Introductie


Per vandaag kun je in Wildlands niet 1 dame (Sarah) en 1 heer (Gus) neushoorn aantreffen maar 2 dames en 1 heer neushoorn want vandaag werd de nieuwe neushoorndame op Serenga geintroduceerd aan de andere dame, Sarah dus. Ik vind het fijn dat Sarah nu eindelijk weer vrouwelijk gezelschap heeft want een neushoorndame heeft altijd een ‘zus’ nodig om zich optimaal te voelen. De nieuwe dame komt uit de Deense Zoo van Legoland, Givskud Zoo en is 32 jaar. Deze nieuwe dame bleek al gelijk Sarahs meerdere. Ze is vooral van belang voor het sociale leven van de neushoorns in Serenga. In het wild leven witte neushoorns in groepen van meerdere vrouwen en hun jongen. In Wildlands leven op dit moment dus nu drie neushoorns; deze nieuwe dame en een jongere vrouw en een man die voor nageslacht moeten zorgen. Deze nieuwe vrouw is al eens moeder geweest, maar omdat ze al 32 jaar oud is, zal ze naar verwachting geen rol spelen in het fokprogramma.
Het nieuwe beleid is dat men niet de namen van de dieren publieke kennis wil laten zijn dus die naam kan ik jullie niet geven, sorry.

12x Akkoorden op ~ Chords on “Introductie

  1. dus die andere 2 mochten wel met naam rondlopen , maar de nieuwe dame niet , vreemd
    maar als de rust er terug is nu , wie weet dat Gus en Sarah zorgen voor nageslacht , dat zou prachtig zijn
    geniet de dag

    • Ja klopt. Niet alle dieren willen alleen leven

      Ja is er ook…. ze zijn bang dat het dier te “mak” wordt en dan het natuurlijk gedrag verstoord raakt…. in hoeverre die angst reëel is vraag ik me dus wel af hadden hun in gevangenschap houden en voortplanten ook al gaat dat dan alleen maar aan de hand van extreem strenge fokprogramma’s

'Musiceer' naar ♥-elust! Ik kijk reikhalzend uit naar 't mogen 'beluisteren' van de 'akkoorden' die jij toevoegt aan mijn 'partituren' om ze compleet te maken!

Translate »
%d bloggers liken dit: