Doe-es-niet

Als je veel (heel veel) in dierentuinen komt zie je iedere keer weer mensen onder het publiek die dingen doen waarbij je op zijn zachtst gezegd je wenkbrauwen fronst. Als mens met het ♥ op de tong, spreken vóór denken, gebeurt het dus ook regelmatig dat ik mensen op iets wijs.
Nou levert dit altijd verontwaardiging op, heb al diverse beledigingen naar mijn hoofd geslingerd kregen maar dat moet dan maar. Wat ik in ieder geval hoop te bereiken is dat de mensen zich meer bewust worden van hoe ‘dom’, naïef etc te doen en dat ze het risico beseffen van wat er zou kunnen gebeuren door hun onachtzaamheid.
Dierverzorgers en vrijwilligers werken knoeterhard maar kunnen niet tegelijkertijd overal zijn en daarbij wil ik ’s nachts graag kunnen slapen zonder bijv. beelden op mijn netvlies van hoe een wild dier een klein kind verwondt of erger nog….

Ik heb al vaker gedacht, ik ga voorbeelden verzamelen van hoe sommige mensen kunnen handelen als het gaat om hun gedrag naar dieren in dierentuinen. Op facebook zag ik ook enkele voorbeelden voorbijkomen en dat sterkte mij in die gedachte. In een gesprek dat daar ontstond vroeg ik of we niet zo’n “Rood Boekje”  zouden kunnen samenstellen met dont’s … daar kwamen bevestigende reacties op, dus ging ik hier aan de slag ☺

Jouw aanvulling is van ♥-e welkom! Laat het in een reactie achter of mail het mij op mel62ko@gmail.com dan kan ik het toevoegen aan de lijst hieronder.

Wellicht lukt het ons samen de mens in het algemeen wat bewuster te maken van de onbetaalbare kostbaarheid en kwetsbaarbeid van elk dier en onze plicht hen met respect te behandelen en dat ook aan onze kinderen en kindskinderen over te brengen!

01
Een moeder zet haar kindje van nog geen jaar op de reling boven de nijlpaarden en verliest zichzelf vervolgens in haar mobieltje…
02
Een moeder graait een familiezak pretzels uit haar tas, geeft die aan haar kroost zodat ze giraffen kunnen voeren
03
Een vader heeft een zakje tumtums en wil daarmee gibbons voeren. Kroost van plm 10 jaar wijst vader op bordje ‘verboden te voeren’ … Zegt vader: “Ja heb ik gezien, geldt niet voor ons”
04
Ouders opgeslokt door mobieltjes terwijl kinderen wedstrijdje doen wie het eerst een vlinder kan vangen
05
Kind in vlindertuin bij stilzittende vlinder “oma, ik kan de vleugeltjes niet zien”
Waarop oma zegt: “moet je zó doen” … knipt met haar vingers tegen de vleugels van de vlinder aan….
06
07
08
09
10