Schiere Bagger

#IBZD-2

Karins schrijfuitdaging: Ik Blog De Zomer Door is 01 juli 2015 officieel begonnen! Hoe gaat het in z’n werk? Je kijkt elke week HIER voor een nieuwe zomerse blogopdracht. Je schrijft je blog, publiceert het en deelt het met een link in de reactiebox op de blog zodat iedereen kan lezen en kan reageren. De hashtag voor deze blogmaand is #IBZD Retweet via Twitter etc, en deel je blogs met anderen met deze hashtag zodat je makkelijker vindbaar bent. Je doet mee omdat je graag in de zomermaanden wilt bloggen en het fijn vindt (nog meer) inspiratie op te doen. De blogopdrachten zijn breed inzetbaar; voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Sta open voor het creatief schrijven en schrijf je mooiste, interessantste en bijzonderste blogs in de maand van: Ik Blog De Zomer Door!

De tweede blogopdracht:
Fotografeer de zonsondergang vanuit je eigen huis en blog over het gevoel dat je erbij hebt, hoe je (werk)dag is geweest en hoe je nu uitrust.
zonsondergang

Gevoel bij de zonsondergang:
Zie toch daar die wolken, wat een rust gaat ervan uit. Waar drijven ze heen, vraag ik me af, en met welk doel? Zal het daar zo stil zijn als dat ik denk? Ik dagdroom van een trap en ‘zie’ ik mezelf omhoog klimmen, op zo’n wolk plaatsnemen en wegdrijven.Hoe was mijn (werk)dag:
Voor dag en dauw al wakker en na de gebruikelijke ochtendrituelen huishoudelijk werk gedaan. Gisterenmiddag kwam een goede vriendin op bezoek, enerzijds om haar viervoeter en huissleutel te brengen aangezien zij vandaag op vakantie gaat. Anderzijds om haar hart te luchten over het hoe en wat omtrent het overlijden van haar moeder vorige week. Ze zit zelf al ruim 3 jaar in de lappenmand dus die vakantie is zeer welkom. Ik hoop, en gun haar van harte, dat ze de zo nodige rust en ontspanning zal kunnen vinden en bij kan tanken.

Hoe rust ik nu uit:
Dé hamvraag. Met een hersenpan waarin het altijd pruttelt is rust te vergelijken met die pot met goud aan het eind van een regenboog, ik beschik over geen van beiden. Hetzelfde geldt voor fysieke rust, ‘gezegend’ met fysieke en mentale (on)mogelijkheden weet ik inmiddels niet beter en functioneer ik op wilskracht omdat mijn devies is: ik vind mijn weg of ik maak ‘m.

Met een manisch depressief hoofd is het niet eenvoudig de gestelde vragen te beantwoorden zonder de indruk te wekken dat ik het leven te zwaar vind. Dát vind ik evengoed wel maar ik weet ook dat ik aan dat gevoel geen erkenning moet geven om te voorkomen dat het de overhand krijgt.

18 gedachten over “#IBZD-2

 1. Mooi verhaal. Kort en kernachtig heb je me laten weten dat je beperkingen hebt die je het leven moeilijk maken. Dat je er desondanks toch iets van maakt en da je een lieve vriendin bent die van dieren houdt. En wat een mooie lucht.

  1. Dank je wel Geri.

   Ik ben inderdaad een gelukkig mens met vrienden die die term ook 100% verdienen.

   Ja hè, hoe vaak ik ook foto’s van luchten maak, hoe veel ik er ondertussen ook heb, er zijn nooit 2 gelijk, dat is het mooie.

 2. Via de challenge van KarinR. beland ik op jouw blog. Mooi. Kernachtig en met warmte geschreven. Ik moest wel zoeken hoe jouw site is opgebouwd..

 3. Ja het is inderdaad vaak wel in je logjes te ontdekken dat je het leven niet altijd makkelijk vindt.
  Maar je bent nou eenmaal zoals je bent en dan is dat wel een beetje logisch dat het “er doorheen schijnt” .

 4. Net als de vorige herkenning in je blog. Krachtig en kernachtig geschreven, ook nu tik ik weer aan op woorden die me raken: ‘ik vind mijn weg of ik maak hem…’ Mooi!

 5. Het leven is inderdaad zwaar. Niemand krijgt het voor niets. Helaas. Je schrijft herkenbaar en dat is ook je kracht. Plus dat je altijd positief bent (behalve soms ;-) ) Je foto vind ik het einde!
  Zonnige groet Kakel

  1. Als we het voor niets zouden krijgen zouden we veel missen, met name de emotie van intens geluk en genieten van die dingen die het leven wel de moeite waard maken!

   ge kent mij… (gelukkig)

   Dank je wel schat, -x-♥

 6. Mooie gedachte om de wolken op te willen klimmen, kijken waar ze je heen voeren, zoals #IBZD ons op plekken brengt waar we anders nooit zouden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge