Ons aller Kakel weet hoe gek ik op stokjes ben….. met enige regelmaat geeft ze me wel een link naar dit of dat stokje. Vandaag echter kreeg ik een heel lief whatsapp-bericht waarin ze me geen stokje aanreikte maar het idee opperde  dat ik er wel een stokje van zou kunnen maken…. te leuk idee om niet te doen dus bij deze het “Ik-stokje” onder ht mom van ‘Schrijf het eens op’ kunnen we elkaar beter leren kennen; altijd leuk toch?

1) Mijn naam is: … Maar ze noemen me…:
a) Jakoba
b) Ko of Mel maar net wat de oorsprong van het mij kennen is

2) Ik houd het meest van … Maar natuurlijk ook van…
a) Dieren in alle soorten en maten, heb geen lievelingsdier. Ik vind ze allemaal even prachtig en bijzonder en uniek en zó de moeite van het koesteren en beschermen waard.
b) Mezelf!. Man. Dochter en schoon met kleinzoon. Zoon met vriendin. Ieder mens die de deur naar mijn ♥ wist te vinden en er willens en wetens doorheen is gestapt. Mijn eigen veestapel. Mijn hobby’s: fotoggraferen, bloggen, freubelen, crimi’s, muziek, theater.

3) Ik kan heel goed…. En ook…
a) De helpende hand uitsteken op tal van gebieden.
b) Luisteren. Adviseren. Bloglayouts maken. Fotograferen. Zingen. Leren. Horen wat niet uitgesproken wordt. Lezen wat niet geschreven wordt. Een ander aanvoelen en daarop anticiperen. Horen & Zien wat veel andere mensen ontgaat.  Het een ander alles gunnen, blij zijn met andermans welvaren.

4) Ik ben minder goed in… Ik kan beter niet…
a) Musiceren-Dansen-Handwerken; laat mijn lijf niet meer toe.
b) Tot iets gedwongen worden want dan komt niet alleen mijn vrijheidsdrang zich behoorlijk uiten maar laat ook mijn afkomst zich gelden.

5) De mensen om mij heen vinden mij… En soms een beetje…
a) Dat is afhankelijk van wie je het vraagt *grinnik*
b) Te kort door de bocht.

6) Ik kan niet zo goed tegen… En helemaal niet tegen…
a) Mensen die willens en weten profiteren van een ander, die niets ontziend hun weg begaan om dat te krijgen wat ze willen, ongeacht ten koste van wat of wie ook.
b) Mensen die tegen me liegen. ‘Beesten’ die geweld plegen aan de zwakkeren, zowel aan een mens als aan een dier.

7) Soms erger ik mij aan… Maar ik kan genieten van…
a) Onze Nederlandse wetgeving en de handhaving daarvan. Programmering op tv. Gedrag van medeweggebruikers. Gedrag van mensen die denken dat de wereld alleen om hen draait.
b) Liefdevolle aandacht van mensen om mij heen om wie ik geef. Uitjes met diezelfde mensen. Samenzijn met die mensen. Crimi’s op tv. Stilte buiten of binnen. Op de bank met mijn veestapel.

8) Ik word gelukkig van… Ik zou graag…
a) Liefde in al haar vormen en uitingsmogelijkheden. De mogelijkheid dat te doen wat ik graag wil zonder verantwoording aan wat of wie dan ook af te moeten leggen.
b) Weer de mogelijkheid willen hebben om het 2e deel van antwoord a te kunnen uitvoeren. Het is door nare omstandigheden al geruime tijd niet mogelijk, zelfstandig althans, dus mijn afhankelijkheid van anderen zou ik graag tot 0 gereduceerd willen zien, of op zijn minst een groot stuk minder.

9) Mijn allergrootste wens is… Een andere grote wens is…
a) Een vrijstaande boerderij met land erom heen zodat manlief en jeugd een eigen ruimte hebben voor hun boogschietsport. Ik de ruimte heb om afgedankte dieren op te vangen. En de financiële ruimte hebben om de  hartenwensen van 2 bevriende echtparen te vervullen.
b) Deze REIS maken met Niels & Anita.