Japans op Zaterdag ~ Voorbode

japansopzaterdag

Marion‘s…
Japans op Zaterdag
(voorheen: Haiku op zaterdag)
97
Gestart op 17 januari 2015 (hier)

 

voorbode
In ’t groen gehuisvest,
toont het zich in stralend wit.
Koning Winter komt.

Elke kleur verstomt.
tegen koude grond bestand
Koning Winter komt.

Hartelijk welkom.
Heten kleuren het seizoen
Koning Winter komt.
Waar de grond weer haar rust vindt,
oorsprong van ’t al samenbindt.

Tags:  ,

8x Akkoorden op ~ Chords on Japans op Zaterdag ~ Voorbode

 • Matroos Beek  schreef ~ wrote:

  Een mooi winters gedicht op een koude zaterdag. Prachtig!

 • Marion Driessen  schreef ~ wrote:

  Waar de grond weer haar rust vindt… zo mooi, meis! Dankjewel voor dit prachtige Japanse gedicht.
  Fijn weekend! x

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dat was wat ik voelde toen ik het gisteren zag en vastlegde en daar op de koude stenen stond waar de rijp nog veelal bevroren op de planten in de tuin lag.

   Dank je wel meis, jullie ook. xxx

 • AnneMarie  schreef ~ wrote:

  Een prachtig winter gedicht. En dat pen je zo even neer?

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dank je wel Annemarie

   Ja…. ik zie iets…. en dan doemen in mijn hoofd bijna altijd gelijk al de woorden op, en na het maken van een foto met mijn foon, open ik dan de ‘notitie-app’ en leg mijn tekst ook gelijk vast, hoef ik het thuis alleen maar op mijn blog te zetten…. ‘vroeger’ had ik altijd pen/papier in de tas maar met mijn foon altijd bij me hoeft dat nu nooit meer ;-)

   • AnneMarie  schreef ~ wrote:

    Dat moet ik mezelf ook aanleren eigenlijk. Met de foon. Onderweg komt er ook nogal eens wat boven borrelen. Thuis weet ik het dan niet meer precies en lukt het vaak niet meer. Deze id iig weer erg mooi. I love it. 👌👌👌👌

    • Melody  schreef ~ wrote:

     Haha ja doe dat…… ik onthield het ‘vroeger’ allemaal wel maar tegenwoordig lukt dat niet meer, hoe dat komt geen idee, misschien wel omdat ik in mijn achterhoofd weet dat ik niet meer hoef te onthouden omdat ik het toch gelijk in mijn foon uittype.

     Dank je wel hoor, fijn te lezen !!

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge