Trips

Nieuws uit Emmen

ananda&yoema

Vader = Radza 1967-2013 / Moeder = Htoo Yin Aye 1981-2012 & Vader = Radza 1967-2013 / Moeder = Mingalor Oo 1992-

Afgelopen woensdag zijn de 2 bullen-olifanten van Dieren Park Emmen; de 6-jarige Ananda en de 5,5 jarige Yoe Ma, verhuisd naar de dierentuin van Maubeuge in het noorden van Frankrijk.

Beide olifanten zijn één voor één in een transportkist geladen. Als eerste liep Yoe Ma vanuit de stal het plein tussen buitenverblijf en stal op. Daar hebben de verzorgers hem volgens procedure in de transportkist vast gezet, waarna Anandá volgde. Beide kisten met olifanten zijn door de zware hijskraan neergezet op een truck die speciaal ontworpen is voor dierentransporten. Aan het eind van de middag is de truck op weg gegaan naar Maubeuge. Twee vaste olifantenverzorgers begeleiden beide dikhuiden op hun reis. Zij zullen assisteren bij het uitladen van de olifanten en de nieuwe verzorgers op de hoogte brengen van alle bijzonderheden van Anandá en Yoe Ma. In Emmen is het olifantenverblijf nu weer helemaal voor de familiegroep van Mingalar Oo, de eerste in Emmen geboren olifant. Die groep bestaat nu nog uit zes olifanten, maar de zwangerschapp van Mingalar Oo is nu zo ver gevorderd dat de geboorte van een olifantje niet lang meer op zich zal laten wachten. En dan is Ma Ya Yee ook nog drachtig waardoor over enige tijd de kudde weer zal bestaan uit 8 olifanten.
Mingalar OO, Ma Ya Yee, Shwe Zin, Einga Ta, Shwe Myar, Ein She Min, 3 dames en 3 heren dus, + 2 kalfjes die nog moeten worden geboren.
De 3 heren die er nu nog zijn zullen ook medio 2015-2017 weg moeten aangezien zij geboren zijn in 2009-2010-2011 en tot plm hum 5e a 6e jaar kunnen blijven. Zodra de hormonen de overhand gaan krijgen gaan ze het de dames erg lastig maken en men gaat uiteraard voorkomen dat hun moeders en/zussen bezwangerd worden.

6 gedachten over “Nieuws uit Emmen

  1. dat hoop ik ook, en ik ga er ook vanuit.

   Haha ja dat zou leuk zijn, nietwaar?
   Voor zover ik weet…. kunnen ze dan vrij hun gang gaan want er lopen geen zussen of nichten hen rond daar…. de ene moeder leeft al niet meer en de andere is nog steeds in Emmen

  1. Dat is het ook…. het begint al heel ver van te voren met het trainen van de olifanten om kettingen om de voeten te laten leggen, ze de afstand te laten lopen, in en uit de kisten te laten lopen… allemaal zodanig zonder dat ze onrustig etc worden.

   Dat hoop ik ook, zal vast wel .

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫