Dansen in de regen

Zoals ieder voorjaar rond april mei kwam ook dit jaar weer het plan om Beeldentuin DeHullu te Gees te bezoeken, benieuwd als we zijn naar de nieuwe collectie. Het was er nog niet van gekomen maar vandaag lukte het wel. En weer werden we verrast door de samenstelling van kunstwerken. En ja het is, en blijft, een kwestie van smaak natuurlijk, bij het ene beeld zeg je ‘oh’ van verwondering omdat je het mooi vindt en bij een ander kunstwerk zeg je ‘ieuw’ met een duidelijke andere reden. Om nog maar te zwijgen van de geluiden die wij gedrieën maken als we een kunstwerk zien waarbij we niet gelijk weten wat we nou wel of niet zouden moeten zien vanuit de visie van de kunstenaar…

Het weer leek ons gunstig gezind al wisten we dat er regen voorspeld was. Wisselend in bewolking en zon, droog en nat, draaiden Niels en ik me suf aan de instellingen van onze camera’s om het wisselende, wel prachtig overigens, licht goed te kunnen pakken. In het Gees-Foto-Album op mijn Picasa vind je een collectie van zowel Niels’ foto’s als de mijne.

We werden inderdaad af en toe een beetje bedruppeld, soms iets meer soms iets minder, maar dat drukte onze pret niet. Nu heb je daar de (gratis) mogelijkheid om een paraplu te lenen en vele andere gasten deden dat ook maar wij natuurlijk niet, hoe fotografeer je als je een plu vast moet houden? En bovendien vinden wij zo’n doop van boven geen enkel probleem. De tuinen lagen er weer, zoals we gewend zijn, schitterend bij. De kunstcollecties wisselend langer en korter bekeken, al naar gelang onze smaak dus. Onderweg hebben we bij stalletjes langs de weg, zonder bediening want de eigenaar vertrouwt er gewoon op dat je het verschuldigde bedrag in een bakje gooit, verse aardbeien gekocht die we ‘en route’ heerlijk hebben opgepeuzeld met zijn drietjes, en ook een paar bossen pioenrozen die inmiddels op een vaas staan en waarvan ik uiteraard hoop dat ze heel mooi zullen open komen. Eenmaal thuis werden we verwelkomd met een lekker bakkie leut en daarna een maaltijd van hachee. Joop ging niet mee, ten eerste vindt hij de beeldentuin niet zo zijn ding en ten tweede kan hij door zijn knieën noch amper goed uit de voeten. Hij bleef bovendien ook thuis om broden te bakken van het meel dat ik gisteren bij Stichtig AAP had gekocht en natuurlijk om de hachee te maken. Hij heeft zich prima vermaakt en wij ook, dansend in de regen door een beeldentuin, heerlijk!!

12x Akkoorden op ~ Chords on “Dansen in de regen

  1. We zijn hier een paar jaar geleden ook geweest en hebben er genoten van deze prachtige plek, van de beelden en niet op de minste plaats de prachtige tuinen. Jouw blog is een wakkermakertje voor ons om er weer eens een middag door te brengen.

    • Absoluut waar !!! Dat klopt ook nog eens… de entree valt reuzemee en de koffie (evt met krentenwegge) is er heerlijk en ook prima betaalbaar….. en dan noem ik niet eens de italiaanse ijssalon die er vlak bij staat ;-)

  2. Wat een beauties staan er tussen. De mammoet en de haas vind ik het meest bijzonder. Misschien een zwak voor de laatste.. Weer een mooie dag om te herinneren!
    Liefs en een knuffel

Voel je vrij & musiceer maar naar ♥-elust met mij mee... Please feel free to share the 'music' in your ♥ with me...