Schiere Bagger

De tel kwijt

Zomaar een dag in oktober van het jaar 2016… niks bijzonders op zich… En toch….
Zopas kwam zoonlief weer binnen vallen, na een sollicitatiegesprek met de armen vol werkkleding en een envelop met daarin een contract voor 3 maanden. Gelukkig laat hij zich door niets uit het veld slaan en is hij nog steeds in staat een kwinkslag te uiten. “Op linkdin maar een nieuw account aanmaken…. Job-Hopper” ginnegapte hij….

Bastiaan-en-Daphne

Op ruim een maand na 26 jaar en inmiddels een cv die, ondanks de wensen van de werkgevers, niet meer op een a-4 te plaatsen is, ook al zet je het standaard lettertype kleiner. Per morgen kan hij op een andere werkplek, op een nieuwe locatie en werk dat hij nog moet leren, beginnen, baantje nr 13 in dit geval, we gaan het dus wel zien of dit een ongeluks- of een geluksgetal voor hem is.

Met een aantal diploma’s op zak, waaronder die van meubelmaker, zou je denken dat werk vinden makkelijker is, nou niet dus. Sinds wij in Assen zijn komen wonen, oktober 2007, heeft hij nu zijn 13e contract op zak, deze is voor 3 maanden. We gingen zojuist het rijtje even af… belachelijk eigenlijk hoe werkgevers omspringen met hun personeel, bij werk zijn ze welkom en wordt het werk minder mogen ze oprotten.

Hij heeft er geen problemen mee…. is zo wie zo al een heel gemakkelijk en inschikkelijk mens maar ik maak me toch wel zorgen om de toekomst. Met zijn baantjes krijgt hij amper betaald, het loon is bespottelijk laag, sparen gaat dus nauwelijks. En van pensioenopbouw is al helemaal geen sprake. Hoe moet hij ooit in staat komen zelfstandig te gaan wonen? Daphne heeft dan wel werk maar ook op basis van een contract en ook met slechte betaling.

Ze zijn beiden tot plm. 1 februari onder de pannen maar wat gebeurt er daarna? En hoe ziet hun financiële toekomst eruit? Na wat aandringen van mij zijn ze wel begonnen met het sparen van een klein bedrag per maand voor hun ‘oude’ dag want op onze staat kun je absoluut niet meer vertrouwen dus daar hoef je geen steun te zoeken noch van te verwachten.

Zijn cv is dan weliswaar niet zo lang als het gaat om diploma’s maar van werkervaringen puilt het wel uit ondertussen.

Ik ben blij dat we het zo goed hebben met zijn vieren en elkaar eigenlijk nooit in de weg zitten, wij gaan onze gang al dan niet samen of apart en dat doen Bastiaan en Daphne ook… weinig maar wel heel duidelijke afspraken en het werkt prima. Ze wonen dus als het ware al wel samen maar toch ook weer niet, Daphne woont in november al weer 5 jaar bij ons. Ze zitten ons dus echt nog niet in de weg maar aan de andere kant is het natuurlijk wel te begrijpen dat zij heel graag een eigen stekje zouden willen hebben om hun gezamenlijk leven echt te starten.

Hoop doet leven….

10 gedachten over “De tel kwijt

 1. Mooi stel ♥ Jammer dat het de jeugd zo moeilijk gemaakt wordt. Verbaast me niets. Ouderen moeten zo nodig langer doorwerken. Is beter voor de economie. Mensen tellen allang niet meer…
  Dikke kus
  Kakel componeerde ~ composed BuufmoederMy Profile

 2. Een mooi en lief koppel. Ik heb Daphne een paar keer mogen ontmoeten.Een schat. Ze boft maar met jou.
  Wat jammer dat er niet meer toekomstperspectief is voor hen. Ik hoop met je mee dat 2017 een heel mooi jaar wordt.

  Liefs Frederique

 3. Erg eigenlijk hé, dat die jonge mensen geen kans krijgen om hun eigen stabiele toekomst te bouwen.
  Mijn vriendin haar zoon en schoondochter zitten er precies hetzelfde voor, zij maakt zich zorgen, maar die twee hebben elkaar en net als op bovenstaande foto, spat ook daar het geluk vanaf, dat ze elkaar hebben.
  Ik ga duimen dat zijn contract deze keer voor langer verlengd gaat worden.
  minoesjka2 componeerde ~ composed SmerenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge