Nog 1x

Marja‘s
Zwijmelen op Zaterdag
~ 223
Gestart op 17 november 2012

Zaterdag 4 maart 2017… De dag van de allerlaatste voorstelling van seizoen 26 die de titel “The magic of Jeans” kreeg. Een seizoen die het begin bleek te zijn van een aangepast format. Een seizoen die ik in tegenstelling tot alle voorgaande 19 seizoenen niet 20-25 bezocht maar slechts 3x waarvan 2x om een ander een plezier te doen.
Deze show pakte me niet, de 1e keer zat ik al met gekromde tenen op rij 1. Brrrrr.

Er gaan tal van geruchten, de ene nog zorgwekkender dan de andere, geen van die geruchten kreeg ik ergens bevestigd dus ik ben van niets naar waarheid verzekerd maar heb juist daarom tal van vragen die met regelmaat door mijn hoofd spoken. De dingen die anders dan normaal waren zijn hoog in aantal, de veranderingen waren geen van allen verbeteringen als ik dat mag zeggen maar dat is slechts mijn persoonlijke mening.

Wat ik inmiddels al wel zeker weet is dat Manon na 4 seizoenen en Deborah na 2 seizoenen vanavond afscheid van Jeans gaan nemen. Zij gaan iets anders doen, wat dat is weet ik nog niet op dit moment. Van de 6 overblijvende castleden heb ik nog geen info, van de bandleden evenmin. Van de organisatie nog minder, laat staan dat ik weet of er een seizoen 27 komt en zo ja hoe die dan vorm zal krijgen… ik kan niets anders doen dan het maar afwachten. Ik weet in ieder geval al wel dat ik dit voorjaar niet zoveel geld als voorgaande jaren ga uitgeven aan het reserveren van de vele kaartjes die ik normaliter reserveer. Ook dit jaar is het de 1e keer dat ik niet bij de allerlaatste op rij 1 zit. Ik had wel vele voorstellingen geboekt maar allemaal doorverkocht-weggegeven-omgeruild etc.
Dat gebeurt me niet nog een keer. Komt er een seizoen 27 zal ik net als altijd weer de tourlijst compleet maken en met de info die ik dan krijg mijn pagina’s aanvullen maar ik ga alleen de 1e voorstelling boeken en pas daarna beslissen of het bij die ene zal blijven of dat ik toch meerdere zal gaan bijboeken… time will tell, won’t it?

Waarom ik dan toch kies voor Jeans in mijn zwijmelbijdrage vandaag?
Omdat Jeans toch voor mij het ultieme zwijmelen was sinds 1997. Omdat het hun laatste is vandaag. Omdat het een afscheid is voor Manon en Deborah. Omdat… vul maar in…
Er zijn trouwens ook veel goede recensies te vinden, andere die-hard-fans zijn deels lyrisch geweest over dit seizoen, helaas kon ik hen niet navolgen daarin tot mijn spijt.

Aan alles komt een eind en een eind is altijd weer een nieuw begin en daarom dus maar de trailer van seizoen 26 die gebruikt werd om het nieuwe seizoen te promoten….
Alhoewel er best leuke stukjes in deze show zitten was het voor mij in ieder geval geen kwestie van ‘magic’ ook al zijn velen dat wel/niet met mij eens. Geeft verder niks.
Ik kijk wel of er een seizoen 27 komt en wat het zal brengen, fan was ik al vele jaren en dat ben ik nog steeds, zal ik ook altijd wel blijven.

Tags: , ,

26 Responses to “Nog 1x”

 1. karel 4 maart 2017 at 07:37 #

  nu deze spijkerbroeken laat ik aan mij voorbij gaan
  nog nooit van gehoord , en van dit kleine filmpje , stonden al mijn botten krom bbbrrr

  • Melody 4 maart 2017 at 13:08 #

   ;-) Dat mag hoor, smaken verschillen toch, en gelukkig maar ook.

   Zet ze maar gauw weer recht!

 2. Marja 4 maart 2017 at 08:49 #

  Jammer dat deze show zo teleurstellend was voor jou. De magie is dus verdwenen.

  • Melody 4 maart 2017 at 13:09 #

   Ja inderdaad! Klopt helaas, er zit wel wat leuks in maar het merendeel wist mij niet te pakken.

 3. cellie citroen 4 maart 2017 at 12:03 #

  Ik denk dat je juist een oprechte fan ben, omdat je merkt dat die magie ontbrak dit keer. Dus geen blinde verliefdheid. En dat die magie juist datgene is wat Jeans zo bijzonder maakt.
  Hoop dat de cast die magie weer terugvindt.

  • Melody 4 maart 2017 at 13:13 #

   Dank je wel Cellie.
   De verschillen met voorgaande jaren zijn te groot en alle gebeurtenissen eromheen beïnvloedden mijn oordeel natuurlijk mede.
   Er was inderdaad altijd een ‘magie’ maar dit seizoen ontbrak het volledig helaas.

   Dat hoop ik ook… ik ga het wel afwachten, kan toch niks anders.

 4. rietepietz 4 maart 2017 at 14:34 #

  Jammer dat je dit jaar de “magie”niet kon vinden. Het is ook heel moeilijk voor artiesten altijd maar weer een grotere prestatie te leveren. Zeker met steeds wisselende samenstelling is dat lastig, volgend jaar beter dan maar hopen.

  • Melody 4 maart 2017 at 15:02 #

   Ja best wel… het zij zo. Wat mij betreft was het het slechtste seizoen ooit sinds nr. 5, sommigen waren het me eens, anderen weer niet.. het is en blijft een kwestie van smaak.

   Ja inderdaad… al heb ik heel eerlijk gezegd stevige twijfels of er een volgend seizoen komt maar wie weet… ik wacht het wel af.

 5. ria 4 maart 2017 at 19:05 #

  Inderdaad is en blijft het een kwestie van smaak.:-)

 6. Ferrara 4 maart 2017 at 23:35 #

  Spijtig voor je, je liep er altijd zo warm voor.
  Wat ik mij afvraag bij het zien van dit filmpje waarom ze met microfoons in handen staan. Lijkt me lastig bewegen en het leidt af. Tegenwoordig gaat het makkelijker met oortjes? Mogelijk centenkwestie?

  • Melody 4 maart 2017 at 23:41 #

   Dank je wel, ja klopt… nog wel hoor, maar niet voor deze show in dit seizoen en de veranderingen die er allemaal plaats hebben gevonden.

   Jouw eigen antwoord is ongetwijfeld deel van het verhaal, is iets dat ik al vele jaren heb benoemd overigens. Soms werd er naar de fans geluisterd, soms ook niet… wij zijn ‘slechts’ fans met een mening en hebben geen lepel in de pap…

 7. esther 5 maart 2017 at 10:09 #

  jammer dat je er niet was gisteravond. ik heb er van genoten. maar ieder zijn eigen mening. Xander en Velorisa blijven dus misschien vrolijk ik je daar wat mee op.
  groetjes esther

  • Melody 5 maart 2017 at 20:17 #

   Hallo Esther

   Dank je wel maar ik had geen zin in 2x die lange rit voor een show die mij totaal niet bevalt. Ik zou dat op zich wel voor Xander over hebben maar die zag ik vorige week hier in de stad nog. Met hem hou ik toch wel contact, ook zonder Jeans.

   Ja zo is het en gelukkig mag dat ook.

   Dat is wel fijn nieuws, ik w8 het verder wel af. Ik ga voor het eventueel nieuwe seizoen, als dat er al komt, alleen voor de 1e voorstelling kaartjes boeken en pas na die voorstelling beslis ik wat ik verder met het seizoen ga doen. Dit seizoen heeft me veel geld gekost en van dat geld heb ik totaal geen plezier gehad, dat gebeurt me nog niet een keer.

   Groeten terug.

 8. dwarsbongel 5 maart 2017 at 22:34 #

  Zal wel vergrijsd zijn, na zoveel seizoenen.
  Je achtergrondkleur past daar helemaal bij… ;)

  • Melody 5 maart 2017 at 22:49 #

   hahaha dat is ook een optie inderdaad… ik kreeg al te horen dat ik al te ‘grijs’ was om dit ‘moderne’ gedoe niet meer leuk te vinden… jij keert het om…

   ;-) ja, daar had ik zin in… voor zolang als ’t duurt natuurlijk… zo lang duurt het meestal niet bij mij zoals je weet…

 9. ariadnesdraad 6 maart 2017 at 21:30 #

  Jammer voor je, dat de jeans-magie wegdeemstert…

  • Melody 6 maart 2017 at 23:23 #

   Dank je wel, ja best wel eigenlijk… maar ja wie weet wat het nieuwe seizoen zal brengen, vooropgesteld dat dat er komt uiteraard, hoop doet leven of niet dan?

 10. Frederique 7 maart 2017 at 22:51 #

  Jammer dat dit seizoen tegen valt. Maar dat kan. De magie was er even niet. Ik hoop voor je dat volgend seizoen beter is. Idd afwachten.

  Liefs Frederique

  • Melody 8 maart 2017 at 00:34 #

   Ja nou zeker weten!!

   Dank je wel hoor, hoop ik ook!! Ik laat het je wel weten natuurlijk.

   -x-♥

 11. Natasja 10 maart 2017 at 23:03 #

  Wat jammer voor je dat de magie is verdwenen. Je genoot er altijd zo van…
  Ik hoop ook dat je het weer terugvindt in het nieuwe seizoen.

  • Melody 11 maart 2017 at 00:56 #

   ja inderdaad, heeft me wel ff wat traantjes gekost maar ja het was zoals het was…
   Dank je wel, hoop ik, ik wacht het af en ga het dan wel zien…

Voel je vrij & musiceer naar ♥-elust met mij mee... Please feel free to share the 'music' in your ♥ with me

%d bloggers liken dit: