Gapend

Picture This : 2 dames, 1 van 50- en 1 van 50+, de eerste in het groen en de 2e in het rood…. samen een dag door een dierentuin. Op zich niets bijzonders… of toch wel?
Vanochtend vroeg vertrokken en in de motregen met laagstaande zon, dus zonneklep veelal naar beneden, leek het weer voor de dag wel goed te komen. Enkele minuten na 10-en parkeerde ik de auto en liep al rillend op Kati af die enkele minuten eerder gearriveerd was. Na een hartelijke begroeting kocht ik een parkeermunt en wilden we op weg naar kamer 100 en koffie/thee. Die vlieger ging niet op want het 1e restaurant na de entree was gesloten (zoals altijd in de winter). Zo nodig moesten we nou ook weer niet dus gingen we via de olifanten, dwergnijlpaarden, blauwe duikers, wrattenzwijnen, bongo’s en stokstaartjes, die allemaal schitterden door afwezigheid, het 2e restaurant in waar wel alsnog kamer 100 bezochten en daarna genoten van een lekker bakkie thee/koffie.

roodborstje

Eenmaal weer buiten was de temperatuur iets gestegen en was het prachtig weer, zelfs de zon kwam langs piepen zo af en toe. Veel dieren waren niet buiten maar daarentegen waren weer wel veel stallen geopend die we mochten binnenlopen. De dag vloog voorbij, time flies when you’re having fun, want ons echter verbaasde, en dát zelfs meerdere keren, waren de vele dieren die begonnen te geeuwen op het moment dat wij bij ze stonden.

Nou hadden we de grootste lol, regelmatig de slappe lach zelfs dus slaapverwekkend vonden we onszelf toch echt niet maar ja wie weet hoe dieren pottenkijkers ervaren? Geen idee natuurlijk *glimlach*.

vogel

Rond half vijf namen we na nog een bakkie leut afscheid van elkaar, liet ik Kati bij de bushalte achter zodat zij naar de trein kon die haar thuis zou brengen en stapte ik weer in mijn rode toettoet en begaf me onder het overige verkeer op de ‘grote’ weg. Eind van de middag, dus je raadt het al, hartstikke druk maar zonder al te veel noemenswaardige oponthoud en dus óók zonder irritatie maar heerlijk ontspannen, reed ik noordelijk waar ik om even na 6-en het huis instapte en verwelkomd werd voor 2 onstuimige honden en een blije (v)echtgenoot die met een bak dampende thee uit de keuken kwam.

Gelukkig hoeven de foto’s niet de maatstaf te zijn van het hebben van een fijne dag of niet. Ik kreeg het vandaag niet naar mijn zin met de camera, wat ik ook deed, kreeg het licht niet goed, de focus niet, etc etc… in die zin dus geen succesvolle dag maar dat mag de (na-)-pret niet drukken. Het was een heerlijke dag en ik kijk er met veel plezier terug, alleszins een dag om in te lijsten dus.

Lieve Kati, bedankt voor een heerlijke dag en je cadeautje als aanvulling op mijn verzameling natuurlijk waar ik heel blij mee ben!

Tags:  ,

16x Akkoorden op ~ Chords on Gapend

 • Marije, van Hans de Gans (MSW)  schreef ~ wrote:

  De tekst liegt er ook niet om. Geniet lekker na van zo’n gezellige dag! X

 • Matroos Beek  schreef ~ wrote:

  Dit leest toch als een heel gezellige dag. Vele mensen genieten met dit weer! Heerlijk.

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Dat was het ook zonder meer. Ja klopt, Kati en ik ook, wij hebben beiden helemaal niets met de zomer ;-)

 • ria  schreef ~ wrote:

  De hitte van de zomer kan ik ook missen maar de ijzig koude wind ook.
  Fijn dat jullie een leuke dag hadden .Ook hier was het weer om buiten te blijven hangen:-)
  Liefs

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Ijzig koude wind ja oke, soms wel maar meestal vind ik het niet zo erg ;-)

   Dank je wel, In het ‘zuiden’ was t beter dan in ’t noorden ;-)

   Liefs. x

 • rietepietz  schreef ~ wrote:

  Wat heb je ook te zoeken in de “slaapkamer” van de dieren, logisch dat ze daar geen pottenkijkers willen hebben en dat laten merken;-)

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) Heeej nieuwsgierigheid is toch het voorrecht van de vrouw en dat laatst ben ik toch echt wel *grinnik*

 • Kati  schreef ~ wrote:

  Het was zeker een hele gezellige dag en alles behalve slaapverwekkend, voor ons dan, sommige bewoners waren het daar kennelijk niet mee eens. ;)

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) Nou nee ik had geen moeite om mijn ogen open te houden op de terugweg ;-) Zat nog net niet te stuiteren *grijns*

   Ach joh, die sufferds weten er toch niets van ;-) ;)

 • Kakel  schreef ~ wrote:

  Genieten met een hoofdletter! Deze dag zit voor altijd in de knip (-:
  Dikke kus

  • Melody  schreef ~ wrote:

   Zo is het maar net…. en ook zeer welkom dit soort herinneringen.

   -x-♥-x-♥

 • Villasappho  schreef ~ wrote:

  Moest even de andere fotos bekijken om te zien welke dierentuin je nou geweest was. Arnhem is redelijk donker, de verblijven zijn overwoekerd ook, niet gek dat het niet zo wilde met de foto’s.

  • Melody  schreef ~ wrote:

   *grinnik*…. door jouw reactie realiseerde ik me ineens dat ik dat niet genoemd had…. kweet niet waarom maar is er gewoon niet bij ingekomen ;-)

   Ja dat klopt wel maar ik heb soms van die dagen dan lukt ’t gewoonweg niet, net alsof mijn handen iets anders willen dan mijn hoofd en dat pakt de camera dan weer op ;-(

   xxx

 • minoesjka2  schreef ~ wrote:

  Ik herken dat wel hoor, wat betreft het fotograferen, soms krijg je gewoon niet voor elkaar wat je in je hoofd hebt.
  En toch, er zitten hele mooie exemplaren tussen, dus wees maar niet te streng voor jezelf. Je hebt genoten en daar ging het om :-)

  • Melody  schreef ~ wrote:

   ;-) Gelukkig maar ;-)

   Dank je wel hoor. Ja dat is waar, dat is het belangrijkste.

Ik 'beluister' graag jouw 'muziek' ~ I'dd love to 'listen' to your 'music'

CommentLuv badge