Aangezien onze cultuur slechts een woord is dat van alle zelfrespect en waarde ontdaan is doe ik hier een voorzet. Sinterklaasliedjes worden herschreven, maar nog niemand is bezig, kennelijk, met ons volkslied. Of is dat ook gelijk uit onze geschiedenisboeken gegumd voor het gemak?

Het eerste couplet heb ik alvast ingevuld. Er zijn er nog 13 over. Jullie kunnen het vast wel aanvullen. Kom maar op, ik voeg jullie ‘herziene en beter van toepassing zijnde’ coupletten er graag aan toe!!

Wilhelmus van Nassouwe
ben ik, van Duitsen bloed,
den vaderland getrouwe
blijf ik tot in den dood.
Een Prinse van Oranje
ben ik, vrij, onverveerd,
den Koning van Hispanje
heb ik altijd geëerd.
Als Nederlandse geboren
ben ik nu cultuurloos.
Geen Vaderland hebbende
pas ik me altijd aan.
Gewend alles te geven
heb ik zelf nergens recht op.
Een Koning slechts voor de sier
eigenwaarde, onbekend hier.

8x Akkoorden op ~ 1x Chords on “Deze dan ook!!!”

  1. Joh, dat schud jij toch zo uit je mouw?

   Toen dit lied geschreven werd hadden wij Nederlanders al geen eigen cultuur noch identiteit… we waren van het duitse bloed en eerden de spaanse koning… tja….

 1. Dat volkslied is natuurlijk ook van de zotte! Het gaat over
  van Duitse bloed en een prins van Hispanje. Daar heb je als
  Nederlander toch niets aan??
  Goeie actie ;-D De overige coupletten laat ik graag aan
  jou, Rietepietz en andere dichtheldinnen over…
  Kakel xxx

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫