Precies op afgesproken tijdstip ontmoette ik vanmiddag, zoals ik gisteren HIER al beschreef, NANDA voor de ingang van DIERENPARK EMMEN. We gingen gelijk naar binnen en linea recta op weg naar het olifantenterrein want rond 14.00 zou daar de, zoals gebruikelijk, presentatie plaatsvinden. Om niet achter een mensenmenigte te hoeven staan is het handig er vroeg te zijn en dat waren we gelukkig. Bij het verblijf ligt een hele grote steen maar staan ook bankjes, dus gingen we al wachtend op de dierverzorger zitten kletsen, tijd vliegt dan ;-)
Zoals bekend is er wat onenigheid in de groep olifanten en daarom is de gehele kudde opgesplitst in 2 delen. De ene groep is ’s ochtends buiten en de andere groep ’s middags. Htoo Yin Aye maakt deel uit van de middaggroep dus we zagen de nieuwe boreling niet gelijk. Na de presentatie zijn we eerst naar de leeuwenwelpjes gelopen, die achter in het verblijf aan het dollen waren. Dat verblijf is dusdanig groot dat ik er zelfs met mijn telelens niet helemaal bijkom maar enkele foto’s heb ik er toch van kunnen maken.
Daarna waren we dusdanig ‘uitgedroogd’ dat een vloeibare versnapering naar binnen toe maar ook naar buiten toe welkom was en dus zochten we het Safari-restaurant op en hebben daar weer gezellig zitten kletsen. Nadat we besloten weer verder te gaan was de keuze snel gemaakt. We hadden nog niet ‘genoeg’ van de welpjes gezien en het baby-olifantje ook nog helemaal niet, dus terug naar dat deel van het park waar we toen wel het geluk hadden het jonge grut voor onze lenzen te krijgen.
Enorm goed beschermd door Mama, Tante en Neefje liep de kleine in het verblijf rond en de camera’s klikten alsof het een lieve lust was, niet alleen van ons beiden maar ook van de vele mensen om ons heen.
Het was een reuzegezellige middag en ons kraambezoek is dus volop geslaagd.