Kraambezoek

10

Nadat ik een heel gezellige maandagochtend had met, zoals zo vaak, een diepgaand en fijn gesprek met mijn maandagmeneer zat ik thuis eenmaal goed en wel op de bank met op dat moment nog enkele kleinere taken in mijn hoofd ter uitvoering en verder geen plannen. Die kleinere taken betroffen wat blogwerk en alsof het afgesproken was, wat niet het geval was overigens, stapte Anita over de drempel naar binnen en vroeg me of ik met haar mee wilde om koffie te gaan drinken bij haar mam, in dezelfde ademtocht vertelde ze dat Mam jonge babyvogeltjes had.
Na kort overleg met mijn (v)echtgenoot, schone kleren aan getrokken, enkele zaken bij elkaar gegrist en hup de auto in. Op naar ons beider geboortegrond, het Groninger land.

Eenmaal bij Mam op de koffie moest ik natuurlijk het jonge grut, amper 3 weken oud, op de gevoelige plaats vast leggen. Ook de tulpenboom, Magnolia, bij Mam in de tuin stond volop in bloei. In een heerlijk zonnetje maar helaas te sterke en frisse wind lagen daarvan al vele blaadjes op de grond terwijl de knoppen niet tot wasdom gekomen waren.
Na enige tijd stapten we weer de auto in en reden via via via huiswaarts…. over ‘Mei’… zoals ik gewenst had. Niet-Groningers zullen niet weten wat met ‘Mei’ bedoeld wordt… Ik maakte daar de foto’s die het dorp zo kenmerken en zette die op Facebook, daarin mijn nicht Anita getagd want in mijn kindertijd bracht ik elke schoolvakantie door in ‘Mei’ bij mijn oom en tante en hun drie kinderen, Jurjen, Jannie en Anita. De laatste is 2,5 maand jonger dan ik. Anita reageerde prompt, zij wist gelijk waar ik was en wat het juiste antwoord op mijn vraag: “Ra ra waar ben ik?” was.
‘Mei’ is voor de niet-Groningers Uithuizermeeden.

Onderweg moesten we een soort van mini-noodstop maken… voor overstekend wild zoals je dat in ons deel van het land veelvuldig kunt tegenkomen….  Weer een tijd later zette Anita mij thuis af, dronk nog een bakkie hier en keerde terug naar haar eigen huis. Onverwacht dus een uitje deze middag die zeer aangenaam was!
Zulke verrassingen, daar hou ik wel van *glimlach*

10x Akkoorden op ~ Chords on Kraambezoek

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge

Xieje graag terug! ~ Love to see you again! All rights reserved by Melody Music 2003-2017