Tegenstelling ~ 255 ~ Thema 2 – 9 februari ~ Oubollig – Modern

oubollig-modern

Al van jong af aan hou ik van bloeiende bloemen en planten, vooral als de bloeiwijze wit is. “Vroeger” (in dit geval bedoel ik het begin van de jaren 80) was je oubollig als je als jonge vrouw bloeiende planten in de vensterbank had. Niet dat ik me daaraan stoorde, ik had ze want ik vond ze mooi. Ik had toen nauwelijks groene planten, alleen maar bloeiende, azealea’s, cyclamen en gloksinia’s waren mijn favoriet.
Als je met enige regelmaat in een tuincentrum komt zie je gaandeweg de jaren welke planten uit de mode geraken en welke in. Je ziet ook planten terug komen van ‘vroeger’. Op dit moment is het kennelijk weer in de mode bloeiende azalea’s in de vensterbank te hebben en laat ik dat nou bij uitstek één van de mooiste bloeiende kamerplanten te vinden. Daarbij opgeteld dat ik er eentje cadeau kreeg als ‘beterschap’ omdat de griep mij (nog steeds) heftig in de klauwen vasthoudt… heb ik dus de ideale invulling voor het thema van vandaag met dank aan Anita.

 

Bekijk de bijdrage(s) van:


 

Heb jij ook een leuke uitvoering van deze uitdaging?
Laat dan de link naar jouw blogpost achter…
Ik kijk naar jouw bijdrage uit, bedankt alvast!

Thema Tegenstelling 256 / 9 – 16 februari :
Anders – Gelijk

12x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Oubollig-Modern”

  1. Ik weet het Edward.. ik heb niet echt groene vingers, nooit gehad ook, maar met een beetje geluk kom je ook al een heel eind …

   Dat hoop ik inderdaad snel te kunnen ruiken, als de griep weg is

 1. Ik heb eigenlijk weinig bloeiende planten,nu toevallig Amaryllis en soms een Orchidee.Eigenlijk omdat de schipper dat mooi vind .Azalea’s had ik wel in de tuin,binnen doen ze het niet zo goed.Goed gevonden van jou,wens je beterschap.

  1. Een amaryllis heb ik ook regelmatig staan, vind het geweldig dat ze tegenwoordig ook al snijbloemen verkrijgbaar zijn.

   Een orchidee vind ik echt schitterend maar daar kan ik niets mee, die zijn meestal binnen een week de hoek om dus daar begin ik niet meer aan …

   Dank je wel hoor, komt wel, alleen niet zo snel als ik had gehoopt ;-)

  1. Dat is ook niet mijn mening hoor… maar ik hoor het wel zo af en toe om me heen ….

   En ja, zoiets is dan beter/goedkoper dan elke week een bos snijbloemen… alhoewel ik wel steeds vaker constateer dat boeketten een week of langer staan… dat is ook wel anders geweest.

 2. Gek, maar ik heb een hekel aan bloeiende planten. Begonia’s, Azalea’s, Kaaps viooltjes…ik kan ze niet luchten of zien. Maar ik geef ze graag cadeau ;-) Azalea’s houden ervan om ondergedompeld te worden. Als ze uitgebubbeld zijn, hebben ze genoeg. Gratis tip!
  Beterschap lieverd ♥

  1. ;-) De mooiste bloeiende bloem in jouw dorp heeft als huisnummer 86

   Geef jij ze maar graag cadeau hoor, ik ontvang ze graag ;-) En nee dat is geen hint !

   Dank je wel lieverd, wist ik ook. net als mijn hertshoorn… die voortaan niet meer in zijn eentje met de voeten in het water zal staan

   -x-♥

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫