Lang geleden – nieuw

20

 

Marja‘s

161e

Zwijmelen op Zaterdag

 

1997 maakt ik voor het eerst in levende lijve kennis met Jeans. Gelijk vanaf die 1e avond was het, zoals de Engelstaligen het zo mooi kunnen zeggen, hooked, lined and sinker… verslaafd tot op het bot dus *glimlach*. In de cast toen zaten Claudia van Donkelaar, Edwin Gerritsen, Loraine Kammeron, Sasha Rosen, Jurgen Stein, Harold Verwoert, Roeselien Wekker en Marije Zwaard.

Dit seizoen is het jubileumseizoen en in elke show is een ‘oud’-jeanscastlid als gast aanwezig. GodZijDank is Edwin 1 van die gasten en heb ik hem uiteraard opgezocht, speciaal voor hem voorstellingen bij geboekt. Gisterenavond was hij weer van de partij, deze keer in De Bussel in Oosterhout. Ik was echter te laat al hoe vroeg ik ook was, het was al uitverkocht en ik kwam op de wachtlijst te staan. Helaas geen telefoontje gehad dus niet daarheen. Gelukkig heb ik al wel kaartjes voor de voorstellingen die Edwin nog gaat doen (doet al liggende een poging tot het doen van een rondedansje). In deze show deed Edwin dit nummer met Sophia Wezer, echt super!!

Samen met Roeselien Wekker zong Edwin in seizoen 7, The one and only…. dit nummer, (nr. 33 op de cd maar dat even terzijde), en hoe zij dit nummer uitvoerden staat op mijn netvlies alsof ik het gisteren nog zag. En dat is dus niet het geval, integendeel, het is al 18 jaar geleden inmiddels. Alhoewel mijn geheugen me op bepaalde zaken enorm in de steek laat, iets waar ik niet altijd even (niet-)blij mee ben maar oke, werkt dat bij Jeans niet zo. Deze show staat op mijn netvlies, ik weet nog precies wat men in welk lied droeg, hoe men zong, hoe men bewoog en al kan ik fysiek niet meer dansen, kan ik van veel nummers de dansbewegingen wel uittekenen.

De keren dat ik Edwin dit seizoen al mocht zien was op en top genieten omdat hij ook dit nummer dan weer uitvoert. En werkelijk, elke akkoord en elke move die hij maakt is identiek aan hoe hij het deed in 1997. Ik vind het zo ontzettend jammer dat daar geen videobeelden van beschikbaar zijn want die had ik maar wat graag aan jullie getoond natuurlijk.

Daarom dus het origineel dan maar, althans dat denk ik, zeker weten doe ik het niet, een versie die ook zeer de moeite waard is, vind ik, al is en blijft dat natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vind het een prachtig nummer, deze uitvoering ook, en of dat nou komt door mijn herinneringen aan lang geleden, en zeer recent, is niet zo belangrijk, toch?!

Hoop dat jullie het mooi vinden en ik wens jullie allen een warm, liefdevol weekend.

20x Akkoorden op ~ Chords on Lang geleden – nieuw

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017