg opgestaan en om kwart voor negen reden we bij het huis van mijn maandagmeneer weg in volop zon, amper wind, zalige temperatuur. Geweldig. De rit verliep voorspoedig tot aan de Grebbeberg… de weg waar de zoo aan ligt….file en niet te zuinig ook. Overduidelijk waren meer mensen op het idee gekomen om van een mooie dag in een zoo te gaan genieten. Het was er stervensdruk. jemig… maar al redelijk snel na de ingang viel alles uiteen en konden we optimaal genieten ondanks de grote mensenmassa. De dag verliep geweldig en we hebben ons enorm vermaakt. We besloten tijdens de lunch dat we als laatste de zeeleeuwenshow Elements wilden gaan bekijken en toen bleek dat we veel te vroeg bij de betreffende locatie aankwamen besloten we eerst nog even op het terras bij de windhandgibbons te gaan zitten en daar een portie poffertjes te eten. Bij de poffertjeskraam was het druk dus moest ik ‘even’ wachten. Redelijk ongeduldig als ik ben vind ik dat meestal niet fijn maar deze keer werd ik aangenaam verpoosd door een klein ventje van een jaar of 4 a 5 die honderduit vertelde over zijn vakantie met papa in Frankrijk en hun bezoek aan een dierentuin aldaar, dit allemaal nadat hij geconstateerd had dat ik te dik was om net als hij op de balie van de poffertjeskraam te gaan zitten. Vaders schaamde zich kennelijk een beetje en verontschuldigde zich voor het gebrek aan tact bij zijn spruit maar ook zijn ogen twinkelden en we hadden gedrieën veel pret en andere mensen om ons heen ook. zo leuk!

De terugrit verliep minder voorspoedig, we verloren een uur doordat in Wageningen een ongeluk was gebeurd met een grote impact waardoor er een forse omleiding was, we genoten evengoed van de omgeving en het ‘gratis en onverwachte’ sightseeing by day in die omgeving. Even voor zeven leverden Daphne en ik mijn maandagmeneer thuis af en reden we samen het laatste stukkie naar huis. Eerst maar koffie en de foto’s bekijken. Wij kijken terug op een heerlijke dag die we kunnen koesteren als eentje met een gouden randje!

10 gedachten over “Ouwehands Zoo Rhenen

 1. Die laatste dames of heren, die heb ik ook gezien in Ouwehands dierenpark ;-)
  En nieuwsgierig dat ze waren…
  Liefssssssssssssss -X-

  • ahaha nou nieuwsgierig niet alleen…… eentje zag mij en kwam op mij afstormen…. gelukkig stond er een hek tussen ;-) Zelfs andere mensen die stonden te kijken maakten er opmerkingen over…..

   -x-♥-

 2. Een klein ventje van een jaar of vier/vijf jaar oud, ach dit soort kleine ventjes maken je dag goed! Je hebt genoten, dus….

 3. Tjongejonge , dat je dát soort afstanden even op en neer rijdt om naar een dierenpark te gaan ,en dan nog wel in de hérfstvakantie , petje af hoor ! Alweer een dierentuin waar ik nog nooit ben geweest en dan zou héél goed zo kunnen blijven! Ik kijk gewoon naar jouw mooie foto’s ;-)

  • Ondanks dat mijn enthousiasme voor het autorijden niet meer zo groot is als pak ‘m beet zo’n 10 a 15 jaar geleden vind ik lange afstanden nog steeds een feestje…. behalve dan wanneer ik (wat helaas steeds vaker gebeurt) niet-gewenste ontmoetingen heb met ‘van a naar bagger.nl’

   Dank je wel!

   Ook deze dierentuin is een bezoekje zeker waard…. al was het alleen al vanwege de 10 beren en 5 wolven die er samen in een reusachtig verblijf ronddolen….

   Ja de herstvakantie was wellicht niet de beste keus maar het kwam zo uit, schoondochter in spé werkt elke dag maar was deze week een paar dagen vrij….

 4. We moeten kinderen nooit weerhouden de waarheid te spreken. Dan doen we nog wat goeds in deze belachelijke wereld.
  Fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad. Maar ja, een dierentuin staat altijd wel garant voor een fijne dag.

  • Absoluut niet! ;-) Precies!!!

   Dank je wel. Ja voor mij is het dan al heel snel goed…. maar als ik zie hoe mijn gezelschap geniet tja dat is voor mij dan wel de kers op de taart….

  • precies…. en vergeet mijn ontmoeting bij de poffertjeskraam niet…. hilarisch, ik geniet er op dit moment nog steeds van na!

   -x-♥

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫