(april 2007)

Webloggen….. het bestaat al jaren en ik doe het zelfs sinds 2003… Eenmaal begonnen ontdek je gaandeweg logs en hun eigenaren/eigenaressen. Met sommigen is er een klik, met anderen weer niet. Als je geluk hebt ontdek je mensen met wie de klik dieper gaat en kan er iets leuks ontstaan, zoals bijvoorbeeld een waardevolle vriendschap. Dat geluk heb ik een aantal keren mogen ervaren, iets dat ik koester uiteraard en waar ik dankbaar voor ben.

De malaise bij een niet nader te noemen weblogprovider heeft veel loggers de moed in de schoenen laten zinken. Sommigen zijn overgestapt naar andere providers, anderen zijn totaal gestopt en weer anderen zijn tijdelijk gestopt. Sommige van die ‘tijdelijke’ stoppers voelen dan op een gegeven moment dat het ‘log’-bloed weer gaat kriebelen…. en willen weer, of verder, of overnieuw beginnen. Toentertijd had ik uit voorzorg een log gered van de ondergang in geval dat zij het ooit weer zou willen oppakken om voort te zetten, zij dan niet alles kwijt zou zijn.

Gisterenavond kwam toen het berichtje dat ik al enige tijd verwachtte: ik wil graag weer gaan loggen, wil je me even op weg helpen? Vanmiddag belde ik haar en aan beide zijden werden pc’s aangezet en ingelogd, enige zaken bekeken en uitgeprobeerd en kan ze nu zeggen: ik log weer… Prachtig natuurlijk en hopelijk komen er snel weer op regelmatige wijze logberichten zoals ik van haar gewend ben, informatief, verhalend en vooral veel humor, dit alles gepaard met mooie foto’s.

Een van de gevolgen van een hele tijd lang niet bloggen is dat je je contacten verliest en mede door de eerder genoemde malaise is het des te moeilijker ‘bekenden’ terug te vinden.

Kortom… ASTRID is terug in weblogland. Wie zich nog Astrid-en-Mellis herinnert heeft de juiste te pakken, Mellis is niet meer helaas maar Truffel doet heel goed zijn best om in Mellis’ voetsporen te treden en goed voor zijn vrouwtje te zorgen, al wordt hij dan nog wel regelmatig afgeleid door Buhda, de GT-Pup die sinds enige tijd ook bij Astrid ronddartelt.

Astrid en Truffel en Budha en hun belevenissen zijn te vinden op https://astridentruffel.wordpress.com/
Gaan jullie haar (opnieuw) bezoeken? Dat vindt ze heel erg leuk en bovendien kan ze dan haar linkenlijstje weer aanvullen en contacten herstellen dan wel opnieuw opdoen.