… ‘wat?’ hoor ik jullie denken… Nou een stokje… jawel! Bij Liesbeth deze keer (weer), de weekendtag.

rodepanda

Heb jij op zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?
Ja en ook op andere dagen, enkele uren verspreid over een paar dagen vrijwilligerswerk.

Hoe laat sta je op in het weekend?
Hangt totaal af van het aantal slaapuren dat ik de dagen ervoor al dan niet had. Klaas Vaak heeft echt last van dementie, ik moet hem met regelmaat mijn adres verstrekken, hoezo ik ben zuinig op mijn persoonsgegevens *glimlach*

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Rustig… doen wat mag, laten wat moet, ad hoc invullen met dat wat ik wil. Ook afhankelijk natuurlijk van manliefs werkrooster. Lekker op de bank voor de buis crimi’s en dierenprogramma’s kijken of de zender van klassieke muziek op zetten, flap op schoot, foon binnen handbereik om wordfeud te spelen

Hoe ontbijt je in het weekend?
Niet…door de weeks ook niet.

Wat doe je het liefst in het weekend?
Wat ik 2 vragen terug al benoemde maar ook met de camera er op uit de natuur in.

Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Zo heel af en toe van te voren, in de meeste gevallen ad hoc

Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Niet elk weekend maar ja komt beiden wel voor. Cursusboek ligt naast me op het tafeltje en soms vrijwilligerswerk in het ziekenhuis hier in de stad bij de oecumenische kerkdiensten.

Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Hangt enerzijds af van het aantal slaapuren dat ik de dagen ervoor al dan niet had en anderzijds van welke dienst manlief heeft en wat voor weer het is. Als manlief ochtenddienst heeft blijf ik beneden zodat ik hem niet wakker houden zal met mijn gewoel, getrap, gesla, gemompel etc.  Bij harde regen en/of onweer blijf ik ook beneden om bij Brego te blijven.

Hoe ziet je perfecte weekend eruit?
Niets moeten en alles mogen, doen wat mij per moment in het hoofd schiet. Op pad met de camera, hetzij naar een dierentuin of de natuur in heeft dan altijd mijn voorkeur.  En niet te vergeten tussen eind september en eind februari natuurlijk naar een theater ergens in het land om naar Jeans te gaan.

Het niet meer meedraaien in een arbeidsproces maakt wel dat het weekend niet anders is dan de dagen door de week.  Sterker nog, met de camera op pad gaan naar een dierentuin of de natuur in doe ik liever door de weeks dan in het weekend omdat het dan veel rustiger is. Ben nou eenmaal geen mensen-mens en mijd dus het liefst mensen om me heen, op enkele uitzonderingen na natuurlijk. Grote mensenmenigtes zijn dus absoluut niet mijn ding!  Dit weekend krijgen we bezoek, ergens vandaag kan ik haar verwelkomen onderaan een afschuwelijke trap op een soort van langdurige bouwplaats. Morgen dan over de grens naar Duits grondgebied om haar een dierentuin te laten zien en wie weet wat nog allemaal meer.