Less is more?

Marja‘s
Zwijmelen op Zaterdag
~ 222
Gestart op 17 november 2012

Een muziekstuk dat toch wel als controversieel de geschiedenisboeken inging omdat de componist er helemaal niet tevreden over was maar het publiek daarentegen wel… eentje die mij toch altijd weer ontroert al kan ik niet uitleggen waarom, eentje die geen woorden kent en waarvan ontelbare versies zijn uitgebracht…
Een favoriete versie van mij deel ik vandaag graag met jullie :

32x Akkoorden op ~ Chords on Less is more?

 • karel  schreef ~ wrote:

  mogge Melody
  het blijft een mooi nummer , maar ze het hier met z’n drietjes pslen zag ik nooit eerder
  geniet de dag

 • AnneMarie  schreef ~ wrote:

  Bijzonder stuk om naar te kijken. Grappig. 😊

 • Marja  schreef ~ wrote:

  Bijzonder knap.
  Marja componeerde ~ composed Zwijmelen op zaterdag 224My Profile

 • Corryr  schreef ~ wrote:

  Prachtige niemand. Deze weemail nog gdoordat. Dit is een bijzondere uitvoering. Mooi!

 • Corryr  schreef ~ wrote:

  Alles door elkaar. Sorry!
  Corryr componeerde ~ composed 14 februariMy Profile

 • Matroos Beek  schreef ~ wrote:

  Zeer stemmig gebracht. En dan nog met z’n vieren op 1 instrument. Apart!
  Matroos Beek componeerde ~ composed WetenschapMy Profile

 • HartelijkeHotHulk  schreef ~ wrote:

  Schone zwijmel!
  HartelijkeHotHulk componeerde ~ composed Mona LisaMy Profile

 • ria  schreef ~ wrote:

  Wat een ongelooflijk toeval. De hele week heb ik deze muziek al in mijn hoofd en wilde het vanmorgen plaatsen. Gisterenavond had ik mijn zus aan de lijn en die vroeg of ik nog Zorba zou kunnen dansen . Na het gesprek meteen geprobeerd en hoewel ik de passen nog wel ken kon ik het snelle gedeelte niet meer doen.
  xxx
  ria componeerde ~ composed ZwijmelenMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) Toeval bestaat niet…

   Hmm ja kan ik me voorstellen, pas je op dat je niet valt en iets breekt aub?
   Melody componeerde ~ composed KwetsbaarMy Profile

 • Peter  schreef ~ wrote:

  Dat zijn nog eens multi-instrumentalisten!
  Ze hebben Less is More ook letterlijk opgevat door 15 minuten in 3:35 te proppen.
  Over Less is More gesproken: ken je de muziek van Arvo Pärt? Deze componist maakt de stilte hoorbaar. Zijn Kanon Pokajanen is mijn favoriete stuk van hem: https://www.youtube.com/watch?v=h0i7S_LIONg

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Ja precies… een stuk kunst waar je toch weinig van ziet of over hoort.. ik ken ook zo iemand, vind het geweldig als iemand zo zijn talent benut

   Ja die ken ik, heb al meerdere stukken gehoord maar ken het niet goed genoeg om te kunnen zeggen wat ik nou het mooist vind of niet… dat vind ik trouwens zo wie zo al heel moeilijk omdat dat per seconde kan wisselen bij mij, gezien mijn razendvlugge emotiewisselingen.
   Melody componeerde ~ composed KwetsbaarMy Profile

 • cellie citroen  schreef ~ wrote:

  Blij dat het een cello is en geen viool. Dan was het nogal dringen. :) Muziek blijft mooi.
  cellie citroen componeerde ~ composed Het komt goed zwijmelMy Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) ;-) jij zegt precies hetzelfde als mijn (v)echtgenoot… geweldige zulke gedachtesprongen bij het zien van zoiets als dit.

   Ja dat wel toch.
   Melody componeerde ~ composed KwetsbaarMy Profile

 • rietepietz  schreef ~ wrote:

  Het stuk is zelf inderdaad al genieten, maar wat deze heren nog toevoegen aan inventiviteit en humor maakt het gewoon onnavolgbaar. heel toevallig zag ik de clip van de week ook al ergens maar dit kun je gewoon nooit té vaak zien.
  rietepietz componeerde ~ composed speelsMy Profile

 • dwarsbongel  schreef ~ wrote:

  Prachtig! Vaag heb ik het idee dat ik dit, of iets dergelijks, al eens eerder ergens gezien heb. Dank je voor het plaatsen, om (nog eens weer?) van te genieten!
  dwarsbongel componeerde ~ composed Restauratie oude Dwarsbongel haalbaar?My Profile

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Ja toch!

   Dat zou best kunnen natuurlijk… misschien is het al eens in deze rubriek voorbij gekomen, misschien heb ik het zelf wel al eens geplaatst, dat weet ik niet meer, ik kijk mijn lijst nooit na of ik iets dat ik plaatsen wil al eerder plaatste.

   Graag gedaan ;-)
   Melody componeerde ~ composed Wie?My Profile

   • dwarsbongel  schreef ~ wrote:

    Nou, hij staat nog niet eerder in Marja’s Zwijmeloverzicht, of het moet onder een andere naam zijn; ik heb gezocht met “cello”, dus breed…

    • Melody  schreef ~ wrote:

     Dat zal zo maar kunnen want ik gebruik nooit de ware titel en zelden de naam van de uitvoerenden…
     Melody componeerde ~ composed 20-HMy Profile

 • Natasja  schreef ~ wrote:

  Goh, wat zijn we het eens deze week :-).
  Prachtige en bijzondere uitvoering. Mooi samenspel.
  Natasja componeerde ~ composed Zwijmelen op Zaterdag: HumanMy Profile

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2018 ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~