Jeans

De eerste dan eindelijk

In tegenstelling tot vorige jaren zit ik, vanwege zeer uiteenlopende redenen, beduidend minder in ’s lands theaters bij Jeans.  De 1e en de laatste missen is echter nog steeds een ‘ not-done’- optie voor mij. Zo was ik dus op vrijdag 22 september samen met Niels & Anita naar Uden gereden om daar de allereerste voorstelling van het nieuwste seizoen te gaan bewonderen. Dat feestje ging uiteindelijk niet door omdat ik plm. anderhalf uur voor aanvang van de voorstelling in het restaurant in een psychostische aanval schoot, weliswaar niet zo’n heel grote maar toch groot genoeg dat geen 100 paarden me over de drempel van het theater konden krijgen, dus sleepten Niels en Anita me terug de auto weer in en keerden we huiswaarts.

A Brand New Day moest dus nog maar eventjes wachten tot het zich in mijn hoofd mocht vestigen.

Daphne had via haar werk kaartjes geregeld voor de voorstelling van Jeans in Het Atlastheater in Emmen voor zaterdag 14 oktober. Die voorstelling werd op de ochtend van die dag gecanceld door Jeans zelf vanwege omstandigheden. We zouden nog bericht krijgen welke datum dan die voorstelling ingehaald zou gaan worden. Dat bericht kwam uiteindelijk en jawel hoor, bleek dezelfde datum te zijn als de verjaardag van mijn zoon. Zoonlief echter wilde niets van afzeggen weten en stond er bij wijze van spreken op dat we toch zouden gaan. Een vriendin van Daphne die mee zou kon echter die 2e datum niet dus vroegen we Anita en die kon en wilde wel *glimlach*

Ik regelde vervanging voor mijn maandagmeneer-taken en dus, als er niets meer gebeurt dat de zaken verandert, zit ik over plm. 10 uur in het theater van Emmen op rij 1 te midden van Daphne en Anita te wachten op wat komen gaat. De recensies die ik al gelezen heb klinken veelbelovend maar ja dat was vorig seizoen ook zo terwijl ik er echt geen fluit aan vond. De filmpjes die ik al voorbij heb zien komen beloven eveneens veel goeds maar ik hou toch nog maar een slag om de arm. Wellicht kan ik er vanavond laat (zal dus morgen wel worden want na thuiskomst duik ik gelijk het bed in omdat ik morgen natuurlijk weer om 7 uur elders verwacht wordt) enthousiast over schrijven…

Natuurlijk zit Jeans nog vaak in mijn gedachten. Het blijft me verbijsteren dat ik nu niet meer zo nodig heen ‘moet’ en er emotioneel last van heb dat ik niet ga. Ook mijn zin in vanavond is maar matig. Zou iemand dat een paar jaar geleden tegen mij gezegd hebben dan had ik die persoon werkelijk voor knotsknettergek verklaard. Zo zie je maar hoe wijzigende omstandigheden ertoe kunnen leiden dat je er zelf, emotioneel gezien, ook geheel anders in kunt gaan staan. Het virus dat mij altijd vergezelde is weg, of het ooit terugkomt? Geen idee. Het afgelopen seizoen miste ik ‘veel’. Dingen die ooit waren, niet meer zijn, nooit meer terug zullen komen ook, ze hebben allemaal invloed op mij in dit geval. Hoe dit seizoen mij dus zal pakken, of niet, durf ik op dit moment echt nog niet te zeggen…

Ik ben benieuwd naar de ‘ nieuwe’  en ‘ oude’  castleden natuurlijk. Een foto van de show kan ik wel plaatsen maar dan moet ik er eentje jatten van de talrijke die op facebook reeds voorbij kwamen en dat doe ik natuurlijk niet. Met een beetje geluk zal ik vanavond zelf foto’s kunnen maken (afhankelijk van hoe en waar men op het toneel staat en hoe en waar ik precies zit want foto’s maken is 1 ding maar mensen op toneel storen ofwel de mensen die achter me zitten, dat doe ik dus niet) en die plaats ik dan wel in het bericht dat hierop zal volgen…  Kortom…wordt vervolgd…

20 gedachten over “De eerste dan eindelijk

  1. Ja was het toen ook… maar heb er niet wakker van gelegen, me erbij neergelegd, dingen komen nu eenmaal zo ze komen en me er druk om maken is zinloos energie (die ik toch al niet heb) verspillen…
   Gelukkig kan ik steeds beter zo relativeren tegenwoordig!

   Ja dat weet ik uiteraard, de toerlijst staat al lang op mijn blog: http://melodymusic.nl/jeans/jeans-tour/

   Ach joh, wie weet pakt het mij vanavond wel dusdanig dat ik weer helemaal leip wordt en naar Maassluis afreis in febr.

 1. Ben benieuwd hoe dit allemaal af gaat lopen.
  Misschien valt het reuze mee en kkkmt het heilige moeten weer terug.
  Of heb je dat liever niet meer.

  Verjaardag van zoon maar even uitstellen.

  Veel plezier ondanks alles.

  1. Jij niet alleen ;-)

   Dat ‘moeten’ hoeft inderdaad niet terug te komen, integendeel zelfs. De rust die ik tegenwoordig onder mijn dakpan heb bevalt me prima.

   Hebben we t afgelopen weekend gelijk al meegevierd ;-) HIj is ant-feestjes fan ;-)

   Dank je wel, komt wel goed, met behulp van mijn witte ronde vriendjes

  1. Haha je intenties zijn prima, daar dank ik je ook hartelijk voor, maar je hebt gelijk, zo werkt het bij mij niet. De chemische verbindingen (of het falen / ontbreken ervan) nemen zelf regie, daar heb ik geen invloed op helaas.

   Dank je wel hoor.

  1. Ja zeker weten ;-)

   Op zich probeer ik altijd juist zo blanco mogelijk iets tegemoet te treden maar kennelijk hebben mijn emoties toch de regie, zeker bij Jeans, gezien de vele jaren dat ik ze intensief volgde, 1997-2015

   Dat klopt ook zeer zeker, dat verwacht ik al helemaal niet, het is en blijft een springplank voor jong talent en dat is de bijkomstigheid die ik eer ook zo mooi aan vind.

  1. Ja precies… gelukkig is het me ‘daarbij neerleggen’ niet meer zo’n probleem tegenwoordig.

   Zo is het, ik ga het wel beleven… dat ben ik volop van plan.

   xxx♥♥♥

  1. NOPE!!!

   Nee klopt, expres niet. Ik gaf het als antwoord aan Ferrara, ik wil niemand voor het hoofd stoten, en tja mijn smaak, mijn kritisch kijken en horen, mijn emotionele staat daar bij opgeteld…
   Maar ja, in de pauze stonden velen bij de garderobe om hun jassen op te halen en te vertrekken… Anita en Daphne ervaarden het net als ik… en mensen die achter ons zatten, met wie wij in gesprek raakten, waren ook verre van te spreken.

   XXX

  1. Ja dat ook en dat is ook wel zo, zeker ook bij mij maar ik kan me vergissen maar bij Jeans is dat niet het geval….er zijn veel andere dingen de oorzaak van…

   ja nou en of … nu pas realiseer ik me hoe lastig ik het anderen en mezelf heel vaak gemaakt moet hebbenn

Mag ik luisteren naar jouw ♫ ~ May I listen to your ♫