*2016·OOR·Zwijmelen

Herinneringen

logozwijmelenopzaterdaga Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

~ 191 ~

Gestart op 17 november 2012

 

Afgelopen woensdag was de laatste samenkomst van de groep in de cursus “Voluit Leven” voordat de vakanties gaan beginnen. Na de vakanties komen we nog 1x als groep samen om te evalueren hoe het in de tussenliggende weken gegaan is met een ieder van ons. De één-op-één sessies gaan ‘gewoon’ verder na de vakanties, per persoon verschillend natuurlijk afhankelijk van de ‘behoefte-klacht-noodzaak-wens’.
In alle 7 sessies kwamen ze, niet bewust opgeroepen overigens, wel aan bod; herinneringen…. Vanaf onze geboorte worden we geconditioneerd door wat we meemaken en daar zijn herinneringen natuurlijk onlosmakelijk aan verbonden, zowel de fijne als die ‘daar zullen we het maar niet over hebben’.

De spreuk: “volg je hart want dat klopt” kun je heel letterlijk nemen en is het beste advies dat je kunt krijgen en geven. We volgen te vaak ons verstand om welke reden ook, terwijl juist ons verstand ons misleiden zal bij elke kans die het krijgt.

Onderstaand nummer is er eentje uit die categorie. Al heb ik ooit bij dit nummer vele bittere tranen gehuild, (en nee ik ga niet toelichten waarom want dat doet totaal niet ter zake, het is iets uit het verleden en dat verleden ligt achter mij.) kan ik nu met een glimlach naar dit lied luisteren en wordt mijn hart er warm van.

Herinneringen, we ‘moeten’ er niks mee, we “mogen” ze koesteren… aan ons de keus en ik pas die keus ook toe tegenwoordig, dat is 1 van de vele winstpunten die ik zou kunnen benoemen uit deze cursus. Gelukkig start na de zomer de vervolgcursus waarvoor ik me woensdagochtend gelijk heb aangemeld want ik ben er nog lang niet al ben ik wel heel blij met hoever ik al weer ben… op weg naar mijn doel: Het leven een feestje vinden.

Fijn weekend iedereen!

22x Akkoorden op ~ Chords on “Herinneringen

 1. Het leven maakt wie je geworden bent.Vallen en opstaan, goede en verkeerde keuzes vormen de mens.Muziek kan je laten huilen en laten lachen. Ik wens jou de lach.
  Liefs
  ria componeerde ~ composed Zwijmelen 191My Profile

 2. Mooie uitleg, waardoor de muziekkeus nog interessanter wordt. Ik dacht eigenlijk direct aan “It’s my party and I cry if I want to” bij jouw tekst.

  Het leven is niet altijd feest. Het leven is gewoon het leven. Soms mooi, soms pijnlijk, soms liefdevol, soms koud, nou ja…barstensvol van alles en nog wat, niet altijd even gelijkmatig gedistribueerd.
  Cellie Citroen componeerde ~ composed CaravanzwijmelMy Profile

  1. Dank je wel. Dat lied zou er ook wel bij passen inderdaad maar daar kwam ik weer niet op omdat deze al in mijn hoofd zat.

   Dat klopt… en hoe moeilijk (onverteerbaar zelfs) sommige gebeurtenissen ook zijn, toch horen ze erbij om het levensverhaal compleet te maken.
   Melody componeerde ~ composed Haiku *77*My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge