Gapend

Picture This : 2 dames, 1 van 50- en 1 van 50+, de eerste in het groen en de 2e in het rood…. samen een dag door een dierentuin. Op zich niets bijzonders… of toch wel?
Vanochtend vroeg vertrokken en in de motregen met laagstaande zon, dus zonneklep veelal naar beneden, leek het weer voor de dag wel goed te komen. Enkele minuten na 10-en parkeerde ik de auto en liep al rillend op Kati af die enkele minuten eerder gearriveerd was. Na een hartelijke begroeting kocht ik een parkeermunt en wilden we op weg naar kamer 100 en koffie/thee. Die vlieger ging niet op want het 1e restaurant na de entree was gesloten (zoals altijd in de winter). Zo nodig moesten we nou ook weer niet dus gingen we via de olifanten, dwergnijlpaarden, blauwe duikers, wrattenzwijnen, bongo’s en stokstaartjes, die allemaal schitterden door afwezigheid, het 2e restaurant in waar wel alsnog kamer 100 bezochten en daarna genoten van een lekker bakkie thee/koffie.

roodborstje

Eenmaal weer buiten was de temperatuur iets gestegen en was het prachtig weer, zelfs de zon kwam langs piepen zo af en toe. Veel dieren waren niet buiten maar daarentegen waren weer wel veel stallen geopend die we mochten binnenlopen. De dag vloog voorbij, time flies when you’re having fun, want ons echter verbaasde, en dát zelfs meerdere keren, waren de vele dieren die begonnen te geeuwen op het moment dat wij bij ze stonden.

Nou hadden we de grootste lol, regelmatig de slappe lach zelfs dus slaapverwekkend vonden we onszelf toch echt niet maar ja wie weet hoe dieren pottenkijkers ervaren? Geen idee natuurlijk *glimlach*.

vogel

Rond half vijf namen we na nog een bakkie leut afscheid van elkaar, liet ik Kati bij de bushalte achter zodat zij naar de trein kon die haar thuis zou brengen en stapte ik weer in mijn rode toettoet en begaf me onder het overige verkeer op de ‘grote’ weg. Eind van de middag, dus je raadt het al, hartstikke druk maar zonder al te veel noemenswaardige oponthoud en dus óók zonder irritatie maar heerlijk ontspannen, reed ik noordelijk waar ik om even na 6-en het huis instapte en verwelkomd werd voor 2 onstuimige honden en een blije (v)echtgenoot die met een bak dampende thee uit de keuken kwam.

Gelukkig hoeven de foto’s niet de maatstaf te zijn van het hebben van een fijne dag of niet. Ik kreeg het vandaag niet naar mijn zin met de camera, wat ik ook deed, kreeg het licht niet goed, de focus niet, etc etc… in die zin dus geen succesvolle dag maar dat mag de (na-)-pret niet drukken. Het was een heerlijke dag en ik kijk er met veel plezier terug, alleszins een dag om in te lijsten dus.

Lieve Kati, bedankt voor een heerlijke dag en je cadeautje als aanvulling op mijn verzameling natuurlijk waar ik heel blij mee ben!

Tags:

16x Akkoorden to “Gapend”

 1. Marije, van Hans de Gans (MSW) 30 november 2016 om 20:16 Permalink

  De tekst liegt er ook niet om. Geniet lekker na van zo’n gezellige dag! X

 2. Matroos Beek 30 november 2016 om 22:15 Permalink

  Dit leest toch als een heel gezellige dag. Vele mensen genieten met dit weer! Heerlijk.

  • Melody 30 november 2016 om 22:21 Permalink

   Dat was het ook zonder meer. Ja klopt, Kati en ik ook, wij hebben beiden helemaal niets met de zomer ;-)

 3. ria 1 december 2016 om 10:38 Permalink

  De hitte van de zomer kan ik ook missen maar de ijzig koude wind ook.
  Fijn dat jullie een leuke dag hadden .Ook hier was het weer om buiten te blijven hangen:-)
  Liefs

  • Melody 1 december 2016 om 13:54 Permalink

   Ijzig koude wind ja oke, soms wel maar meestal vind ik het niet zo erg ;-)

   Dank je wel, In het ‘zuiden’ was t beter dan in ’t noorden ;-)

   Liefs. x

 4. rietepietz 1 december 2016 om 10:56 Permalink

  Wat heb je ook te zoeken in de “slaapkamer” van de dieren, logisch dat ze daar geen pottenkijkers willen hebben en dat laten merken;-)

  • Melody 1 december 2016 om 13:55 Permalink

   ;-) Heeej nieuwsgierigheid is toch het voorrecht van de vrouw en dat laatst ben ik toch echt wel *grinnik*

 5. Kati 1 december 2016 om 13:09 Permalink

  Het was zeker een hele gezellige dag en alles behalve slaapverwekkend, voor ons dan, sommige bewoners waren het daar kennelijk niet mee eens. ;)

  • Melody 1 december 2016 om 13:56 Permalink

   ;-) Nou nee ik had geen moeite om mijn ogen open te houden op de terugweg ;-) Zat nog net niet te stuiteren *grijns*

   Ach joh, die sufferds weten er toch niets van ;-) ;)

 6. Kakel 1 december 2016 om 20:56 Permalink

  Genieten met een hoofdletter! Deze dag zit voor altijd in de knip (-:
  Dikke kus

  • Melody 1 december 2016 om 21:19 Permalink

   Zo is het maar net…. en ook zeer welkom dit soort herinneringen.

   -x-♥-x-♥

 7. Villasappho 2 december 2016 om 00:28 Permalink

  Moest even de andere fotos bekijken om te zien welke dierentuin je nou geweest was. Arnhem is redelijk donker, de verblijven zijn overwoekerd ook, niet gek dat het niet zo wilde met de foto’s.

  • Melody 2 december 2016 om 10:12 Permalink

   *grinnik*…. door jouw reactie realiseerde ik me ineens dat ik dat niet genoemd had…. kweet niet waarom maar is er gewoon niet bij ingekomen ;-)

   Ja dat klopt wel maar ik heb soms van die dagen dan lukt ’t gewoonweg niet, net alsof mijn handen iets anders willen dan mijn hoofd en dat pakt de camera dan weer op ;-(

   xxx

 8. minoesjka2 3 december 2016 om 11:46 Permalink

  Ik herken dat wel hoor, wat betreft het fotograferen, soms krijg je gewoon niet voor elkaar wat je in je hoofd hebt.
  En toch, er zitten hele mooie exemplaren tussen, dus wees maar niet te streng voor jezelf. Je hebt genoten en daar ging het om :-)

  • Melody 3 december 2016 om 13:33 Permalink

   ;-) Gelukkig maar ;-)

   Dank je wel hoor. Ja dat is waar, dat is het belangrijkste.

'Musiceer' naar ♥-elust want ik kijk reikhalzend uit naar het mogen 'beluisteren' van jouw 'muziek' of 'muzeik' die jij toevoegt aan mijn 'partituren'!

%d bloggers liken dit: