Trips

Kraambezoek Ayana

Vanochtend rond de klok van 8 stapten Daphne & ik de auto in en haalden Anita op waarna we doorreden naar het ziekenhuis. De huisarts (en ik ook eigenlijk) vertrouwen de kwestie met mijn rug niet. Ik heb dan al wel 36 jaar (nou ja bijna dan, 27 oktober is het exact 36 jaar) last van mijn rug en 24/7 pijn maar dit is anders. Dus beginnen we maar met het laten maken van foto’s. De afgelopen weken heb ik veelvuldig in het ziekenhuis gezeten, zowel met manlief als met mijn maandagmeneer en voor mezelf, dus ik ben de wachtkamers wel ‘even’ zat!! Over 3-5 dagen ongeveer kan ik de uitslagen verwachten. Ben benieuwd of er iets uit komt en zo ja wat dan….

De 7-jarige Girafe Hidaya (Afrikaanse naam voor Cadeau) was eergisteren bevallen van een dochter die de mooie naam Ayana (Afrikaans voor Mooie Bloem) kreeg, en in zo’n geval gaan we meestal heel gauw naar de dierentuin want dat jonge spul is zo vertederend en ontroerend mooi. Nadat ik gisteren hoorde dat ik naar het ziekenhuis moest vandaag, schoof ik mijn werk door naar morgen en kon ik met de meiden afspreken om vanuit het ziekenhuis door te rijden naar Emmen om op kraambezoek te gaan. Ruim voor openingstijd waren we in Emmen dus we begonnen met koffie en thee. Nou voel ik me verre van happy de laatste weken en is mijn stemming nog sneller wisselend als normaal dus een wandeling door mijn favoriete dierentuin is altijd een feestje. Na een huilbui liepen we het park verder in en genoten van het mooie weer en de dieren natuurlijk. De stallen van de giraffen waren voor publiek toegankelijk gesteld en zouden om 11 uur de deuren openen. tegen elven waren we daar in de buurt maar toen stond me er toch een rij, dus liepen Anita en ik door naar het restaurant en namen op ons gemakkie weer een bakkie leut.

Daphne liep op haar eigen tempo ergens achter ons en die troffen we later terug bij de ijsberendames Noordje en Lale. Hun verblijf ligt zo goed als naast dat van de giraffen dus konden we oversteken. De rij had zich opgelost en in de stallen zelf stond slechts een handjevol mensen. Hidaya, paradeerde ape- (of is het giraffe-) trots rond en aan de andere kant van het hek stond papa Bono. De kleine dame is echt een beauty. Er zijn al veel giraffes geboren in Emmen en de ene is nog aandoenlijker dan de andere natuurlijk maar deze nieuwe boreling staat met stip op nr. 1. Ze heeft een prachtig getekend snoetje en is (nog) vrij van angst, integendeel zelfs, ze kwam meermalen naar het gaas toe om aan ons te snuffelen en dus kon je de tekening op haar snoetje heel goed bekijken. Daarna nogmaals terug naar de ijsberen die een partijtje robbertje speelden, toen langs de nijlpaarden op naar het terras voor een laatste bakkie en terug naar de auto.

het was nog wel vroeg maar ik had het fysiek helemaal gehad. Bij de parkeerplaats heb ik Anita de sleutels van de auto gegeven en zij koos een alternatieve route huiswaarts, onderweg genoten we van wat we zagen en goed en wel in Assen werd het weer slecht en in de regen stonden we even later bij Anita’s huis. Daphne nam het stuur van Anita over en eenmaal op onze parkeerplaats moesten we sneller naar binnen omdat het toen al heviger regende. Nu lekker op de bank, zojuist de foto’s uitgezocht en geselecteerd en op Picasa gezet. De map bevat weer een compilatie van foto’s van zowel Daphne als mij. Veel kijkplezier!!

16 gedachten over “Kraambezoek Ayana

 1. Dat is dan toch wel weer een beetje spannend hoor, hopelijk valt het mee. Mooi dat er zoveel jong leven in de dierentuin is bijgekomen, helaas krijg ik geen toegang tot Picasa…..’SNIK”

  1. Nou inderdaad, daar weet ik (ondertussen) alles van ;-)
   Dat hoop ik ook!!

   hihi nee gelukkig niet zeg, de mijne is al lang genoeg van zichzelf.

 2. Prachtig verslag. Tja, ik wil ook wel weer eens naar een dierenpark. Ik wil al jaren naar Burgers Zoo om al die hallen te zien. Maar het komt er maar niet van. Waarom eigenlijk niet? Enfin, hier kan ik van diverse dieren genieten en je levert er ook de nodige info bij. Dat is wel fijn.

  1. Dank je wel.

   Dat kan ik me helemaal voorstellen, Burgers Zoo is ook schitterend, zeker de moeite waard, … als het er van komen gaat en je wilt een gids… ik bied me aan ;-)

   hihi ja dat is waar….

 3. Als eerste je rug. Mijn vader heeft ook heel vele problemen met zijn rug. Mochten ze je daar boven in Nederland niet goed helpen, ga naar Nijmegen. Heb een je specialist zitten.

  En dan kleine girafjes, ze zijn zo schattig! Heb ook tussen de dames van Blijdorp gestaan met een bak eten. Mooie ervaring. Heb lang een abonnement gehad op Blijdorp maar heb dat opgegeven toen ze het nieuwe giraffenverblijf opende. Geen rust meer helaas door een verplichte looproute. Maar ik ben maar wat vaak met een vaart naar de dierentuin gefietst omdat er net gezinsuitbreiding was. Ben al 5 jaar niet meer in de diergaarde geweest maar heb wel een abonnement op de kleine dierentuin hier om de hoek, Dierenrijk.

  1. Hallo Liesbeth

   Dat spijt me voor je vader, ik weet hoe het iemand kan beperken. Ben al in Nijmegen geweest ook daar konden ze helaas weinig voor me doen. Er zijn te veel risico’s om het erger ipv beter te maken. In 2009 heb ik langere tijd in het UMCG gelegen in een soort van therapievorm waarom je werd geleerd hoe om te gaan met de beperkingen, en hoe je je ‘ergonomisch verantwoord’ moest bewegen. Dag in dag uit alleen maar met therapeuten aan het werk, zowel op het lichamelijke als het mentale vlak. Een operatie is helaas zinloos omdat het risico te groot is op (weer) een verlamming maar dan een definitieve en dat is natuurlijk geen optie.

   Ik heb ook al ‘eeuwen’ een abonnement, op Emmen in dit geval. Het mooie is daaraan bovendien dat je met veel korting andere dierentuinen in Nederland kunt bezoeken dus ook Blijdorp doe ik jaarlijks wel 2 a 3 keer. Ik snap je wel, hou ook niet van de mensenmenigtes, ik ga vaak op maandag of dinsdag omdat het dan ‘rustiger’ is.
   Dierenrijk staat nog op mijn lijstje .. die ken ik nog niet.

   Vanaf Maandag zit ik een paar dagen in België en dan komen de dierentuinen van Antwerpen en Brussel aan de beurt ;-)

 4. Nou, hoop dat het ondertussen wat beter gaat met je rug.

  Leuk hé die jonge dieren, ik ga binnenkort eens even bij ons in Blijdorp kijken, naar het pas geboren olifantje :-)

  1. Ja langzaam maar zeker gelukkig wel al kan ik nog niet zonder pijnstillers…

   Heerlijk!! Ja Daphne en ik willen binnenkort ook naar Blijdorp om Banka met Sunay te bewonderen.

 5. Het mooie van de dierentuin in Emmen is dat er werkelijk overal bankjes staan. Met een rot rug kun je daar dus toch een eind komen. Ik duim voor een goede uitslag.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫