Schiere Bagger

Kerstpuzzel Dr. Denker 2013

Sinds een jaar of tig… komt er elk jaar op 24 december een kerstpuzzel in Het Dagblad van het Noorden. We zijn geen abonnee maar deze krant haal ik uiteraard elk jaar in de winkel waarna vele uren op pen en nagels gekauwd wordt, de hersenen gekraakt tot ze ‘pijn’ doen… bijna dan ;-) Soms stuur ik de oplossing wel in, soms ook niet, dat vind ik dan weer minder belangrijk. Het urenlang puzzelen vind ik dan weer wel geweldig en ALS het me dan lukt de puzzel helemaal op te lossen ben ik best een ietsiepietsieieniemienie trots op mezelf. Zeker vandaag na mijn laatste logbericht over een, weliswaar hilarische maar toch, blunder die ik maandag beging.

puzzel1puzzel2

Wil je mijn oplossingen zien? (ik weet niet of ze goed zijn) klik dan HIER

10 gedachten over “Kerstpuzzel Dr. Denker 2013

  1. Dank je wel Willy, hetzelfde voor jou en de jouwen gewenst hoor.

   Ja dat was hij zeker! Ieder jaar weer, soms kom ik er pas dagen later uit… deze keer heeft het me een middag een avond en een deel van de nacht gekost ;-)

 1. Hoewel ik gék ben op puzzelen ga ik me hier niet aan wagen.Mijn geografische kennis is dermate onderontwikkeld dat er éigenlijk subsidie op gegeven zou moeten worden;-)
  Maak er een mooie eerste kerstdag van!

  1. Er zitten veel plaatsnamen uit het hele land bij maar inderdaad, het merendeel van de oplossingen ligt in de noordelijke provincies… en ook voor mij was het best moeilijk. Mijn geografische kennis is ook niet zo heel groot, heb veelvuldig met pen en papier gewerkt en uitgeschreven wat ik zag… soms zag ik het niet maar Joop wel en andersom.

   Subsidiei haha dat zou wat zijn he?

   Dank je wel, gaan we doen ;-)

   Jullie ook!!! -x

   ps…grappig vind ik wel dat de puzzel ook door mensen gemaakt wordt die ooit geëmigreerd zijn, maar ook door mensen in andere delen van het land gedownload en gemaakt wordt. Men kijkt er altijd weer naar uit, dat is leuk om te horen/lezen. Onze krantenboer verkoopt op de dag dat deze krant uitkoopt 100-en meer dan normaal ;-)

  1. ;-) Ze zijn best moeilijk hoor, althans sommigen ervan….anderen vallen wel mee, je ‘moet’ het net even zien he

   dank je wel hoor, jullie ook.

  1. nou dat was het ook wel…… maar gelukkig heb ik de pagina van de krant (die waar men elkaar met hints op weg helpt) niet nodig gehad dit jaar.

   Er is op internet ook een pagina te vinden waarop mensen antwoorden plaatsen of suggesties waarmee je verder kunt als je vastloopt maar die gebruik ik nooit, dat vind ik dan niet leuk noch eerlijk.

   Mocht je eraan beginnen en hints nodig hebben gil je maar hoor. Succes -x-

 2. Wij hebben even naar de oplossingen gekeken in de link, en wij hebben bij Osdijk een andere oplossing. Osdijk is namelijk geen plaats maar een straat.

  Succes met het antwoord vinden
  Hint: plaatsje bij Assen en daar een synoniem voor, deze plaats ligt in Groningen

  1. had al zo’n vermoeden dat mijn oplossing niet de juiste was…..
   het synoniemwoord weet ik inmiddels ook, is op zich niet belangrijk want de letter waarom het gaat wijzigt er niet door ;-)

   Dank jullie wel voor jullie reactie.

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫